Négy góllal nyert és továbbjutott a Honvéd

focilabda

A Budapest Honvéd bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjé második fordulójába, mivel a 2-1-re elveszített első mérkőzés után a keddi, hazai visszavágón 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnicki Szkopje csapatát.
 

A kispestiekre a második körben az azeri Qabala vagy a luxemburgi Progres Niederkorn vár. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

    Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Budapest Honvéd FC-Rabotnicki Szkopje (macedón) 4-0 (2-0)
---------------------------------------------------------
Bozsik-stadion, zárt kapuk mögött, v.: Avram (Calin, 29. - románok)
    gólszerzők: Holender (6., 16.), Danilo (63., 84. - az elsőt tizenegyesből)
    sárga lap: Uzoma (20.), Batik (51.), Holender (78.), illetve Mitrev (23.), Stjepanovic (61.), Najdovszki (77.)
    piros lap: Herera (62.)
    Továbbjutott: a Honvéd, 5-2-es összesítéssel.

    Budapest Honvéd:
    ---------------
Gróf - Batik, Kamber, Skvorc - Heffler T., Nagy G. (Kovács N., 86.), Vadócz, Gazdag, Uzoma (Kukoc, 68.) - Holender (Lukács D., 83.), Danilo

    Rabotnicki:
    ----------
Bozsinovszki - Stevic, Najdovkszi, Mitrev, Herera - Pejev, Sztjepanovics, Bopesu - Sarkoszki (Chinedu, 70.), Stevanovic, P. Petkovszki (F. Petkovszki, 70.)

    A mérkőzést az európai szövetség (UEFA) öt évvel ezelőtti büntetése miatt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezték. A kispestiek múlt szerdán 2-1-re elveszítették a párharc első meccsét idegenben, ezért a visszavágón rendkívül motiváltan léptek pályára, és ez az eredményben is gyorsan megmutatkozott.
    Supka Attila vezetőedző hétfőn elmondta, a szkopjei meccs előtt azt tervezték, hogy mélységi beindulásokkal megbontják ellenfelük védekezését, de mivel nem sikerült megvalósítaniuk, ezen feltétlenül javítaniuk kell. Ennek megfelelően a hazaiak már az első percekben nyomás alatt tartották a Rabotnicki kapuját, és Holender Filip előbb egy labdaszerzést, majd Gazdag Dániel passzát követően talált a hálóba (2-0) mélységi beindulás után.
    A 29. percben a román Marius Avram játékvezetőnek kificamodott a bokája, hordágyon kellett levinni a pályáról, ezért feladatát honfitársa, Iulian Calin vette át.
    Az első félidő hajrája a korábbi időszaknál némileg kiegyenlítettebb volt, de a vendégek nem tudtak szépíteni.
    A 62. percben a kolumbiai Sebastián Herera a tizenegyes-pontnál buktatta a ziccerben lévő Danilót, ezért a bíró kiállította, a megítélt büntetőt pedig a sértett magabiztosan értékesítette. Emberhátrányban nem volt számottevő esélye a macedón együttesnek, és a hajrában a brazil Danilo egy szép szóló végén akcióból is eredményes volt, így csapata magabiztos sikerrel jutott tovább.

    További eredmények:
Shkupi (macedón)-Glasgow Rangers (skót) 0-0
    Tj.: a Rangers, 2-0-s összesítéssel.
Levszki Szófia (bolgár)-Vaduz (liechtensteini) 3-2 (1-1)
    Tj.: a Vaduz 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?