NB I: Nyertek a kiesőjelöltek, javított a Fehérvár

nb1

Meglepetésre három kiesés ellen küzdő csapat is nyerni tudott az év utolsó bajnoki mérkőzésén a labdarúgó NB I-ben. Az előző fordulóban nagy pofont kapó Fehérvár Kisvárdán javított.

Alsóházi meglepetések

A Kaposvár, a Paks és a ZTE is esélyesebb csapatot győzött le a 16. fordulóban. A kaposváriak 77 nap után gyűjtöttek be újra három pontot. Érdekesség, hogy az újonc három győzelméből kettőt a Debrecen ellen szerzett. A Paks második nagy skalpját gyűjtötte be sorozatban, hiszen a második helyen álló Vidi legyőzését követően ezúttal a harmadik helyezett Mezőkövesdet múlta felül. A Zalaegerszeg Felcsútról hozott el három pontot, igaz, a hazaiak 76 percig emberhátrányban futballoztak. Hiába azonban a bravúrok, mivel mindhárom kiesőjelölt nyert, nem változott a helyzet az alsóházban.

Idegenben jobban megy

A Fehérvárnak a Paks elleni hazai vereség után kötelező volt Kisvárdán nyernie. A Vidi az első perctől kezdve nagyon éles volt, a vezetés azonban csak közvetlenül a szünet előtt jött össze, miután Rubus a saját kapujába rúgta Stopira beadását. A második játékrész elején Pátkai alakította ki a 2:0-s végeredményt.

Joan Carrillo, a Vidi vezetőedzője nem mindennel volt elégedett: „A játékosok önbizalma és a szurkolóink miatt mindenképpen győzelemmel akartuk zárni az évet. Támadásban vállalhatnánk több kockázatot, de most így is nagyon értékes három pontot szereztünk. Egy kis pihenő után kezdődik a munka, az edzőtáborban már több időnk lesz a taktikai dolgokra. Hiszek abban, hogy javul majd a játék képe is, hiszen jó alapképességű játékosaink vannak.”

Kiállított Honvéd-edző

A Honvéd–Újpest mérkőzés nem a játékról, sokkal inkább a hazaiak vezetőedzőjének újabb magánszámáról maradt emlékezetes. A rendkívül temperamentumos, mindig ezer fokon égő Giuseppe Sannino hetedik alkalommal kapott sárgát és másodszor állították ki az NB I-ben.

Nem értem, hogy miért nem nézik jó szemmel azt, ha egy edző a munkáját végzi – mondta a meccs után az olasz mester. – Előfordul, hogy elhagyom a technikai zónát, de a szabályokat tiszteletben tartom. A játék a szenvedélyem, szeretném ezt úgy megélni, ahogy tudom. Sokszor már a meccs előtt szólnak a játékvezetők, hogy figyeljek magamra. Európában az edzők nem ölbe tett kézzel állnak a meccseken, és néha elhagyják a technikai zónát is, Conte például ide-oda rohangál a partvonal mellett. Remélem az ünnepekre való tekintettel a fegyelmi bizottság kegyes lesz hozzám.”

Érdekes

A forduló játékosa

Csiki Norbert (Kaposvár)

A Rákóczi technikás középpályása tíz éve még a magyar foci legnagyobb ígéretei közé tartozott, mégsem futott be komoly karriert. Most azonban bebizonyította, hogy képessége alapján jóval előrébb is tarthatna: gólpasszokat adott, igazi vezére volt együttesének a DVSC elleni győztes meccsen.

Érdekes

A forduló vesztese

Szappanos Péter (Mezőkövesd)

A kapus remek őszt tudhat maga mögött, hiszen több alkalommal csapata legjobbjai közé tartozott, bravúrokat mutatott be, 11-eseket védett. Az év utolsó meccsén azonban az ő hibája is kellett ahhoz, hogy a Paks megnyerje a mérkőzést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?