Megemlékezés, idén Ipoly-kupa nélkül

iploly-kupa megemlékezés

Idén elmaradt az Ipoly-kupa, a középiskolások évente Ipolyságon ismétlődő nemzetközi focitornája, amely 2010 óta egyben Ferdinand Daučík-emlékkupa. A honti város neves labdarúgójáról, a Barcelonában is eredményes edzőről szülővárosában emlékeztek meg születése 110. évfordulója alkalmából.
 

„Visszafogott, méltóságteljes koszorúzás volt, legalább így megadtuk a tiszteletet városunk neves szülöttjének. Hiányolom, hogy sógora, Kubala László mellett nálunk keveset emlegetik – mondta lapunknak Révész Ferenc, a helyi Szokolyi Alajos Olimpiai Klub elnöke, akivel Daučík féltestvére, Rusznyák Elena és annak két fia jelent meg a megemlékezésen. – 47 éve akkori testnevelőként indítottam az Ipoly-kupát. Azóta évente lezajlott, bármi volt, bárki volt az iskola igazgatója. Mikor a koronavírus közbeszólt, felmerült bennem, nehogy megszakadjon a sorozat.”

Petrezsél Zsuzsanna, az ipolysági Szondy György Gimnázium igazgatója a folytatásról beszélt lapunknak. „Idén elmarad az Ipoly-kupa, a körülmények miatt még az előző tanév végén leállítottunk szinte minden tömegrendezvényt. Nem szüntetjük meg a kupát, folytatni szeretnénk a hagyományt. Csehországból és Magyarországról is érkeznek csapatok a tornára, ezért napjainkban az Ipoly-kupa nem megvalósítható.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?