A Manchester United termelte a legnagyobb bevételt 2017-ben

mourinho

Az előző pénzügyi évben az európai labdarúgóklubok közül a Manchester United könyvelhette el a legnagyobb bevételt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) közleményéből kiderül, az Európa Liga-győztes angol együttes a megelőző évhez képest 32 százalékkal növelte a számlájára érkező pénzösszeget, 689 millió eurós bevételre tett szert az egy évvel korábbi, 521 millióval szemben.

A kimutatás alapján az NB I csapatai átlagosan 5 millió euróval gazdagodtak a legutóbbi pénzügyi évben.

 A manchesteri klub ezzel megelőzte a két spanyol nagycsapatot, a Barcelonát és a BL-győztes Real Madridot (620-620 millió euró), a Bayern Münchent (592 millió), a Paris Saint-Germaint (542 millió) és a Manchester Cityt is (533 millió).

A 700-nál is több európai élvonalbeli klub összesen 18,5 milliárd eurós bevételt termelt (szemben az egy évvel korábbi 16,9 milliárd euróval), ám a kimutatás szerint ezen összeg nagy részét (9,1 milliárd eurót) a 30 leggazdagabb együttes hozta össze. Érdekesség, hogy 1996-ban "mindössze" 2,8 milliárd euró volt az európai összbevétel.

A tanulmány szerint a Premier League - elsősorban a televíziós bevételekből adódó - fölényét mutatja, hogy az ott középcsapatnak számító Bournemouth annyi pénzt keresett, mint a háromszoros BL-győztes olasz Internazionale. A Premier League klubonkénti átlagos bevétele 244,4 millió euró, míg az olasz bajnokságé 100,2 millió.

A Vörös ördögök a legnagyobb bevétel mellett a legnagyobb működési nyereséget is elkönyvelhették (232 millió euró), igaz, a legnagyobb nettó adósságot (561 millió euró) is ők görgetik maguk előtt.

A beszámoló kiemeli, a játékosigazolásért kifizetett pénzösszeg is rekordot döntött: az európai klubok összesen 5,6 milliárd eurót költöttek új labdarúgókra 2017 nyarán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?