Kuzmina vezeti az összetett Vk-t

Anastasiya Kuzmina

A szlovák színekben versenyző Anastasia Kuzmina vezeti a sílövők összetett Világkupáját, miután szombaton az üldözéses versenyben 2., vasárnap a tömegrajtos versenyben pedig 4. lett Annecyben.

Kuzmina, aki megnyerte a sprintet, több mint félperces előnnyel vághatott neki az üldözéses versenynek, de rögtön az első lövészetnél háromszor hibázott, így visszaesett az ötödik helyre. A kétszeres olimpiai bajnok Kuzmina azonban most is megmutatta, milyen fából faragták, a következő két lövészete hibátlan volt, és az utolsónál is csak egyet lőtt mellé, ezzel végül a második helyen ért célba a német Laura Dahlmeier mögött, s pályafutása során először az összetett Vk élére állt.

„Nem volt egyszerű a kezdet, a három hiba után nem volt könnyű felkapaszkodni. Az első lövésnél nem koncentráltam eléggé, valószínűleg túlságosan erőt vettek rajtam az érzelmek” – nyilatkozta a verseny után Kuzmina, akinek ez volt a 24. dobogós eredménye a Világkupában.

Másnap a tömegrajtos versenyben közel állt hozzá, hogy növelje is ezt a számot, de az első lövészet során ismét volt két megingása, így két büntetőkörre kellett mennie. Most is azonban szinte repült a pályán, az övé volt a legjobb futóteljesítmény. A második lövészetnél nem is rontott, azonban állásban egyszer-egyszer mellétrafált, így a negyedik helyen futott be, de ezzel is megőrizte vezető helyét a Világkupában. A versenyt a francia Justine Braisaz nyerte, akinek ez volt az első Vk-diadala. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?