Két gól a végén, de csak az egyiket lőtte a DAC – csalódást keltő döntetlent játszottak a sárga-kékek Szakolcán (FOTÓK!)

dac

Kalmár a hajrában megszerezte a vezetést a DAC-nak, de a hazaiak a 90. percben megérdemelten egyenlítettek – 1:1-el ért véget a dunaszerdahelyiek szakolcai bajnokija.

Eseménytelenül indult a mérkőzés, kilenc percet kellett várni az első említésre méltó jelenetre a pályán, amikor Nikola Krstovic meglepő helyzetből, éles szögből durrantott Junas kapuja fölé.

Az első ziccerig 15 perc telt el, ekkor ismét Krstovic került főszerepbe, akinek blokkolt lövése a kapufán végezte.

A 17. percben a hazaiak egy emberként reklamáltak büntetőt (és piros lapot Brunettinek), de Smolák sípja néma maradt a véleményes szituáció után, az ellentámadásból pedig már akár a dunaszerdahelyiek szerezhettek volna gólt Krstovic, majd Káčer révén.

A hazaiak első lövésére a 22. percben került sor, Nagy éles lökete azonban biztonságos helyre pattant Petrášról. Egy perccel később ismét a hazaiak jártak közel a gólhoz, és bár ekkorra már elmondható volt, hogy mindkét oldalon akadtak helyzetek, a mérkőzés színvonala még Fortuna ligás szinten is hagyott kívánni valót maga után.

Félidőig már csak egy Pinto és Yao közti kakaskodás váltott ki érzelmeket, a pályán alig történt említésre méltó megmozdulás, a színvonal pedig majdnem a DAC múlt heti, nagymihályiak elleni mérkőzésének színvonaláig süllyedt.

Galéria

A második félidőben Káčer már fél perc után kapura tört, de a hazaiak az utolsó pillanatban tisztázni tudtak. Egy perccel később már a sárga-kékek is átéltek egy izgalmas szituációt a kapujuk előtt, és a szakolcaiak a folytatásban is aktívak voltak, az 53. percben Yao visszatett labdájánál Vlaskónak már egyenesen gólhelyzete volt.

A DAC csak a 60. perc körül tudta annyira rendezni sorait, hogy megszűnjön a szakolcaiak mezőnyfölénye. Ekkor már az utolsó pillanatos igazolás, Zseljko Gavrics is pályára lépett, aki a Ferencvárostól érkezett kölcsönbe.

A 71. percben ismét a hazaiak előtt adódott ziccer, előbb Haša fejelt, majd Baumgartner volt jó helyzetben a kipattanónál, de a dunaszerdahelyiek megúszták a szituációt. A 82. percben Yao járt centikre a góltól egy ellentámadás végén. 

A játék képe alapján mondhatni váratlan volt, hogy a DAC megszerezte a vezetést a 83. percben: Krstovic birkózott meg a hazai védőkkel, a lecsorgó labdát pedig a csereként beállt Kalmár a hálóba vágta - 0:1.

Nem tartott sokáig az öröm, a 90. percben a dunaszerdahelyiek nem tudtak kivédekezni egy szituációt - egy bal oldali szakolcai akció végén Baumgartner közelről a hálóba gurított.

A hazaiak megérdemelten egyenlítettek, a DAC viszont egy nyerhető meccsen vesztett két pontot.

Érdekes

Skalica–DAC 1:1 (0:0)

Góllövő: Baumgartner (90.), ill. Kalmár (83.)

Játékvezető: Smolák, 2405 néző.

Sárga lap: Hollý, Potoma, ill. Pinto, Fazlagics, Andzouana

SKALICA: Junas–Čögley (89. Václav), Blažek, Podhorin, Černek (89. Hurtado)–Nagy, Hollý (69. Potoma)–Fábry (69. Baumgartner), Yao, Vlasko–Haša.

DAC: Petráš–Alex Pinto, Brunetti, Muhamedbegovic, Andzouana–Káčer, Fazlagics–Blackman (74. Szánthó), Veselovský (74. Kalmár), Ramadan (61. Gavrics)–Krstovic.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?