Ízlett a négy sportágas sportmenü az FTC-stadionban

füleki sportnap
Fülek |

Megmozgatja a fülekieket, de nem csak őket hagyományos sportnapjuk. Az FTC-stadion sportpályáin ismét nagy volt a nyüzsgés, a fürge fiataloktól a rugalmas öregfiúkig. Fociztak, atletizáltak, tekéztek és szkandereztek. Utóbbi most került először a műsorba.

Két különböző korosztályt szólít meg a két focitorna: a felső tagozatos füleki alapiskolások tornáját a Koháry István AI, az öregfiúkét a Balex Trade Team nyerte.

„A Koháry-alapiskola mindenkit végigvert, a tavalyi győztes lett a második, az idei bajnokcsapatban főleg a füleki és ragyolci U13-as diákcsapat tagjai játszottak – újságolta Visnyai Attila alpolgármester, főszervező, aki az FTC klubot és a futballszakosztályát is vezeti. – Az öregfiúknál a Balex Trade Team, az idei városi futsalbajnok diadalmaskodott, nekik volt a legjobb csapatuk. Mindenki mindenkivel találkozott, akkor dőlt el a tornaelsőség, amikor a későbbi győztes 3:1-re megverte az FTC A csapatát. Jó kis meccseket láttunk.”

Atlétikában csak csapatverseny volt a helyi alapiskolák alsó tagozatosai között. Négy versenyszám – 60 m, távolugrás, hármasugrás és 4x100 m – döntött a sorrendről. „Aranyosak voltak a gyerekek, jövőre talán egyéni sorrendet is hirdetünk, hadd nőjön a verseny vonzereje” – tette hozzá Visnyai Attila.

Tekében női és férfi egyéni, valamint csapatverseny volt az FTC pályáján. Először került a sportnap műsorába a szkander. Tizenkét bátor indulóval. „Több versenyzőt vártunk. Akik eljöttek, azoknak tetszett a próbatétel, remélem, jövőre többen összejönnek” – mondta az új sportág kapcsán a főszervező, aki szerint nagyon jól sikerült a sportnap. – Sok sportoló és néző volt, a versenyek izgalma a szülőket is hatalmába kerítette. A négy sportág eseményei mellett más kikapcsolódási lehetőség is kínálkozott. A tűzoltók akadálypályáját szinte mindenki kipróbálta, Nagy Cimet István kamoinhúzása is tetszést aratott. Minden sportteljesítmény legalább tapsot érdemelt, a legjobbak bónuszként díjakat is vittek haza. Mozogtak, sportoltak, együtt voltak, s az már önmagában is jó dolog” – zárta visszapillantását a sportbarát alpolgármester.

Érdekes

FÜLEKI SPORTNAP

Teke, nők: 1. Mihály Bianka, 2. Janka Pastoráková, 3. Lenka Bábelová; férfiak: 1. Barna Alfréd, 2. Maroš Bozó, 3. Ondrej Mojžiš és Esztergomi Gyula; csapatok: 1. Iskolaügyesek, 2. Duomix, 3. JNT. 

Atlétika, alsó tagozatos alapiskolások csapatversenye, végeredmény: 1. ZŠ Školská, 2. Koháry István AI, 3. Papréti AI (szlovák), 4. Mocsáry Lajos AI.
Versenyszámok: 60 m síkfutás, távolugrás, 4x100 m, háromtusa.

Szkander, 75 kg: 1. Milan Balog, 2. Elek Csaba, 3. Ádám Tamás; 85 kg: 1. Jozef Jackuliak, 2. Jozef Šufliarsky, 3. Erent Róbert, +85 kg: 1. Jozef Jackuliak, 2. Mészáros Krisztián, 3. Milan Balog.

Labdarúgás, öregfiúk tornája: 1. Balex Trade Team, Fülek, 2. Ajnácskő, 3. Füleki TC A (öregfiúk), 4. Füleki TC B (öregfiúk), 5. OB Pelikán Lučenec. 
Díjazottak – legjobb kapus: Ján Kolpaský (Füleki TC B, öregfiúk), legjobb mezőnyjátékos: Telek Kornél (Füleki TC A, üregfiúk), legjobb góllövő: Peter Šulek (Balex Trda Team).
Felső tagozatos alapiskolások tornája, végeredmény: 1. Koháry AI, 2. ZŠ Školská, 3. Mocsáry Lajos AI, 4. Papréti AI 64/A.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?