Íme a 6 legveszélyesebb sport

szorf

Összeszedtük a világ 6 legveszélyesebb sportágát, egészen a bikarodeótól kezdődően az MMA küzdősportig.

Egyik sport sem teljesen veszélytelen, akár csonttörésről, akár súlyosabb balesetekről is legyen szó. Több fajtája, típusa és formája lehet a veszélynek, így nem árt előre átgondolni az adott sportág előnyeit és hátrányait, mielőtt neki kezdenénk.

Ezek a sportágak tekinthetők a legveszélyesebbeknek:

1. Hegymászás

A nagy magasságokban történő hegymászásnak rendkívül sok és különböző veszélyei lehetnek. Példának okáért említhetjük az oxigénhiányt, amelytől rengeteg energiát veszíthet viszonylag gyorsan a hegymászó. Természetesen az extrém, megjósolhatatlan időjárási viszonyok is nagy mértékben hozzájárulhatnak a veszedelem előfordulásához, és például az is, amikor emiatt semmit sem látnak az elhivatott hegymászók. Továbbá pedig hatalmas sebességű szél és nagy viharok befolyásolhatják a menetelést. Az extrém magasságok egyáltalán nem mondhatók veszélytelennek, így jobb átgondolni pár dolgot, mielőtt neki vágnánk a Mount Everest megmászásának.

2. Bázisugrás

Klasszikus bázisugrásról körülbelül a 60-as és 70-es évektől kezdődően beszélhetünk, ekkor tájt ugyanis pár lelkes ejtőernyős magasabb sziklafalakról és épületek tetejéről kezdett el ugrálgatni. Nagyon veszélyes sporttevékenység, amelyet kizárólag komoly tapasztalattal rendelkező ejtőernyősöknek lehet kipróbálni, és természetesen speciális felszerelést igényel a művelet végrehajtása. Mivel alacsonyabb magasságról kell ugrani, ezért nem minden esetben úgy alakul az ejtőernyő kinyitása, mint ahogyan azt elképzelték az adott ugrás előtt. Sajnálatos módon igen sok haláleset történt az évek során, ezért sem legális sporttevékenység minden országban.

3. Bikarodeó

Talán a sportok világában a legveszélyesebb nyolc másodpercnek számít az az idő, melyet a versenyzők a bikán próbálnak eltölteni. Hihetetlenül nehéz sportág, viszont annál nagyobb népszerűséggel büszkélkedhet, mégpedig leginkább az Egyesült Államokban. Természetesen önmagában a lehetséges esés is nagyon veszélyes lehet, de leginkább maga a bika jelenti a legnagyobb veszedelmet. Rendkívül rizikós elkerülni a bika erejét, főleg ha az ember a földre került.

4. MMA

Az MMA küzdősport tekinthető a világ legagresszívabb és legveszélyesebb sportágának. Továbbá pedig az MMA a legnépszerűbb sportág a küzdősportokon belül, legalábbis a bet 365 sportfogadás oldal szerint. A versenyszabályzat nagyon sok teret enged a versenyzőknek, mint például fojtogatás, bárhova bárhogyan történő ütések és rúgások. Ennek ellenére ez is igazán közkedvelt és népszerű sportág, melynek sok-sok követője és rajongója akad világszerte. Azonban fontos tudni, hogy olyan belső sérülések érhetik az embert, melyek rendkívül nehezen és lassan gyógyíthatók.

5. Szörf

Egzotikus és extrém sportágnak tekinthető, amelyet szintén rengetegen űznek világszerte. Valószínűleg sok mindenkinek legelőször a cápa jut eszébe, ha meghallja a szörf sportot. Azonban nem igazán a cápától kell tartani a szörfölőknek, bár természetesen ez is benne van a pakliban, mint veszélyfaktor. Inkább az óriási hullámok jelentenek nagy veszélyt az emberre, ugyanis akkora esés lehet belőle, amelynek köszönhetően akár 50 méter mélyre is lekerülhet az ember a vízben. Egyrészt nehéz kikerülni a hullámok fogságából, másrészt a nagy esések miatt akár csonttörés, vagy egyéb sérülés is bekövetkezhet.

6. Kötélugrás

A kötélugrás is igen kockázatos tevékenységnek mondható, de még így is sokan kipróbálják, vagy legalábbis sokak bakancslistáján szerepel. Leginkább a kötél és a szerkezet miatt jelentkezhet probléma, ami valóban elég gyakorinak számít. Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy milyen idős kötélről és eszközökről van szó, függetlenül attól, milyen cég biztosítja a speciális felszereléseket.

A cikk támogatott tartalmat is tartalmaz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?