Huszáros hajrá, végre gútai győzelem

regiofoci

A 88. percben még vesztésre álltak, de remekül hajráztak, 3:2 arányban fektették két vállra az aranyosmaróti ViOn-fakót, sorozatban kilenc vesztes csata után ismét három ponttal gyarapították gyűjteményüket a Vág-partiak a Nyugat-szlovákiai labdarúgó Régióbajnokság 15. fordulójában.

A 88. percben még vesztésre álltak, de remekül hajráztak, 3:2 arányban fektették két vállra az aranyosmaróti ViOn-fakót, sorozatban kilenc vesztes csata után ismét három ponttal gyarapították gyűjteményüket a Vág-partiak a Nyugat-szlovákiai labdarúgó Régióbajnokság 15. fordulójában.

Tegyük hozzá: a győztes alakulat zsinórban hét találkozón gólképtelen is volt…

„A vendégek vezető találatát megelőzően mindkét oldalon egy-egy ziccert láthattunk. Az arranyosmarótiak futballistája, Grác a 25. percben egy jól eltalált lövéssel juttatta vezetéshez övéit. Hat perc elteltével egyenlítettünk. Guemache beadása után a labda az aranyosmarótiak kapusát megtréfálva a hálóban landolt. Fordulás után mezőnyfölényben játszott az ellenfél, mi kontrákkal kísérleteztünk. Tíz perccel a lefújás előtt a játékvezető tizenegyest ítélt ellenünk. A büntető mondhatni az ellenfél játékosait is meglepte. Grác nem tévedett. Újfent a vendégeknél volt az előny. Cserékkel igyekeztem nagyobb erőbedobásra késztetni védenceimet. Mindent egy lapra tettünk fel, igyekezetünket siker koronázta. Két pontrúgásból a védelem tengelyében tüsténkedő Kókai húzott hasznot. Egyébként a standard szituációknál rendre az ellenfél tizenhatosában igyekszik zavart kelteni. Előbb a 89. percben fejjel egyenlített, majd a hosszabbításban lábbal pofozta a kapuba a labdát” – ecsetelte lapunknaj a Gőgh Kálmán Stadionban zajlott győztes csata döntő momentumait Máté Zsolt, a vendéglátók trénere.

Ez volt a gútaiak harmadik győzelme az őszi idényben, sikerüknek köszönhetően az FC Nitrát megelőzve a táblázat 14. helyére léptek. Annak ellenére, hogy még egy korábbról elhalasztott párharcot pótolnak be, már nem javíthatnak a tabellán elfoglalt pozíciójukon. „A végeken tanyázunk, elsődleges célunk a IV. ligás tagság megőrzése. Újoncok vagyunk a legfelsőbb szintű kerületi pontvadászatban. Zömmel saját nevelésű fiatalok alkotják keretünket. Hiánycikk a tapasztalat. Alacsony termetű futballistáink sok mérkőzésen a fizikai adottságok miatt húzták a rövidet. Sokszor kerültünk hátrányba, vesztes állásból nem tudtunk fordítani. A góllövéssel is hadilábon álltunk. Csupán tizenhárom gólnak örültünk az őszi szezonban, nyolc meccsen nem találtunk az ellenfél kapujába. Rutinszerzésre mindenképpen hasznos volt az idény. Remélem, védenceim sokat tanultak, a leckékből tavasszal képesek lesznek hasznot húzni” – értékelt, bizakodott Máté Zsolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?