Giro d'Italia – Démare nyerte az üldözőverseny utáni sprintet, Peák 13.

Arnaud Démare

A francia Arnaud Démare harmadik szakaszsikerét ünnepelte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, a 13. etapon a spanyol Juan Pedro López megtartotta első helyét az összetettben, Peák Barnabás pedig 13. helyen ért célba.

A mezőnyre pénteken a Sanremo és Cuneo közötti 150 kilométeres, kétcsillagos nehézségű táv várt, harmadánál egy harmadik kategóriás emelkedővel és 1450 méter szintkülönbséggel.

A szakasz tengerparton futó első részén ötfős szökést engedett el a mezőny, amelyből 35 kilométer elteltével az összetett negyedik helyéről váratlanul kiszállt betegség miatt Romain Bardet. A francia bringás hányt, mikor a viadal feladása után átült a DSM egyik csapatkocsijából a másikba.

A hegymenet elején öt perc volt az élboly előnye, ekkor Valter Attila (Groupama-FDJ) dolgozott a mezőny elején sprinter csapattársa, Arnaud Démare miatt. A hegytetőig 6 perc 40 másodpercre nőtt a különbség, ezt a tempót viszont kibírták a mezőnyben a sprinterek, akiknek a csapatai a lejtmenetben vállalták az üldözést. A záró harminc kilométerre szét is szakította a mezőnyt a magas tempó, ennek köszönhetően azonban folyamatosan közeledtek a négyfősre zsugorodott élbolyhoz. A francia Nicolas Prodhomme, a holland Julius van den Berg és Pascal Eenkhorn, valamint az olasz Mirco Maestri négyesét őrült üldözés végén, 700 méterrel a cél előtt érték utol.

A mezőnyhajrában – immár harmadszor az idei Girón – a ciklámen trikós Démare bizonyult a leggyorsabbnak, meghálálva ezzel csapata egésznapos munkáját. Második a tavalyi Tour de Hongrie kaposvári nyitóetapján és Tatán is diadalmaskodó német Phil Bauhaus, harmadik az olasz körverseny harmadik szakaszán Balatonfüreden diadalmaskodó brit Mark Cavendish lett. Peák Barnabás – immár önmagáért sprintelve – a 13. helyet szerezte meg, Fetter Erik (EOLO-Kometa) egy, Valter közel nyolc percet kapott.

Az összetett élén továbbra is a spanyol Juan Pedro López őrzi rózsaszín trikóját.

Cuneóban ott volt nézőként az Európa-bajnok, Párizs-Roubaix-győztes Sonny Colbrelli, aki március 21-én, a katalán körverseny nyitószakaszának végén, a célba érkezés után összeesett és újra kellett éleszteni, majd április végén szívritmusszabályozót kapott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?