GALÉRIA: Hamšíkék nehezen, de behúzták a ciprusi meccset

hamšík

A szlovák labdarúgó-válogatott győzelemmel zárta a vb-kvalifikáció szeptemberi hármas blokkját. Schranz és Koscelník góljaival 2:0-ra verte Ciprust.

Štefan Tarkovič a megszokottnál jóval támadóbb felállásban küldte pályára csapatát. A négy védő előtt Lobotka szűrt, Hamšík irányított, Weiss, Duda, Schranz és a csatár Boženík pedig egyértelmű offenzív feladatokat kapott. Azaz Mak és Kucka is csak a cserepadon kezdett. Csakúgy, mint Pekarík, akinek helyét Koscelník foglalta el a kezdő 11-ben.

Szlovák részről a meccs elején főleg Weiss nyújtott emlékezeteset, alig akadt csapattársa, akinek ne osztott volna ki egy rossz passzt. Ellenkező oldalon a szövetségi kapitány, Nikolaosz Kosztenoglu volt a legaktívabb, aki a legapróbb részletekbe menően folyamatosan instruálta csapatát.

A szlovák válogatott próbálta irányítani a játékot, de nagyon sok hiba csúszott a passzokba. A vendégek részéről pedig nem is volt mit értékelni, a ciprusiak egyetlen célja az időhúzás volt.

Galéria

A közönség (6700 néző) meglepően türelmes és pozitív volt, a blokkolt lövéseket és a helyzetszerűségeket is lelkesen tapsolták meg.

Az egyetlen valódi ziccer Šatka nevéhez fűződött, aki a szünet előtt fejesével megszerezhette volna a vezetést egy szlovák szabadrúgás után.

Ez végül, némileg váratlanul az 55. percben következett be, az addig láthatatlan Schranz egy beívelést vágott be a bal alsó sarokba.

A gól után azonnal megváltozott a játék képe, a ciprusiak megpróbalkoztak focizni (értsd támadásokat is vezettek), Hamšíkék pedig két kényszerű csere után (Lobotkát és Weisst Hrošovský és Jirka váltotta) kontráztak. Elöl pedig láthatóan váltottak, a szélekről laposan belőtt labdákról Boženík és társai több esetben is csak centikkel maradtak le. 

A győzelmet a 77. percben biztosították be a szlovákok, Koscelník egy kifejelt szögletet lőtt szép ívben a hosszú felsőbe - 2:0.

A Tarkovič-csapat októberben Oroszországban és Horvátországban vendégeskedik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?