GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a nagymihályiak ellen

dac

A DAC hazai pályán 1:1-es döntetlent játszott a nagymihályiakkal a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A sárga-kékek két vereség után szereztek újra pontot a bajnokságban, de az egy pontot a szurkolótábor és a csapat is kevesellte.

A DAC-ból sérülés miatt hosszabb időre kidőlt Kalmár és Ronan is, így Peter Hyballa vezetőedzőnek ismét improvizálnia a kellett: a védelem tengelyében Kružliak mellett Beszkorovajnij kapott helyet, előttük Oravec védekező középpályást játszott.

A mérkőzés úgy kezdődött, mint az elmúlt időszakban a DAC-meccsek általában: a sárga-kékek voltak aktívabbak, de az ellenfél az első támadásából gólt szerzett: a 8. percben Sidibe kicselezte Beszkorovajnijt, és a rövid sarokba lőtt – 0:1. Vida Kristopher egyenlíthetett volna, de nem jól pattant elé a labda, Divkovic lövését pedig a kapus védte.

A 16. percben Vida Kristopher kanyarított a kapu elé egy szabadrúgást a jobb oldalról, szinte az alapvonalról, Kružliak pedig bevetődve a kapu fölé fejelt! A 20. percben Vida Kristopher remekül emelt át egy védőt, Ramirez elvitte a kapus mellett, a venezuelai csatár az üres kapura lőhetett, de a gyorsan visszazáró védőt találta el. Négy perccel később Koštrna játszott össze jól Divkoviccsal, de ebből sem született gól.

Galéria

A közönség eddig türelmes volt, és biztatta a csapatot, de fél óra játék után felhangzott a lelátókról az „Ébresztő! Ébresztő!”, néhány perccel később pedig a füttyszó is.

Vida Kristopher próbálkozott a 16-oson kívülről, de nem tudta eléggé leszorítani a lövést. A 36. percben egy szöglet után Oravec lőtt, a kapus reflexszerűen belekapott a labdába, majd távolról Vida Máté tűzte kapura a labdát, a kapus csak nézte, de végül a lövés elzúgott a kapufa mellett.

A 42. percben Beszkorovajnij majdnem megint összehozott egy nagymihályi gólt, Sidibe hagyta faképnél, de centikkel Jedlička kapuja mellé gurított. A közönség fütyült, Jedlička idegesen kiabált az ukrán hátvédre, a frusztráció tapinthatóvá vált a stadionban.

Érdekes

DAC–Michalovce 1:1 (0:1)

Góllövők: Taiwo (75.), ill. Sidibe (8.)

Sárga lap: Rota.

Játékvezető: Ochotnický, 7467 néző.

DAC: Jedlička–Blackman, Kružliak, Beszkorovajnij (72. Davis), Koštrna–Vida M., Oravec–Taiwo (90. Veselovský), Vida K., Divkovic–Ramirez.

MICHALOVCE: Kira–Rota, Carillo, Cservak, Vojtko–Szavvidisz–Popovic, Turik (89. Grič), Žofčák (80. Danko), Kolesár (69. Kunturiotisz)–Sidibe.

Közvetlenül a szünet előtt még Taiwo vitte fel jól a labdát a jobb oldalon, Blackman adott középre, de Vida Máté lövésének ezúttal is hiányzott néhány centi.

A második félidőre változatlan összeállításban futottak ki a csapatok. Az 51. percben Koštrna cselezte be magát a 16-osba, de lövését magabiztosan védte Jedlička. A DAC első cseréje a 61. percben jött: Divkovic helyére Fábry állt be. Ha a labdabirtoklásért adnák a pontokat, egyértelmű lett volna a DAC fölénye, de ezt nem tudták gólra váltani: a 62. percben Blackman jó betörése után ismét Ramirez lövését fogta meg a kapus. Hat perccel később Ramirez nem túl jól helyezett fejesét a kapus paskolta szögletre.

A 72. percben Beszkorovajnij helyett Davist küldte pályára Hyballa, első labdaérintése mindjárt egy lövés volt, de nem volt benne annyi erő, hogy gondot okozzon Kira kapusnak. A 75. percben viszont végre megtört az átok, Koštrna beadására Taiwo érkezett, és fejjel egyenlített – 1:1!

Megélénkült a DAC játéka, Blackman és Taiwo összjátéka után a kapus tisztázott, és Ramirez fejesét is csak üggyel-bajjal ütötte ki Kira.

A sárga-kékek próbálkoztak, de igazi meccslabdájuk nem volt, az utolsó percekben már a nagymihályiak is húzták az időt, így a DAC-nak végül be kellett érnie az egy ponttal.

A Zemplín először szerzett pontot a MOL Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?