EL: a széria nagyágyúi a trófeáért

Sevilla

Ma (21.00) Kölnben ér véget a labdarúgó Európa-liga: a fináléban a második számú európai kupa ötszörös győztese, a Sevilla és sorozat 1990-es évekbeli „uralkodója“, az Internazionale találkozik egymással.
 

A spanyol csapat hatodszor lesz ott a döntőben, eddig hibátlan a mérlege, mivel 2006-ban, 2007-ben, majd 2014 és 2016 között sorozatban háromszor is diadalmaskodott. A milánói kék-feketék az 1990-es években négyszer játszottak döntőt, 1991-ben, 1994-ben és 1998-ban pedig el is hódították a trófeát, csak az 1997-es finálét vesztették el a Schalkéval szemben.


A két csapat korábban még nem találkozott egymással az európai kupákban, ugyanakkor a Sevilla eddig háromszor játszott olasz csapattal az Európa-liga egyenes kiesés szakaszában. Ez öt mérkőzést jelent, aminek mindegyikét megnyerte, ráadásul még gólt sem kapott. 
 

Érdekes

Internazionale – út a döntőig

BL-csoportkör
⋌Slavia Praha 1:1 és 3:1
⋌FC Barcelona 1:2 és 1:2
⋌Dortmund 2:0 és 2:3
EL, a legjobb 32 között
⋌Ludogorec 2:1 és 2:0
Nyolcaddöntő
⋌CD Getafe 2:0
Negyeddöntő
⋌Bayer Leverkusen 2:1
Elődöntő
⋌Sahtar Donyeck 5:0
 

A finálé egyik kulcsjátékosa Romelu Lukaku, az Internazionale belga válogatott csatára lehet, aki a Sahtar Donyeck elleni elődöntőben is betalált, így sorozatban már tíz Európa-ligás mérkőzésén szerzett gólt – igaz, a széria első felét még az Evertonban játszotta, a 2014/15-ös kiírásban.


A találkozónak ezúttal nem lesz tétje a Bajnokok Ligája-részvétel, mivel azt mindkét gárda kiharcolta már hazája bajnokságában, ugyanakkor a győztes ott lesz az európai Szuperkupáért kiírt összecsapáson, amelyet szeptember 24-én a budapesti Puskás Arénában rendeznek meg.
 

Érdekes

FC Sevilla – út a döntőig

Csoportkör
⋌Qarabag 3:0 és 2:0
⋌APOEL Nicosia 1:0 és 0:1
⋌Dudelange 3:0 és 5:2
A legjobb 32 között
⋌CFR Cluj 1:1 és 0:0
Nyolcaddöntő
⋌AS Roma 2:0
Negyeddöntő
⋌Wolverhampton 1:0
Elődöntő
⋌Manchester United 2:1

Lautaro Martínez, az Internazionale kulcsembere – aki duplázott a Sahtar Donyeck ellen 5:0-ra megnyert elődöntőben – az UEFA hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában kifejtette: nagyon összpontosítanak az előttük álló feladatra, mert közel kerültek céljuk eléréséhez, hogy a kupát Olaszországba vigyék. „A Sevilla kemény rivális, amely nyomást tud gyakorolni az ellenfelére. Játékosai az egész pályát bejátsszák és nagyszerű futballra képesek. Ezért is juthattak el a döntőig. Ki kell elemeznünk őket, majd felkészülni arra, hogy semlegesíteni tudjuk az erényeiket, míg a mienket kihasználjuk” – mondta. Hozzátette: az Inter játékosai egyre inkább csapatként játszanak, ami eredményességük egyik alapja. A másiknak azt nevezte, hogy a labdarúgók bíznak Antonio Conte vezetőedzőben, akinek segítségével mindannyian fejlődtek.

Internazionale

A Sevilla vezetőedzője, Julen Lopetegui az SFC Radiónak azt mondta: rendkívüli erőbedobásra lesz szükségük a döntőben, mert olyan riválissal találkoznak, amelyet a Bajnokok Ligája szintjéhez mérten raktak össze. „Egészen kiváló játékosok alkotják a keretüket, és rendkívül tapasztalt az edzőjük. Az Inter a Conte-csapatokra mindig is jellemző stílusjegyekkel rendelkezik. Nem egyszerű olyan riválissal játszani, amelyben topfutballisták vannak, akik közben képesek csapatként játszani” – nyilatkozta a baszk tréner. Saját gárdájáról azt mondta: fizikailag és mentálisan is készen állnak a döntőre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?