DAC: ezüstéremre hajtó rózsahegyi csapat érkezik a MOL Arénába

dacciganiks

Vasárnap 20 órakor a már biztosan negyedik DAC az ezüstéremre hajtó rózsahegyiek csapatát fogadja a labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában.

A DAC két héttel ezelőtt a szerediek elleni 0:0-val bebiztosította negyedik helyét a tabellán, aminek köszönhetően esélye nyílt megszerezni az utolsó Európa-konferencialigát érő helyet – ehhez az utolsó forduló után két mérkőzést kell megnyernie a MOL Arénában, előbb a trencséniek, majd a Sereď–Žilina mérkőzés győztese ellen. Ezzel kapcsolatos hír, hogy a klub meghosszabbította a bérletek érvényességét a szóban forgó mérkőzésekre, amelyeket így a bérletesek ingyen tekinthetnek meg a helyszínen.

Addig azonban még két, komolyabb téttel már nem bíró bajnoki mérkőzés is vár a sárga-kékekre – vasárnap hazai pályán a rózsahegyiek, majd hat nappal később idegenben, a nagyszombatiak ellen.

A vasárnapi találkozón a MOL Arénában egészen biztosan harapni fog a vendégcsapat, a rózsahegyiek számára ugyanis nagyon fontos a bajnoki. Domonkosék hárompontos előnnyel másodikok a tabellán, és feltett szándékuk, hogy megőrizzék ezt a pozíciójukat. Formájuk alapján bizakodóak lehetnek, az utóbbi öt forduló eredménye alapján vezetnék a Fortuna Ligát.

„Minden mérkőzésre úgy állunk ki, hogy győzni akarunk. Az biztos, hogy hatalmas motiváció számunkra, hogy megszerezhetjük az ezüstérmetˮ – árulta el lapunknak Domonkos Kristóf, a liptói csapat középpályása, aki várhatóan ezúttal is a kezdőcsapatban kap majd helyet.

A DAC az aktuális szezonban háromszor is összecsapott a rózsahegyiekkel, egy döntetlen mellett mindkét csapat egyszer győzött. A rájátszás kezdetén emlékezetes liptói győzelem született, Peter Struhár védencei 4:1-re verték a dunaszerdahelyieket.

„Számomra is meglepetés, hogy második helyen állnak a tabellán. Remekül játszanak, mindezt majdnem kizárólag saját nevelésekkel. A csapategység a titkuk, ezért szerepelnek ilyen jól. Nehéz mérkőzésre számítok – mondta Dominik Kružliak, a DAC rózsahegyi nevelésű védője a klub Hazai pályán című műsorában. – Zajlik a felkészülés a meccsre, az edzésen egymás ellen játszunk, az egyik csapat a rózsahegyiek stílusában, a másik pedig analizálja azt. Az edző rámutat az erősségeikre és a gyengeségeikre, utóbbiakat megpróbáljuk kihasználni.ˮ

A találkozó játékvezetője Ivan Kružliak lesz, a találkozót a Dajto élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?