Bundabotrány: Bartko fel akarja jelenteni Macík kapust

Matúš Macík
Kassa |

Tagadja a bundavádakat Daniel Bartko, az 1. FC Košice és a szenci futballklub korábbi vezetője, és a Šport napilapnak úgy nyilatkozott, fel fogja jelenteni a rózsahegyiek kapusát, Matúš Macíkot, aki félreértette vagy kiforgatta a szavait.

 

A szlovák futball legújabb bundabotránya hétfőn robbant ki, amikor a Topky.sk portál egy rendőrségi aktára hivatkozva kétségbe vonta a nagyszombatiak bajnoki címét, mert állítólag egy fociberkekben jól ismert személy próbálta befolyásolni a meccseket. Több lap úgy tudja, Daniel Bartko volt az, aki vesztegetéssel próbálkozott Matúš Macíknál, a rózsahegyiek kapusánál, hogy a Ružomberok–Trnava meccsen ne kapjanak ki a nagyszombatiak.

Bár a Topky.sk a nagyszombatiakkal hozta összefüggésbe az esetet, az is elképzelhető, hogy a külföldi bundamaffia akarta befolyásolni az eredményt. Öt évvel ezelőtt a rendőrség már leleplezett három egykori és négy akkori labdarúgót, akik a szervezett bundamaffia kérései szerint igyekeztek alakítani egy vagy több meccs állását.

 

Daniel Bartko a sportnapilapnak felháborodottan nyilatkozott, és minden vádat elutasított. „Ez egy koronázott hülyeség, már húsz éve nem dolgozom a futballban” – mondta Bartko. Nem tagadta, hogy tényleg találkozott Macíkkal, de állítása szerint azért, hogy megkérdezze a kapustól a magasságát, a súlyát és hogy meddig érvényes a szerződése. „Úgy tűnt nekem, mintha Macík be lett volna drogozva, reszketett, mint a nyárfalevél, még meg is kérdeztem, nincs-e rosszul” – idézte fel a találkozásról lévő emlékeit Bartko.

Az egykori sportvezető kijelentette, fel fogja jelenteni a rózsahegyi kapust, mert „nem hagyja, hogy besározzák”. Bartko szerint a nagyszombatiak eleve gyűlölik őt, és a Spartak emlékezetes rimaszombati szezonzárója óta (amelyen az akkor Kassán dolgozó Bartko a tévéfelvételek tanúsága szerint egy bőrönddel jelent meg) van rossz híre, az emberek „keresztre akarták feszíteni”, és még hosszú évekig fenyegették.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?