Bejelentette visszavonulását Zdeno Chára

chára

A klasszis szlovák jégkorongozó kedden délután saját Instagram-oldalán tudatta a hírt a nyilvánossággal.

A 45 éves Chára 25 profi szezon, 1680 NHL-alapszakasz- és 200 playoffmérkőzés után fejezi be aktív pályafutását. „Megtiszteltetésnek érzem, hogy visszatérhetek a TD Garden Arénába, ahol egy egynapos szerződést írok alá a Boston Bruins csapatával. Így abban a klubban fejezhetem be hivatalosan pályafutásomat, amely oly sokat jelent nekem és a családomnak. Nagyon sok ember van, aki hozzájárult a sikereimhez, szeretnék mindannyiuknak köszönetet mondaniˮ – olvasható a bejegyzésében.

Chára Trencsénben kezdte pályafutását, majd Pöstényben és a Sparta Prahában játszott. Az NHL-ben a New York Islanders csapatában mutatkozott be, majd az Ottawában folytatta. 2006-ban került a Boston Bruinshoz, ahol klublegendává vált, egészen 2020-ig erősítette a klubot. Ezután egy évet Washingtonban játszott, a legutóbbi szezonban pedig ismét az Islanderst erősítette.

Chára minden idők legtöbb mérkőzésen jégre lépő védője az NHL-ben, az összesített rangsorban pedig a hetedik legtöbb rajttal rendelkezik. A Bostonnal 2011-ben, 2013-ban és 2019-ben is csapatkapitányként játszhatott Stanley-kupa-döntőt, az első alkalommal a végső győzelemnek is örülhetett. Máig egyike azon négy jégkorongozónak, akik nem észak-amerikai csapatkapitányként emelhették magasba a trófeát. A szlovák válogatottal három téli olimpián és hét világbajnokságon szerepelt, 2000-ben és 2012-ben vb-ezüstéremnek örülhetett.

(TASR, lz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?