GALÉRIA: Bale és Benzema elintézte a Plzeňt

Real Madrid

Santiago Solari vezetésével továbbra is hibátlan a Real, de a gödörből még nem mászott ki. A háromszoros BL-címvédő madridiak pilseni vendégjátékán jártunk.

Csendes készülődés

„Az évszázad mérkőzése”. A meccsfüzet borítóján és a pilseni városközpont egyetlen óriásplakátján is ezzel a szlogennel vezették fel a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést. Tény, a focitörténelemben nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy a sorozat háromszoros címvédője ellen lép pályára (konkrétan csak az AS Roma és a CSZKA Moszkva, a csoport két másik tagja). A királyi gárda utóbbi hetekben mutatott teljesítménye azonban korántsem „évszázados”. A Plzeň pedig néhány éve azért játszott olyan kutyaütőnek nem nevezhető csapatokkal, mint a Barcelona, a Bayern, a Manchester City vagy az Atlético Madrid.

A belvárosban sem minden a szerda esti meccsről szólt: a parkolóházba szóló belépőkártya kiadását egy olyan hölgyre bízták, aki váltig állította, hogy a meccset kedden játszották, mi már elkéstünk. A villanypóznákon ugyan lengedezett pár BL-es kis zászló, de ha nincs egy maroknyi (előre)ünneplő madridi drukker a Szent Bertalan-katedrális szomszédságában, nehezen lehetett volna tudomást szerezni róla, hogy milyen fociünnepre készül a város.

Sőt, nemcsak a város, hanem az egész ország – a Real legutóbb 17 éve játszott Csehországban, amikor 3:2-re nyert a Sparta ellen. A BL akkori sorozatában, a madridi mérkőzésen betalált a prágaiak kapujába Santiago Solari is. Az argentin szélső most vezetőedzőként segíti a Realt, egyelőre az El Clásico után menesztett Julien Lopetegui ideiglenes utódaként. A 42 éves tréner mérlege a Plzeň elleni meccs után is makulátlan maradt, a harmadik ligás Melilla (4:0 a kupában) és a Valladolid (2:0 a bajnokságban) szerencsés legyőzése után a Viktória egy ötöst kapott vedenceitől.

Real: húsz perc győtrelem

Pedig a szerda esti találkozó első húsz percében semmi sem utalt gólzáporos madridi sikerre, sőt, az egyáltalán semmit nem mutató vendégek helyett a hazaiak veszélyeztettek, a Nachón megpattanó labda azonban a kapufán kötött ki. Nem sokkal később viszont Karim Benzema egymaga vitt végig egy akciót, sok-sok pilseni játékos asszisztálása mellett – 0:1. A gól olyannyira megfogta a hazaiakat, hogy gyors egymásutánban újabb két gólt kaptak, szögletből „Az elején semmi nem utalt arra, hogy a harmincakárhányadik percre vége a meccsnek számunkra” – sóhajtott utóbb Pavel Vrba, a hazaiak trénere.

Ekkor már Benzema és Gareth Bale azt csinált a pályán, amit akart. Gólok, gólpasszok, 45 perc után 0:4, minden lerendezve.

Galéria

Nyilatkozatstop

„A Real játékosainak a képességeikkel bármi elérhető – áradozott a végül 5:0-ás győzelem után Solari, de ő is helyén igyekezett kezelni az eredményt. Jelzésértékű volt, hogy kiütés ellenére a blancók elsuhantak az újságírók előtt: Lucas Vázquzs pár „Hola”-val elintézte a „nyilatkozást”, a negyedik gólt szerző Toni Kroos angolos hidegvérrel nem reagált az interjúkérésekre, a szintén egyet lövő Bale pedig olyan arccal sétált végig a mix-zónán, mint akin elment a meccs, és még a pszichológusának sem szeretne róla beszélni, hiába döntötték be gyakorlatilag a kordont a spanyol rádiós újságírók.

A hírek szerint Antonio Conte érkezését megvétózó Sergio Ramos mentette meg csapatkapitányként a királyiak becsületét, és ő aratta a legnagyobb üdvrivalgást is az ideiglenes sátor előtt várakozó spanyol szurkolóktól. A Real ugyanis nélkülözte Marcelót, Varane-t, Carvajalt és Modricot, ami már a fogadtatásukra is rányomta a bélyegé. Kisebb tömeg ugyan lassan összegyűlt a hoteluk előtt, amikor luxusbuszukra készültek felszállni (még egy két francia botra támaszkodó nénike is), de többen megjegyezték, milyen őrület lenne, ha még Cristiano Ronaldo os a királyiakat erősítené.

Felemás érzések

A telt házas stadionban is sok-sok olyan időszak volt, amikor a Real-tábor csendben szemlélődött biztos vezetésük dacára, míg a pilseni B közép szakadatlanul biztatta övéit. „Értem, hogy a szurkolók örülnek a BL-nek, de mi nem vagyunk elégedettek, hisz 5:0-ra kikaptunk” – mondta Vrba. Játékosai is felemás érzésekkel nyilatkoztak a meccs után. „Igen, Benzemával cseréltem, legalább ebből a szempontból jól alakult a 90 perc – válaszolta Aleš Čermák a kérdésre, kinek a dresszét szerezte meg, mindezt olyan mosoly kíséretében, mely a gyermeki örömét a vereség miatt picit szégyellő kiskamaszokra jellemző. „Ez egész egyszerűen egy más szint. Ha mi nem használjuk ki egy-két helyzetünket, a világ leghíresebb klubja ezt megbünteti – duplázott rá szintén ragyogó szemmel Jan Kopic, a pilseniek középpályása, aki a legtöbb veszélyt jelentette Thibaut Courtois kapujára.

Mivel a csoport másik merkőzésén az AS Roma 3:0-ra legyőzte a CSZKA Moszkvát, a madridiakkal együtt ötpontos előnyük van az oroszok előtt, így szinte biztos a továbbjutásuk. Ami viszont százszázalekosan eldőlt, az az, hogy a Viktoria már nem végezhet az első két helyen. „Valljuk be, az egy nagy csoda lett volna. A harmadik helyért még versenyben vagyunk, ha azt elérnénk, maximálisan elégedettek leszünk – tette hozzá Vrba.

Ha ez a bravúr sikerülne Hrošovskýéknak, folytatnák a klub remek sorozatát: az eddigi két alkalommal, amikor a pilseniek a BL csoportkörében szerepeltek, kiharcolták az EL-folytatást érő harmadik pozíciót, 2012-ben a BATE Boriszovot, 2014-ben a CSZKA Moszkvát megelőzve. Utóbbi most is ott van a G csoportban…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?