Az élmezőnybe vágynak a muzslaiak

muzsla focimuzsla foci
Muzsla |

. Legutóbb a hatvanas években mérettették meg magukat a megyei küzdelmekben a közel kétezer lakosú település labdarúgói. 
 

Ősztől a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában kezdik meg a pontvadászatot a muzslaiak. A focirajongók már teljes lázban égnek, még azok is érdeklődve nézik a fejleményeket, akiket eddig hidegen hagyott a labdarúgás.

Tizenketten egy járásból
Tudvalévő, hogy a koronavírus miatt meghiúsult az érsekújvári területi bajnokság VI. Meva ligájának tavaszi folytatása (csupán egy fordulót sikerült lebonyolítani), a muzslaiak pedig a foghíjas táblázaton az első helyet szerezték meg. Mivel az V. liga keleti csoportjában a klubok részéről nem volt észlelhető tolongás a helyekért, az irányító testület a bajnokon kívül az ezüstérmes tardoskeddieknek, a harmadik helyezett pozbaiaknak és egy kis turpisságnak köszönhetően a mindössze hatodik helyen végzett szencseieknek is felajánlotta az indulás lehetőségét. Ezáltal paradox módon az Érsekújvári járást a tizenhat tagú mezőnyben nem kevesebb mint tizenkét (!) kollektíva képviselheti a szóban forgó bajnokságban. Mellettük két-két komáromi és lévai csapat viaskodhat a pontokért.

Jóváhagyták a felkerülést
Csicsó Gábor öt éve szorgoskodik komolyabban a muzslai foci körül, és a helyi labdarúgás meghatározó egyéniségének számít, jelenleg klubelnök. „Három éve egyfolytában küzdünk a felkerülésért, mégis a végén kiéneklik a szánkból a sajtot. Most végre sikerült teljesítenünk a célkitűzésünket. A tizenegy tagú vezetőségből egy személy kivételével mindenki rábólintott a magasabb osztályban való szereplésre, és a falu polgármestere is egyértelműen támogatta elképzelésünketˮ – fogalmazott a muzslai labdarúgás első embere, aki aktív focistaként közel három évtizedet húzott le a pályán.

Nagyszerű teljesítmény
Tavaly ősszel a Papuk fivérek és Deniszov személyében három ukrán játékost igazoltak le, akik Sliva Attilával, Horňan Patrikkal és Golán Norberttel együtt igazi húzóembereknek bizonyultak. A tizennyolc tagú keretet két ifistával, Pálmai Olivérrel és Halasi Krisztiánnal töltötték fel. „A tizenhat lejátszott meccsből tizenkettőt megnyertünk, háromszor remiztünk, egy alkalommal pedig vesztesként vonultunk az öltözőbe. A labdarúgóként Dunaszerdahelyt, Zselízt és Párkányt is megjárt harminckilenc éves edzőnk, Sováb Zoltán szakmai képességeit bizonyítva nagyszerű közösséget kovácsolt össze. 60:14-es gólarányunk is pazarnak mondható, ugyanis a mezőnyben a legtöbb gólt rúgtuk és a tardoskeddiek után a legkevesebbet kaptuk. Az sem elhanyagolható tény, hogy két ellenfelünket 6:0-ás, egyet pedig 7:0-ás eredménnyel küldtük hazaˮ – állapította meg Csicsó Gábor.

Az élmezőnyben végezni
Az V. ligában módosítják a csapat összetételét. Némiképp elszomorítja őket, hogy csapatkapitányuk, Horňan Patrik munkahelyi elfoglaltság miatt megválik tőlük. Sikerült viszont megtartaniuk az eddig kölcsönjátékon lévő Márton Adriánt és Flender Szebasztiánt, emellett több jó képességű labdarúgóval is tárgyalnak. Kapusuk, Síkora Péter egy közlekedési balesetben sérülést szenvedett, így leigazolták a fakóvezekényi Roman Maruniakot. Már az ő színeikben rója a köröket a felkészülés alatt a tapasztalt Lakatos Gyula is. „Megállás nélkül készülünk az új kihívásra, hetente háromszor edzünk és öt előkészületi meccsen kívánunk pályára lépni. Támadófocit fogunk játszani, hiszen a gól a játék sava-borsa, és pluszélményt jelent a szurkolóknak. Célunk az élmezőnyben végezniˮ – árulta el a klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?