Az athéni vereségre egy tallinni győzelem lehet a gyógyír

Magyar labdarúgó-válogatott
Tallinn |

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1:0-ra kikapott Athénban Görögország vendégeként a Nemzetek Ligája C divíziójának 2. csoportjában, így a harmadik fordulót követően a harmadik helyre csúszott vissza a csoportjában. Azonban ma este már javíthatnak is Szalaiék, hiszen 20.45-kor Tallinnban, az észtek ellen lépnek pályára.

 

Nagyon bevált Orbán

Marco Rossi szövetségi kapitány most sem hívta meg a válogatottba Dzsudzsák Balázst. Viszont a keretben volt, és Athénban kezdőként pályára is lépett Willi Orbán, az RB Leipzig német származású, magyar állampolgársággal is rendelkező csapatkapitánya. A védő remekül mutatkozott be a magyar védelem közepén, jól megértették egymást Kádár Tamással. Több fontos mentése is volt, és végig látszott rajta a magabiztosság, a legnehezebb szituációkban is próbálta megjátszani a labdát. A sors fintora, hogy Mitroglu pont mellőle szerezte meg a győztes gólt.

„Szerencsétlen volt a gól, amely előtt sikerült tisztáznom, ám az ismételt beadás megtalálta Mitroglut, aki magasabbra ugorva gólt tudott fejelni. Ennek ellenére nagyon örülök, hogy először játszhattam a válogatottban. Az elején hiányzott a bátorság, hogy többet menjünk előre, határozottabban kellett volna játszani. Sajnos ez nem működött igazán jól, de ebben is még javulhatunk. Jó volt a védelmünk, keveset engedtünk a görögöknek. Nagyobb önbizalomra lesz szükség, mert egyébként jól játszunk, de nagyobb bátorság kell” – értékelte a mérkőzést az újdonsült válogatott, aki elmondta büszke rá, hogy magyar válogatott lehet, és elárulta azt is, hogy a mérkőzés előtt többször is meghallgatta a Himnuszt, melyet énekelt is az összecsapás előtt.

Kevés helyzet

Az első 10 percben a görögök voltak aktívabbak, ám igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A 10. perc után pedig magára talált a magyar válogatott, fokozatosan átvette a játék irányítását, és akadt egyegy ígéretes támadása is a Szalai vezette támadósornak, de ziccerig nem jutottak a magyarok sem. A második félidő elejét ismét megnyomták a görögök, és amikor már úgy tűnt, ismét a magyar válogatott kezdi diktálni a tempót, egy Cimikasz-beadás után Mitroglu fejelt Gulácsi kapujába. Ez volt Görögország első kaput eltaláló lövése. Nagy Ádámék ugyan becsülettel mentek az egyenlítésért, azonban nem sikerült rendesen felpörögniük, a görögök pedig ügyesen tördelték a játékot, így maradt az 1:0.

 

Kapcsolódó cikkünk

„Jobbak voltunk”

„Jobban játszottunk, mint otthon, sokkal kevesebb lehetőséget engedtünk az ellenfélnek. De ilyen a futball, néha szerencséje van az embernek, máskor nincs. Nem tudok semmit a játékosok szemére vetni, mindent beleadtak, odatették magukat. Persze követtünk el hibákat, de balszerencsések is voltunk” – kezdte Marco Rossi, aki finoman szóvá tette, hogy nem volt megelégedve a játékvezetéssel. A magyarok szövetségi kapitánya nem először váltott formációt mérkőzés közben, ezúttal a kapott gól miatt változtatott. „Három-öt-kettőre álltunk át, Sallai Rolanddal és Nagy Dominikkal a két szélen sokkal inkább támadó felfogásban játszottunk, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk. Ezt a felállást is tudjuk szükség esetén alkalmazni, de mint mondtam, az a legfontosabb, hogy milyen hozzáállással megyünk ki a pályára. Észtországban mindent megteszünk a győzelemért. Nem lesz könnyű azok után, hogy az eddigi két idegenbeli meccsünket 1:0-ra elveszítettük. Folytatni kell a munkát, úgy érzem, hogy javulunk” – értékelte a mérkőzést az olasz szakember.

„Jobban játszottunk, mint a görögök, és talán még az előző, budapesti meccsnél is – utalt Sallai Roland az egy hónappal korábbi budapesti mérkőzésre. – Több helyzetet alakítottunk ki, mint ők, de sajnos ilyen a foci, egyszer eljöttek a kapuig és gólt szereztek.” Szerinte összességében jó játékot mutatott a magyar együttes, melynek a helyzetkihasználáson kell javítania ahhoz, hogy ma Tallinnban be tudja gyűjteni a három pontot.

Jó előjelek

A görögök elleni elvesztett mérkőzés után a magyaroknak mindhárom hátralevő találkozójukon három pontot kell szerezniük, ha oda akarnak érni a csoport első helyére. A szükséges pontok begyűjtését ma, az észtek elleni találkozón kezdheti meg a válogatott.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének a két csapat korábbi egymás elleni találkozói jó előjeleket mutatnak, hiszen az eddigi négy összecsapásból hármat megnyert, és csak egyet vesztett el a magyar válogatott. Legutóbb 2013-ban, Budapesten 5:1-es magyar siker született, egy észt öngól mellett Hajnal Tamás, Böde Dániel, Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs is betalált. Közülük a jelenlegi keretnek egyedül a Sporting Kansas City támadója, Németh a tagja.

Az észtek legutóbbi tíz találkozójukból csupán egyszer győztek, három döntetlen mellett hatszor vesztesen hagyták el a pályát, és mindössze négy mérkőzésen szereztek gólt. A legutóbbi öt találkozón rendre kikaptak. Jó esély van rá, hogy nem lesz gólgazdag összecsapás, hiszen az észtek mindhárom eddigi csoportmérkőzésüket 1:0-ra vesztették el.

„Hétfőn Észtországban játszunk, addigra vissza kell szereznünk az erőnket, ami nem lesz egyszerű, mert több játékosunkat is keményen faragták. Győznünk kell Tallinnban, azon a mérkőzésen is mindent meg kell tennünk a sikerért. Ez nem lesz könnyű feladat, az észtek az utolsó percben kaptak ki a finnektől, s mindegyik meccsüket minimális különbséggel vesztették el. Nekünk sem lesz könnyű dolgunk ellenük” – mondta még pénteken Rossi.

A magyar válogatott szombat este érkezett meg az észt fővárosba. A keretből mindenki egészséges, Fiola Attila sárga lapos eltiltása miatt viszont nem játszhat.

A mérkőzés este 20.45-kor kezdődik, a török Halis Özkahya vezeti, és az M4 Sport csatorna élőben közvetíti. (MTI, nso, mgy)

 

Érdekes

Görögország–Magyarország 1:0

Góllövő: Mitroglu (65.) u Sárga lapok: Papasztatopulosz, Cimikasz, Bakakisz, illetve Kalmár, Fiola, Kleinheisler, Kovács, Nagy. u Játékvezető: Stieler (német), 6000 néző.

GÖRÖGORSZÁG: Barkasz–Bakakisz, Papasztathopulosz, Manolasz, Cimikasz–Zeca, Kurbelisz (46. Ciolisz)– Bakaszetasz, Fortunisz, Pelkasz (85. Hrisztodulopulosz)–Mitroglu (93. Buhalakisz).

MAGYARORSZÁG: Gulácsi–Bese (75. Németh), Orbán, Kádár, Fiola–Nagy Á–Varga(68. Nagy Dominik), Kleinheisler, Kalmár (55. Kovács), Sallai–Szalai.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?