Arsene Wenger megbánta, hogy 22 évig az Arsenalnál dolgozott

Arsene Wenger
Párizs |

Arsene Wenger pályafutása legnagyobb hibájának azt nevezte, hogy 22 évig ugyanannál a labdarúgóklubnál, az Arsenalnál dolgozott vezetőedzőként.

"Olyan ember vagyok, aki szereti az új dolgokat, a változást és a kihívásokat" - nyilatkozta a francia RTL-nek a szakvezető, aki 1996-tól idén tavaszig irányította a londoni együttest, amellyel a Premier League-et három, az FA Kupát pedig hét alkalommal nyerte meg.

Hozzátette, utólag már sajnálja, hogy megszállottan dolgozott a sikerekért, mert ez számos áldozattal járt a magánéletében.

"Sajnálom, hogy mindent feláldoztam, mert rájöttem, hogy sok embert megbántottam a környezetemben. Sokakat elfelejtettem, elhanyagoltam a családomat, de a megszállott ember a lelke legmélyén elfogult azzal a szakmával, amit szeret, és számos más dolgot nem vesz figyelembe"

- fogalmazott a 68 éves edző.

Saját jövőjéről elmondta, a következő néhány hónapban dönti el, hol folytatja.

Wenger bízik benne, hogy a korábbi játékosai közül Thierry Henry és Patrick Vieira is sikeres lesz az edzői pályán. Vieira nemrégiben az OGC Nice trénere lett, Henry pedig a világbajnoki bronzérmes belga válogatott pályaedzője.

"Gyakran megkérdezik, hogy Henry és Vieira jó vezető lesz-e, és én mindig igennel válaszolok. Minden tulajdonságuk megvan: intelligensek, ismerik a labdarúgást, kitűnő képességekkel rendelkeznek, de vajon fel akarják áldozni mindazt, amit fel kell áldozniuk? Ez egy olyan rögeszme, amin éjjel-nappal törhetjük a fejünket" - magyarázta Wenger.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?