A Vidi hazai pályán is legyőzte a PAOK-ot

Mol Vidi

A labdarúgó Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában Milanov góljával a Vidi másodszor is legyőzte a görög PAOK-ot, így nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Az előrejelzésekkel ellentétben nem telt meg teljesen a Goupama Aréna, a nézőszám 17 800 fő volt. Eseménytelenül indult a mérkőzés, az első tíz percben mezőnyjáték zajlott a főszerep. Az első negyedórában leginkább a görög szurkolókat volt érdemes figyelni. Az 1000-1500 PAOK-szurkoló már a meccs előtti bemelegítéstől fogva teljes hangerővel buzdította a vendégeket. Mindkét fél játékában sok volt a pontatlanság és a szabálytalanság, így közel harminc perc után sem alakult ki folyamatos játék, helyzetről, helyzetecskéről nem is beszélve.

A 35. percben volt az első Vidi-helyzetecske, Scsepovics kapott jó kiugratást, de Pasalakisz jól mozdult ki a kapujából és még a tizenhatos előtt tisztázni tudott.

Két perccel a félidő előtt még mindig nem tudtunk igazán nagy helyzetet feljegyezni, viszont egyre keményebb faultok követték egymást, a játékvezető azonban csak szóban szankcionált.

Az első félidő hosszabbításában volt a Vidi legnagyobb helyzete: a PAOK tizenhatosán belül támadt fejetlenség, amelynek a végén Milanov lőtt jócskán fölé.

A második félidő legjelentősebb változása az elsőhöz képest, hogy van gól! Vinicius beadása után Milanov gyönyörű fejessel vette be Pasalakisz kapuját. A gól után felébredt a hazai szurkolótábor is, akik hangját eddig csak néha-néha lehetett hallani. A két szurkolótábor most egymást próbálta túlszárnyalni, remek futballhangulat kerekedett. Sokkal harcosabb felfogásban lépett pályára a Vidi a második játékrészre, nem is igazán tudtak ezzel mit kezdeni a görögök. A Vidi játékosok nyerték a párharcok nagyobb részét. Az 58. percben a gólszerző Milanovot Nikolov váltott.  

A 73. percben egy csúnya ütközés borzolta a kedélyeket Stopira és Matos ütközött a levegőben, ami után a hazaiak védője lent maradt a gyepen. Szerencsére az ápolás után a saját lábán hagyta el a pályát és rövid pihenő után kéredzkedett is vissza a pályára. Matos pedig „dizájnos” fejfedővel folytatta a mérkőzést.

Egy kontra végén a csereként pályára lépő Nikolov lőhetett, de Pasalakisz még leért a lapos lövésre, így maradt az egygólos előny.

Hét perccel a vége előtt veszélyes kavarodás volt a Vidi tizenhatosának vonalánál, de az eddig sok hibával játszó Fiola felszabadított. Azonnal utána egy PAOK-szabadrúgás következett veszélyes helyről, de Biseswar, aki akár a realos Marcelo hajdublőre is lehetne fölé lőtte.

Az utolsó percekben a görögök nagyon a kapujuk elé szögezték a Vidit.

Kovácsik az egyik kirúgásnál először az öt és feles egyik sarkából akarta elvégezni a kirúgást, majd meggondolta magát, és átballagott a másik sarokhoz. Megúszta sárga nélkül.

És végül a Vidi is megúszta kapott gól nélkül, így oda-vissza legyőzte a PAOK-ot. Ezzel feljött a tabella második helyére, és nagy lépést tett a továbbjutás felé. A Chelsea idegenben 1:0-ra legyőzte a Boriszovot, ezzel az angol csapat bebiztosította a továbbjutást. Vidi a következő EL-meccsét november 29-én a Boriszov otthonában játssza.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?