A szlovákokat is megbüntette az UEFA, zárt kapus lesz a Wales elleni meccs

druk

Az Európai Labdarúgó-szövetség Szlovákiát is megbüntette a budapesti, Magyarország elleni Eb-selejtezőn történtek miatt, így a szlovák labdarúgó-válogatott is zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani a Wales elleni mérkőzését.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség jelezte, hogy fellebbezni fog az ítélet ellen, amelyhez 20 000 euró pénzbüntetés is tartozik. Ha mégis zárt kapuk mögött kell megrendezni a Wales elleni, október 10-i Eb-selejtezőt, akkor a szövetség visszaadja a pénzt azoknak a drukkereknek, akik már megvették a belépőjüket.

Az UEFA fegyelmi bizottsága a budapesti meccs után a hazaiakat is zárt kapus mérkőzéssel büntette, ezért az október 13-i Magyarország–Azerbajdzsán Eb-selejtezőt is nézők nélkül rendezik meg. A magyarokra 60 000 euró pénzbüntetést rótt ki az UEFA.

Az UEFA meccsellenőre a jegyzőkönyvben a magyar–szlovák meccsel kapcsolatban azt tüntette fel, hogy „ismételt rasszista és gyűlölködő megnyilvánulásokra” került sor a lelátón a hazai és a vendégszektorban is.

A mérkőzésen a hazai drukkerek többször is „cigányoztak”, a lelátókon felhangzott az „Utálunk, szar Szlovákia” rigmus, és néhány drukkernek „Szar Szlovákia” feliratú sálja is volt.

A szlovák drukkerek a meccs alatt többször is azt skandálták: „Üsd a magyar fejét!”, illetve „Magyarok a Duna mögé!” A szlovák szövetség még egy szerdán kiadott közleményben tudatta, hogy a magyar drukkerek viselkedése miatt feljelentést tett a főügyészségen nemzetgyalázás miatt, egyúttal az UEFA-nál azt kérvényezte, hogy a magyarellenes rigmusokat a rasszista megnyilvánulások kategóriájából minősítse át „nem megengedett rigmusok” (illicit chants) kategóriába.

Az UEFA szabályai értelmében egyébként a zárt kapus meccsekre a 14 éven aluli gyerekek ingyen bemehetnek (minden 10 gyerekre 1 felnőtt kísérővel), így a büntetés ellenére is lesz szurkolás a stadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?