A Slovan nyerte a rangadót, már 10 pont a DAC hátránya

A Slovan nyerte a rangadót, már 10 pont a DAC hátránya

A Slovan 3:1-re legyőzte a DAC-ot a labdarúgó Fortuna Liga 22. fordulójának rangadóján, és így már tíz pont az előnye a tabella élén.

Már a harmadik percben előnybe került a Slovan az alapszakasz utolsó fordulójának rangadóján: egy szabadrúgás után Christie-Davies felszabadító fejese a tizenhatos előtt várakozó Vladimír Weisst találta meg, aki kapásból szép gólt lőtt – 1:0. A gól után folytatódott a hazaiak dominanciája, a 10. percben Beszkorovajnij elkésett belépője után Weiss büntetőt végezhetett el, amit a szlovák támadó higgadtan értékesített – 2:0.

Ezután inkább a mezőnyjáték dominált, a DAC játékosai egyre többet járatták a labdát, de az első 30 percben teljesen veszélytelenek voltak a hazai kapura. A 32. percben Balic letámadása után Nono vesztett labdát a saját térfelén, Balic kihagyhatatlan helyzetbe hozta Divkovicot, a DAC az első nagy lehetőségét kihasználta és szépített – 2:1.

A szépítő gól után a vendégek játszottak aktívabban, de félidőig már egyik fél sem tudott újabb ziccert kialakítani.

A második félidő eleje valamelyest nyitottabb és élvezetesebb játékot hozott, a DAC-dominancia ellenére azonban az 58. percben a Slovan került ismét két gólos előnybe: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás megtalálta Mohát, aki kihasználta, hogy több vendégjátékos is elbambult – 3:1. Egy perccel később Moha ajtó-ablak helyzetben a negyedik hazai gólt is megszerezhette volna, de kihagyta a kihagyhatatlant.

Ezután nem tudott ismét felpörögni a DAC, a jobbára eseménytelen játék a Slovannak kedvezett. A 80. percben Cavric lerántotta César Blackmant a 16-osban, de a DAC nem kapott büntetőt. A vendégek az utolsó tíz percben sem tudtak nyomást gyakorolni a címvédőre, nem volt reális esélyük a szépítésre sem.

A Slovan kézben tartotta a mérkőzést, megőrizte a 3:1-es eredményt és így tíz pontra nőtt az előnye a tabella élén.

Érdekes

Slovan–DAC 3:1 (2:0)

Góllövők: Weiss (3., 11., a másodikat 11-esből), Moha (58.), ill. Divkovic (32.)
Sárga lap: De Marco, ill. Schäfer, Ramírez, Taiwo
Játékvezető: Kráľovič
DAC: Jedlička–Blackman, Müller (77. Nicolaescu), Kružliak, Beszkorovajnij (63. Davis)–Schäfer, Balic (90. Andzouana), Christie-Davis–Kalmár, Divkovic (76. Taiwo), Ramírez.
Slovan: Greif–Medveděv, Bajric, Bozsikov, De Marco–Nono (69. Rabiu), De Kamps–Daniel, Weiss (90. Strelec), Moha (77. Cavric)–Ozbolt (77. Henty).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?