Szép volt, Miklós! Szép volt, János!

Nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristának nevezte a Schmitt Pál plágiumügyét kirobbantó újságírókat múlt pénteken egy televíziós műsorban Kövér László. És e sorok írásakor, kedd délután, még mindig ő az Országgyűlés elnöke, sőt ideiglenes államfő. Ezzel pedig el is mondtunk mindent a magyar demokráciáról.

 

A Kövér-kirohanás egyébként nem csak ennyiből állt. Kiosztotta – mitugrász, agresszív, kivagyi kisebbségnek nevezte – a Lehet Más a Politika parlamenti frakcióját is. És ők még viszonylag jól jártak. A szocialistákról ugyanis azt fejtegette: „az lenne jó, ha egyáltalán nem lennének a parlamentben (…) Morális értelemben egy botrány, hogy ők ott vannak”.

Na már most, politikus a politikai ellenfeleiről sok mindent mondhat. Még akár ilyeneket is. Kövérnek ráadásul aktuális oka is volt egy kifakadásra – mondom kifakadásra, nem erre a verbális ámokfutásra –, e két párt ugyanis arra a zseniális következtetésre jutott, hogy nem vesz részt a május 2-i államfőválasztáson. Azt mondják ugyanis, hogy a jelölt (Áder János) nekik nem felel meg, mert fideszes, az eljárás meg nem más, mint színjáték. Hisztiznek tehát kicsit. A helyzet az, hogy ekkora parlamenti többség rendszerint olyan elnököt választ, amilyet akar, ha pártembert, hát pártembert. Mellesleg, ezt akarták annak idején a szocialisták is, amikor Szili Katalint indították, de ők még ahhoz is hülyék voltak, hogy ezt megcsinálják.

Ha tehát Kövér egyszerűen nyilvánosan kiröhögi őket, senkinek sem lehetett volna egy szava sem. Ő azonban bepörgött, nekiállt, és mondta, és mondta. Nem először egyébként, Schmitt lemondásakor már kifejtette egyszer, hogy a szocialisták parlamenti jelenléte botrány, de akkor rögtön bocsánatot is kért. Most nem. Függetlenül attól, hogy azért ebben az országban mintegy millióan – ki tudja, milyen absztrakt megfontolásból, de – csak a szocialistákat választják, és az LMP is bekerült valahogy a parlamentbe.

De mondom, politikusok között az ilyesmi minden bizonnyal másképp cseng. Amikor azonban Kövérnél terrorista az újságíró, aki megírja, hogy egy csaló az államfő, ott valami olyasmi történik, amit Európában talán Fehéroroszországban lehet büntetlenül megtenni, máshol már nem. Máshol ugyanis azt látják a történetben, ami valóban történik: a nyilatkozó egyfelől csalások eltitkolóinak védelmezője lesz, másfelől nekirohan a sajtószabadságnak. Ennek pedig – ha nem megy magától, miközben dadogva magyaráz valami elgurult gyógyszerről – a minimál-következménye a pártjából jövő politikai selyemzsinór. De nem nálunk.

Más kérdés, hogy nyilván vannak olyanok, akik egyetértenek vele, és büfögve, röhögve helyeselnek. Valahol messze, messze pedig Horthy Miklós és Kádár János összekacsint: ez az ő demokráciájuk.

Nagy Iván Zsolt

A szerző magyarországi publicista

 

Ajánló

Hozzászólások

kellmegmutatniuk,hogy ok demokratak es ki kell rugniuk meg a partbol is ezt a szemet Kover alakot!!!!

 • nem tetszik

Csak úgy általánosan,de számtalan példával lehetne bizonyítani,hogy amit az MSZP,LMP,sok esetben csinál,az már egyenlo a hazaárúlással.Ezért szerintem Kovérnek tokéletesen igaza van.Azt elismerem,hogy egy kicsit diplomatikusaqbban is fogalmazhatott volna,de a minosítés így is tokéletes, ezek mást nem érdemelnek.Ragd szépen ossze a kockákat,mily szinten támadják az országot ezek az erok,ennek sok esetben semmi koze a demokrációhoz.Képesek megmozgatni a világot,hazugságaikkal,országellenességukkel,úgy belululrol,mint kívulrol.Ezt világosan látjuk az utolsó két évben,amióta ez a rablóbanda el lett távolítva a hatalomból.Talán az sehol a világon nincs,hogy egy párt ily hatalmas erokkel támadná a saját hazáját,minden tekintetben.Hamarább osszefognak,de a világ felé egyuttesen képviselik az országukat.Az o jajkiálltásaik hallatszanak a osszes világmédiáin keresztul,de csak jajgassanak,hamar nem kerulnek hatalomra.És még,hogy MO-on nincs demokrácia,sajtószabadság stb,stb,.Lehetne sorolni az o politizálásukat számtalan konkrét példákkal,melyek talán már meghaladják a Btk.-ban foglaltakat is.

 • nem tetszik

A cikket nem minősíteném, minősiti az magát.

Csak egy megjegyzés erre:
Máshol ugyanis azt látják a történetben, ami valóban
történik: a nyilatkozó egyfelől csalások eltitkolóinak védelmezője lesz, másfelől nekirohan a sajtószabadságnak

Ugyan mióta nekirohanás a sajtószabadságnak az, ha megmondja a véleményét bizonyos "újságírókról"? Éppen ez a sajtószabadság avagy véleménynyilvánítás szabadsága (nagyon hasonló fogalmak, még ha mást is takarnak közelebbről). A véleménynyilvánítás szabadsága kijár nekem, neked, Kövér Lászlónak, mindenkinek.

Mellesleg egyetértek Kövérrel, és még sokan mások...

A sajtószabadságnak akkor rohant volna neki, ha törvénytelen eszközökkel konkrét lépéseket tett volna a HVG-s "újságírók" ellen. Kommunista Nagy Iván Zsolt... Kommunist Új Szó. Gusztustalan disznók.

 • nem tetszik

Mas orszagokban a parlament elnoke csak azzal torodik,hogy a parlamentben a temakat meltoan vitassak meg.Semmilyen nyugati,demokratikus orszagban nem szol hozza a parlament elnoke semmihez.Annak az a feladata,hogy a temak szakszeruen keruljenek a parlement ele es azokat ott a parlamenti demokracia szabalyainak megfeleloen vitassak meg.
Ez a bujuszos alak azt ereszgeti ki a parlement ele a szajabol,ami emesztesben van testeben.Hogy az EU-ban ilyesmit nem fogunk elnezni,arra merget vehet az illeto.

 • nem tetszik

Nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terrorista

ez igy sajnos igaz is.

az igazságot is meg lehet szokni!

Sajnáljuk, de reklámszemétszűrő programunk azt jelzi, hogy a beküldött tartalom valószínűleg nem kívánatos a webhelyünkön. A közzétételhez kérjük az alábbi ellenőrzőkód megadását.

hahahaha

a szemétszűrőnek nem tetszik a firkász cikke :-)

 • nem tetszik

vajon mire akart célozni Horthy és Kádár összezagyválásával?

hacsak nem az agyában uralkodó bordelt demonstrálja...!

 • nem tetszik

Kövér csupán nevén nevezte azokat akik már több évtizede tetűként élősködnek a magyar nemzet testén, nevezetesen a médiát.
1. Fő szabályként - valljuk meg világtendencia, hogy - minden politikai párt, amelynek valamilyen hatalma van, a konfliktusmegoldások és politikai kezdeményezések oldaláról egyre inkább ragadja magához a végrehajtói hatalmat a parlamentáris testületektől és a gazdasági intézményektől, és irányít szakértő tanácsadókkal és a tömegközlés, azaz a média, köztük az újságírók által fokozódóan lehetővé tett manipulációval!
2. Nem az a gond, hogy ezek az újságírók erről-arról írogatnak, hanem - ritka kivétellel - egyrészt rendszeresen csakis az ellenzék szemében látva a szálkát, a maguk pártjának a szemében SOHA nem látják a gerendát. Közülük jelentős számban mindezt úgy teszik, hogy mindez az általuk kiszemelt közéleti személy addigi egzisztenciájának, karrierjének, emberi méltóságának a tökéletes romba döntésével jár.
3. A fentiekből eredően a rendszerváltás óta TILOS A KÖZSZOLGÁKNAK nyilatkozni, legföljebb kivételként, FŐNÖKI (politikai államtitkári!) engedéllyel! Ez egy olyan önkéntes, előzetes információ visszatartás, elhallgatás, cenzúra, amely célja a nyilatkozó szavainak kiforgatása, és tisztességtelen célokból való fölhasználása, a nyilatkozó és szervezete (pártja) ellen. E mellé járul a pimasz újságírói hangnem is. Ezzel lényegében a média el is hiteltelenítette magát és a napi újságot például megvenni sem érdemes környezeti hulladékká, szemétté silányította.
4. Schmitt Palival sem az volt a baj, hogy a plágiumot föltárták, sőt ebben az esetben még valami fogódzót is sikerült találni, hogy azt a fickót végre a köztársasági elnöki székből eltávolították, hanem az, amilyen stílusban, amilyen mocskos, megalázó hadjáratban ezt tették, az előző kormányzat hiteltelen, elvakult politikai paparazziai.
5. Nagy Iván Zsolt is egy ilyen hiteltelen paparazzi, aki Kövér kifakadását jogosnak elismerve is rögtön Fehéroroszországról és Horthy-Kádár féle összekacsintásokról vizionál, olyan körülmények között, amikor mintha nem lennének hova-tovább megszokottak a világ parlamentjeiben nemhogy a Kövér féle beszólások, kifakadás, hanem akár még az ökölharcra menő tettlegességek is a parlamenti képviselők között. Mégsem beszél ennek kapcsán senki mondjuk a spanyol, az ukrán vagy az olasz fasizmus, diktatúra újjáéledéséről, vagy a dél-koreai rezsim brutális militarista megnyilvánulásainak illetve a japán világuralmi törekvések újjáéledésének a veszélyeiről.

 • nem tetszik

No, belőlem sem lenne jó szóvivő: a 3. pontban helyesen: ...hogy megakadályozza a nyilatkozó szavainak kiforgatását, és tisztességtelen célokból való fölhasználását, a nyilatkozó és szervezete (pártja) ellen.

 • nem tetszik

Kövér László csupán nevén nevezte azokat, akik már régen kimetszésre érett kelevények a magyar nemzet testén. A demokráciát féltő Nagy Iván Zsoltnak érthető okok miatt ez nem tetszik. Az viszont enyhén szólva túlzás, hogy Kövér László kifakadását „verbális ámokfutásnak” nevezze. Azzal érvel a baloldal védelmében, hogy „ebben az országban mintegy millióan – ki tudja, milyen absztrakt megfontolásból, de – csak a szocialistákat választják, és az LMP is bekerült valahogy a parlamentbe.”
Erre a válaszom: bár, a baloldal szavazóbázisa 2010-re összezsugorodott, sajnos egymillió ember még az öszödi beszéd után sem tanult a nemzetrontó bal-liberálisok kártékony tevékenységéből.
Nagy Iván Zsolt szerint Európában „talán Fehéroroszországban lehet büntetlenül megtenni [értsd ezen: nyikhaj, senkiházi, utolsó, tollforgató terroristának nevezni egy „újságírót”], máshol már nem. Máshol ugyanis (…) a nyilatkozó egyfelől csalások eltitkolóinak védelmezője lesz, másfelől nekirohan a sajtószabadságnak. Ennek pedig (…) a minimál-következménye a pártjából jövő politikai selyemzsinór. De nem nálunk.”
Szirmay Botondnak igaza van, amikor azt írja, hogy „éppen ez a sajtószabadság, avagy véleménynyilvánítás szabadsága (…). A véleménynyilvánítás szabadsága kijár nekem, neked, Kövér Lászlónak, mindenkinek.”
Ami „a selyemzsinórt” illeti, Nagy Iván Zsolt nyilván pezsgőt bontana egy ilyen hír hallatán. De az elmúlt néhány évben vajon miért nem kiáltott selyemzsinórért egy-egy bal-liberális politikus égbekiáltó bűne kapcsán? A válasz nyilvánvaló: mert kommunista, bal-liberális emlőkön nevelkedett! Az már csak hab a tortán, hogy a Horthy- és a Kárdár-féle demokráciához hasonlítja Kövér László „verbális ámokfutását”. Csupán zárójelben jegyzem meg, hogy a Horthy-féle demokrácia, árnyoldalai dacára nagyságrendekkel jobb volt, mint a jelenlegi baloldal elődjének tekinthető népnyomorító Rákosi-, vagy Kádár diktatúrája!

 • nem tetszik

De talan babolcsai neni ezt is tudja,tehat ide leecsetelhetne azt.

 • nem tetszik

van olyan, hogy wikipédia. tessék talán megnézni.

fel kéne már fogni egy lényeges dolgot végre,

hogy más az, ha valaki a szovjet tankok csövével a hátában

és más az, ha önként, s dalolva!

 • nem tetszik

Nem tudom, hogy ki volt a Kádár rendszer alatt, nekem annyira nem szívem csücske a pasi, hogy kurkásszak utána: talán majd Ön fölvilágosítja itt az olvasó nagyérdeműt...:)))

 • nem tetszik

Kleiner Daniel!
Még mielőtt további bal-liberális beszólásaiddal borzolnád a kedélyeket, végre tudatosíthatnád, hogy te vagy az egyetlen kakukktojás a fórumozók között. Végre szögre akaszthatnád Diogenész lámpáját, mert a szélmalomharcod nem vezet sehová!
Be kell látnod, hogy az értékrendeddel magadra maradtál. Nagy Iván Zsolttal viszont kezet foghatsz!

 • nem tetszik

majd az is kiderul..
De hogy meddig fogja bajszat simogatni Kover ur az orszaghaz elnoki szekeben,majd az is kiderul.
En Nobel-dijat adnak neki ezert a tevekenysegeert.

 • nem tetszik

tessék megpróbálni érdemben reagálni, ha nem is megy túl jól...

 • nem tetszik

nizmus alatt?(Felteve,ha nem azok koze tartozol,akik a kesobbi szuletesuk kegyelmebeol meg lettek vedve az attol,hogy a kommunizmusban szenvedjenek vagy tevekenykedjenek)

 • nem tetszik

természetesen! műszaki lévén ugyanazt mint most!

politikai pártban nem voltam akkor sem és most sem!

sőt nem voltam titkos ügynök (štb) sem, mondjuk ellentétben a paraméter neves szerkesztőjével...

de egyébként semmi közöd hozzá :-)

 • nem tetszik

Termeszetesen mindekinek joga es szabadsaga van a politikai velemenyet illetoen.Csak a diktaturaban van ez maskent.
Most Europaban ujra balra latszik fordulni a politika iranya(Franciarorszag,Romania...)
Nemetroszagban pedig uj part jutott be mar ket allamban a parlamentbe(A Kalozok partja Die Piraten Partei).Ezek sem nem jobb,se nem baloldaliak.

 • nem tetszik

nem vagyok száz éves, dubček idején elemibe jártam!

Sajnáljuk, de reklámszemétszűrő programunk azt jelzi, hogy a beküldött tartalom valószínűleg nem kívánatos a webhelyünkön. A közzétételhez kérjük az alábbi ellenőrzőkód megadását.

hm?

 • nem tetszik

azon kívül, hogy elment Kukutyinba zabot hegyezni?

 • nem tetszik

Megéltük. Ha most is olyan lenne, Ivánuska Balsoj Zsoltij most kussolna és örülne ha ódát írhatna a kolhoz stachanovista tarktoristájáról.

 • nem tetszik

meg buszkebb lennel,mint a bajuszbajnok az Orszaghazban,

 • nem tetszik

szuletesed elotti idokbe messze visszamenoleg is.
Jo volna,ha kulonbsget tennel a velemenyed es az elemzeseid kozott.
Ha egy orvos megmondja a betegenek a betegseg diagnozisat,akkor nem az orvos a felelos a betegsegert.
Csak a kezelo orvos felelos a betegseg kezelesert.

 • nem tetszik

te viszont létezel, örök időktől fogva mi?

Dubček Moszkva naiv bábja volt, a ballibsi média csinált belőle hőst.

 • nem tetszik

sagi ministzer volt,aki kesobb elment Svajcba es ott meg ma is egyetemi tanar.

 • nem tetszik

kevesebb butasagot kellene osszehordani...

http://cs.wikipedia.org/wiki/První_vláda_Oldřicha_Černíka

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ota_Šik

 • nem tetszik

Itt is próbálkozott a Paliho kapurková párt, na és?

 • nem tetszik

"Most Europaban ujra balra látszik fordulni a politika iranya(Franciarorszag,Romania...)"
Ez így egyszerűen nem igaz. Európában nagymértékű kiábrándultság uralkodik az eddig bevett (úgyn. "mainstream") pártokból, legyenek azok (névlegessen) bal, liberális vagy jobboldaliak. Egyre több az új, gyakran populista, ill besorolhatatlan párt és mozgalom. Pl valami ilyen borította fel Izlandon az addigi státus quót.A nagy pártok vagy tanulnak, átvesznek ezekből a gondolatokból, vagy nem. Ha nem - akkor végük.

 • nem tetszik

ez lesz.Romaniaban a szocialstak kerultek a kormanyzashoz.
Lengyelorszagban is baloldali kormany kormany van,vagy talan tevednek?
Szlovakiaban is baloldali kormany van:nagy folennyel...
Tehat talan kicsit fontos lenne a valosagot tudomasul venni,mert a valosagtol lehet valamit megkapni.
Csak ha csoda tortenik a jovo heten,csak akkor nyeri meg a valasztast az eddigi francia allamelnok.

 • nem tetszik

Sárközyt, nem kedvelem és a nevét lefordítottam a magyarul nem beszélő kollégáim és barátaim számára is (Medziblatský, ill. Muddy). :)) Amiről viszont írtam, azok a trendek. Ezek a francia elnökválasztáson is megmutatkoztak, igaz Muddy és a szocialista képviselő maradtak versenyben.
A Smert baloldalinak tartja önmagát, én inkább nácinak azaz nemzeti-szocialistának (erről már vitáztunk). Egyébként, a hirdetett választási programjukból mára már szinte semmi sem maradt. Tulajdonképpen a Smer pont olyan újfajta, se bal se jobb kakukktojás.
A román politikai palettát nem igazán ismerem, és ami a lengyelt illeti, ott a baloldal tudtommal nem járatja le a saját országát, sőt...

 • nem tetszik

sok orszagban az emberi jogokat,a nok jogait,a kisebbsegek jogait.Sajnos a kommunistakat is a baloldalhoz soroljak,pedig a nemet,a sved,a holland stb.szocialdemokrataknak a kommunistak mindig ellensegeik voltak.
A demokratikus jobboldalt sem szabad a jobboldali diktaturakhoz sorolni.Volt sok jobboldali diktatura:Del-Koreaban,Torokorszagban,Gorogorszagban,Argentinaban,Chilleben es meg tobb orszagban.
Meg azt is tudni kellene,hogy peldaul az NSzK-ban meg a tanitok is azt dumaltak be a munkasoknak,hogy azok gyerekei ne jarjanak gimnaziumba,mert az azoknak nagyon nehez.Ez meg ma is letezik a volt Nyugat-Nemetorszagban.
En azt ajanlom,hogy a nyugati jobboldali partokat es a szabad demokratakat foleg kritikus szemmel kell figyelni.Ha Nagybritanniban nem lett volna Munkaspart,akkor a munkasember meg ma is csak masodlagos ember lenne.

 • nem tetszik

Ez megint csak vitatható. Ha a nagybrittaniát vesszük alapul, a modern demokrácia hazáját, nos ott a régi elit ("old money" azaz a gentry (nemesség) és a gentlemanok (azonos anyagi szinten elők, de nemesség nélkul) versengése figyelhető évszázadok óta. A pártjaik a "whigek" (liberálisok) és a "torryk" (konzervatívok). A legtöbb szabadságjogot ők harcolták ki és ők rakták le a modern nyugati szocializmus a "welfare state" alapjait is.(Pl. a "bank holiday" azaz a fizetett szadnapok intézménye, csak egy példa a sok közül).
A munkáspárt ehez képest egy viszonylag új, 20.sz-i találmány, és ebbe a pártba szivárgott át a whigek egy része. Ma a kormánykoalíció részét képező liberális demokratákat tekintik a "whigek" utódjának.
A munkáspárthoz kötődik pépldául az egésségügy államosítása, és ingyenessé tétele. Viszont, maga az állam a liberális máz ellenére máig konzervatív maradt.
Ha délamerikáról beszélünk ott jó lenne figyelembe venni a jezsuiták tevékenységét is, ők ott ugyanis tudatossan szakítottak a korruptnak ítélt régi elittel és egy csomó dolgot ők értek el.
Szerintem mind a jobboldali mind a baloldali diktatúrákat az adott oldalhoz kell sorolni, csak a érzékelni a külömbségeket és árnyalatokat.

 • nem tetszik

majd kiderul mi lesz Parizsban

Le Pen valasztoi inkabb szavaznak Sarkozyre, mint a szocira...

Romaniaban a koztarsasagi elnok jobboldali, nem tudok arrol, hogy a szocialistak kerultek volna kormanyra egyelore

Tusk pedig polgari konzervativ, nem baloldali...ugyhogy tevedsz termeszetesen, mint mar annyiszor.

 • nem tetszik

szavazzanak azok,akik az o partjara szavaztak.
Es milyen politikus volt a lezuhant elnok es milyen partok alkotjak a kormanyt? Azok is mind konzervativok Lengyelorszagban?Mindenestre a populizmus visszaesett Lengyelorszagban.

 • nem tetszik

miert? Le Pen azt akarja, hogy a ballibre szavazzanak a valasztoi?

kovetkezo mondatod ertelmezhetetlen.

a populizmus pedig inkabb baloldali szindroma.

Sajnáljuk, de reklámszemétszűrő programunk azt jelzi, hogy a beküldött tartalom valószínűleg nem kívánatos a webhelyünkön. A közzétételhez kérjük az alábbi ellenőrzőkód megadását.

latom megint begajzoltatok...!

 • nem tetszik

Azert nem tamogatja,mert partja 20%.os eredmenyevel akar majd a kovetkezo parlamenti valasztasoknal valasztasi harcot folytatni.
Annyi azert tortent Lengyelorszagban,hogy a nacionalista-populista part jelotje Kaczynsky vereseget szenvedett.

 • nem tetszik

folytasd nyugodtan :-)

 • nem tetszik

A választások azonban mindig az egyes vállasztók fejeiben dőlnek el. Tehát madamme Le Pen javasolhat bármit, az első körben rá voksoló fogja eldönteni, hogy a jobbos Muddy, vagy a szürke kisegér, semmitmondó, profi politikus Hollande-ra fog a következő körben szavazni.

 • nem tetszik

fogja Sarkozyt tamogatni.

 • nem tetszik

szemelyek kommmunizmus idoszaki tevekenysege utan kutat es igy kideriti,hogy ki mint volt a Kaadr rendszer idejen?
Nemetorszagban ez a hivatal meg mindig tevekenykedik.
Ezrt ott nincsenek miniszterek stb.akik valamikor a kommunista rendszerben javara,annak erdekeben valmilyen modon-megha ttitokban is-tevekenykedtek...

 • nem tetszik

Van ilyen hivatal, csak a tevékenysége nem publikus: ők csinálják az A, B és C típusú átvilágításokat, mielőtt államigazgatási vagy politikai szerepet vállalna valaki. A gond, hogy a magyar uralkodó elit nem akar hozzájárulni a besúgóhálózat és annak tevékenysége nyilvánosságra hozatalához, ahogyan azt a STASI esetében tették a németek. De ennek meg semmi köze Kövérhez, legföljebb a szüleihez. És ha köze is lenne, Kövér, mint a nemzetbiztonság körül folyamatosan sündörgő pofa, már rég eltüntethette a maga nyomait.
Kövér egyébként 1984-ben a Bibó István Szakkollégium tagja, majd nevelőtanára, emellett a Századvég című folyóirat szerkesztője volt. Az egyetem elvégzését követően pár hónapig az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt. 1988 novemberében a frissen alakult MISZOT (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) alelnöke lett; a másik MISZOT alelnök Gyurcsány Ferenc volt. Ahhoz képest elég messze kerültek egymástól. Mindezek az adatok ugyanakkor tök nyilvánosak. Ez azt jelenti, hogy ideológiailag (már ami a felpuhult, vagy reform szocializmust, a szocializmus gyermekbetegségeit, haldokló végóráit, és az esetleges változtatási, váltási lehetőségeket, az akkori ellenzéki mozgolódásokat nézzük) viszonylag képzett lehet. Ez olyan dolog, hogy a piarista középiskolásoknak 1975-ben nemcsak a vallást és az ahhoz kapcsolódó ideológiát, a neotomizmust hanem a marxizmust is meg kellett tanulniuk, még pedig a négy év anyagát három év alatt, a paptanáraik tanácsára és önkéntes vállalására, hogy a gyermekek, a leendő papok ideológiailag minél vitaképesebbek legyenek. Kövér idejében a Kádár rendszer mindenféle elméleti eltévelyedést, félkapitalista kísérletet megengedett, amely a továbbélését, még ha ígéretként is, de biztosíthatta.

 • nem tetszik

elo,hogy egy egyetemi tanar -de meg segedtanar sem- ezt a szakmajat felcserelte volna politikai tevekenyseggel.
Adenauer idejeben egy egyetemi tanar volt a gazdasagi minisztervolt volt,az kora miatt hagyta abba egyetemi tevekenyseget
Magyarorszag nem nyugat-europai orszag...De volt egyszer egy Nyugat neveu "mozgalom" arrafele(nemcsak egy ujsag).
Orbanek esteben ilyen nyugati szellemet nem tudok felfedezni.

 • nem tetszik

Nemcsak Orbánék esetében, de az idejövő nyugatiak, legyenek bár magán emberek, vagy multik, sem úgy viselkednek, mint otthonukban, nyugaton.
A múltkor az Andrássy úton leordítottam egy külföldit, hogy mit képzel, hol van a kulturálatlan barbárja, ugyanis a borjúnyi kutyáját hagyta hogy a járda közepére hugyozzon. Mutattam, hogy miért nem viszi a kutyát a járda szélire? Még neki állt följebb, hogy a csövesek is a járdára pisilnek! Én visszaordítottam neki, hogy a csöves az az én dolgom. A kutyája és az ő bunkósága meg az övé, és hogy hugyoztassa a kutyáját a saját lakásában.

 • nem tetszik

paszole,illo tema?
( Az ilyen szar emberek Nemetorszagban is jardara szaratjak kutyaikat vagy a szep parkba,ahova az emberek jarnak setalni es nyaron a fuben heverni.
Nyugati orszagokban sem mindenki muevelt ember es meg a muvelt emberek kozott is vannak,akiket viselkedesuk szerint armoknak nevezni oket kituntetes lenne szamukra.
Nemetorszagaban 100euro buntetest kap az,aki a kutyaja szaratszedi nem szedi egy zacskoba.Na de sajnos nincs mindenhol egy rendor.Igy a kutyak szabadon szarnak.
Na de ez talan kisebb bun annal,amikor a politikus szart ereszt ki szajabol a parlementben.

 • nem tetszik

Eltűnt az előző hozzászólás: ezért csak annyit, hogy a nyugati szellem tagadása Orbánéktól most az Unióval és az IMF-fel szemben is szándékos. Ez érthető is, amikor a hitellehetőségeket az unió politikai feltételekhez köti. Az meg, hogy ezt milyen stílusban teszik, az őket és a házszabályt minősíti. Én a helyükben még verekednék is, és tényleges kokikat és sallereket osztanék egy-két képviselőnek, mondjuk a Kóhn-Banditának...:)))

 • nem tetszik

Kutyaszar ügyben persze már mi is utolértük nyugatot: zacskóosztás, akciók, büntetés, kutyakondiztató park, kutyafuttató, kutyaillemhelyek, kutyagumi eltakarító járdatakarító kisgépek nálunk is vannak. Politikában meg Orbánéknak tudatos az elhatárolódásuk a nyugati szellemtől. Bocsesz, ez az eltűnt hozzászólás, csak elfelejtettem elküldeni. Ezért elnézést...:)))

 • nem tetszik

Ez igy van bizonyos alakokkal...

 • nem tetszik

viselte Doktori cimet.
Ezt erdemes elolvasni a Yahooban.
Tehat mashol is vannak hamissagok.Most vilagszerte kibujnak a szogek a zsakbol.
Talan meg kellene alapitanai a Szogek kibuvasa elleni vedelmi szervezetet,vilagszerte...
Erdkes,hogy a szogeket meg hosszu,hosszu evek alatt sem eszi meg a zsakban a rozsda...

 • nem tetszik

Hál'Istennek, és ebben talán az internet is segít, bújjanak csak ki azok a szögek a zsákból! Először is, ma már elég nehéz újat mondani, hiszen ha a technikai lehetőségeink exponenciális mértékben nőnek, akkor az ahhoz kapcsolódó információmennyiség, ha nem is olyan arányban, de szintén irdatlanul bővült. Vagyis senki ne játssza nekünk a bazári majmot idegen tollakkal (mint Schmitt Pali is) és főleg ne vegye el a lehetőséget és az erkölcsi-anyagi megbecsülést azoktól, akik meg igazán megérdemlik (akik valóban elősegítik a fejlődést a maguk képességeivel és tehetségével).

 • nem tetszik

szat apolgato bajuszbajnok az Orszaghazban,akkor az ulest vezeto elnok azonnal megtiltana neki,hogy meg egy szot engedjen ki bajsza alatt a vilagot,hogy milyennek kell lenni a valodi bajuszosok demokraciajanak.

 • nem tetszik