Ama bizonyos bolhaköhögésre emlékeztet az MKP politikai közhelyektől hemzsegő kiáltványa

Ennyit tudtok…

Nézőpont kérdése, nagyobbe annak a hírértéke, hogy a hétvégén ülésezett a választási vereséget elszenvedett Magyar Koalíció Pártja Országos Tanácsa, mint annak, hogy egy bukott politikus, nevezetesen az SaS egyik volt parlamenti képviselője - szlovákiai magyar - egy további „magyar párt“ megalapításán töri a fejét.

Az átlagolvasó ugyanis, mivel se nem politológus, se nem pártkatona, mindkét információt azzal nyugtázhatja: csináljátok csak, ha ennyit tudtok...

Mindazonáltal a sajtómunkásoknak épp úgy be kell számolniuk egy pártgyűlésről meg egy pártalapítási szándékról is, mint pl. arról, hogy „ki vágta fejbe Hudák elvtársat“ vagy miként alakul a retek csomónkénti ára stb. Merthogy a pártgyűlés és a pártalapítási szándék is érdekelhet bizonyos olvasókat. Ugyanezért közöl a sajtó hírmagyarázatokat és kommentárokat, véleményeket is. Amelyek egyébként általában az adott hírmagyarázatok, kommentárok szerzőinek véleményét tükrözik. Ezért hát nyilvánvaló arány- és szereptévesztésnek, sőt, ostobaságnak minősül, ha bizonyos hírek szereplői azért tesznek szemrehányást a sajtónak, mert az beszámol viselt dolgaikról. „Néhány kommentátorra“ pedig azért rágnak be, mert véleményezik azokat.

De miért is volt szükség erre a „Bevezetés a sajtó rejtelmeibe“ című fejezetre itten?

Azért, kérem szépen, kedves hölgyeim és uraim, mert a Magyar Koalíció Pártja elnöke, Berényi József a fent említett szombati tanácskozást megelőzően - az Új Szó (szlovákiai magyar sajtótermék) segítségével eljuttatott pártnyomtatványban (Hírvivő) - a következőképpen értekezett: „A szlovákiai magyar sajtó sokat tett az elmúlt években azért, hogy a Magyar Koalíció Pártja vesszen jelentőségéből, perifériára szoruljon, esetleg megszűnjön.“ Ennek tetejébe, mintegy csicsás masniként hozzáteszi még az elnök úr: …„Ennek következtében (mármint, hogy a szlovákiai magyar sajtó az MKP megszüntetésén munkálkodott) néhány kommentátor véleményére már nem is tudunk megfelelő komolysággal figyelni…“

Mármost, van-e azon csodálkoznivaló, ha mindezek után „néhány kommentátor“ sem igazán képes megfelelő komolysággal figyelni az MKP vezető politikusainak tevékenységét? No és azért sem, mert a szombati összejövetelen kiderült, az MKP jelenlegi országos vezetőségét zömében olyan tagok alkotják, akik elnökükkel együtt el bírják hinni, hogy választási fiaskójukat főként a szlovákiai magyar sajtó és néhány kommentátor okozta. Ezért aztán, mintha mi sem történt volna, bizalmat is szavaznak az elnök úrnak. Mameluk sleppjével és a párt kommunikációs stratégiáját a kezdetektől fogva mintaszerűen elbaltázó bel- és külföldi „kampánylúzerekkel“ együtt.

Márpedig, ha ez így van, a legenyhébben szólva is kétes kimenetelű vállalásnak tűnik, sőt, ama bizonyos bolhaköhögésre emlékeztet az MKP legfrissebb, politikai közhelyektől hemzsegő kiáltványa. Értsd, az MKP OT szombati nyilatkozata. Amely a pártra a választásokon leadott 110 ezer, a választási kudarc tükrében tulajdonképpen tényleg fölöslegesnek tekinthető szavazattal virítva szólítja föl(!) „a szlovákiai magyar társadalmi és civil szervezeteket, politikai pártokat és egyéni csatlakozókat, hogy az MKP-val közösen alakítsák ki nemzeti megmaradásuk feltételeit“.

El bírják hinni, hogy választási fiaskójukat főként a szlovákiai magyar sajtó és néhány kommentátor okozta.

 

Ajánló

Hozzászólások

A szlovákiai magyar sajtó egyik vadhajtása régi arcát mutatva, de részben más szerepkörben – néhány kommentátor önjelölt szószólójaként – immár kitudja hányadszor, ismét az MKP-ra és vezetésére próbál csapást mérni. Ha valaki nem ismerné a muzslai firkászt, ő az, aki szolgamód és vakon kiszolgálja a bal-liberális páholyt és rendszerint jobbra robbantgatja a közösségünk számára rendkívül kártékony petárdáit. „Ennyit tudtok” című irományának bevezetőjében a fölött morfondírozik, hogy vajon minek nagyobb a hírértéke: az MKP hétvégi gyűlésezésének, avagy a SaS volt parlamenti képviselője által tervezett új pártalapításnak. Nos, az ominózus cikkből erre nem kapunk választ.
Úgy tűnik Barak a hírértékekben ínséges „uborkaszezonban” nem találván magának jobb témát, a Magyar Koalíció Pártja OT-nak hétvégi összejövetelét használva ürügyül ismét az MKP-t választotta céltáblának. Bár, a korábbi gyalázkodásaihoz képest ezúttal visszafogottabban lövöldözi nyilait, azért ezúttal is sikerül megsértenie a felvidéki magyarok több mint felét. Jelek szerint firkászunkat szíven találta Berényi Józsefnek az Új Szóhoz eljuttatott nyilatkozata, miszerint „a szlovákiai magyar sajtó sokat tett az elmúlt években azért, hogy a Magyar Koalíció Pártja vesszen jelentőségéből, perifériára szoruljon, esetleg megszűnjön.“ Tegyük hozzá, hogy e téren Barak kitűntette magát, az élen járt! Ezek után – mivel néhány kommentátor véleményére az MKP nem tud megfelelő komolysággal figyelni – Barak kapásból megkontrázza Berényi József mondatát és az Új Szó néhány kommentátorának önjelölt szószólójaként vág vissza. Idézzem a szavait: ne csodálkozzék a nyájas olvasó, ha „néhány kommentátor sem igazán képes megfelelő komolysággal figyelni az MKP vezető politikusainak tevékenységét”. De akkor miért ír Barak ismét az MKP-ról? Miért nem választ magának valami más témát, amivel szintén kiválthatná az olvasók utálatát?
A szókimondás köntösébe bújt „gáncsnélküli lovag” ráadásul nem mond igazat, ha úgy tetszik, csúsztat! Tudtommal az MKP vezetői közül senki sem nyilatkozott olyat, hogy „választási fiaskójukat főként a szlovákiai magyar sajtó és néhány kommentátor okozta”. Azt már csak én jegyzem meg, hogy a kudarchoz viszont hozzájárultak – lelkük rajta!
Az már csak hab a tortán, hogy az Új Szó olvasóira véleményét rátukmáló öntörvényű tollnokunk bolhaköhögéshez hasonlítja az MKP kiáltványát és vadkan módjára felhördül, amiért a magyar párt a civilszervezetekhez fordult, felszólítva őket a közös cselekvésre. Nos, ehhez nincs mit nagyon hozzáfűzni. Barak ismét tanújelét adta annak, hogy azok közé a béka-perspektívából nézve is sekély tudású, megvetendő tollforgatók közé tartozik, akik Pozsonyi Ádám szavaival élve „felnőni nem tudnak, csak fintorognak, túrják az orrukat, és igyekeznek szellenteni, ha a jelenlétükben valaki szent és magasztos dolgokról beszél.”

  • nem tetszik

barak, barak... (a kezdőbetű mérete összhangban van viselőjének szellemi "nagyságával")...

Szóval, barak, barak! Kibújt a szög a zsákból!
Ha igazat szólt az elnök úr, akkor miért kell úgy rinyálni, mint egy cerkófmajom herélés közben? Ha pedig nem szólt igazat, ha gond van azzal az állításával, hogy az Új Szó megpróbálta lejáratni az MKP-ét, akkor mit keres a cikkedben egy az MKP-ét lejárató sugallat?
Vagy ez is csak a véletlen műve?
Ahogyan az is a véletlen műve lehet, hogy az Új Szó MKP-vel foglalkozó cikkeinek jelentős hányada gyalázta az MKP-ét és istenítette a Hidat?

Te nem olvasod a saját cikkeidet "néhány kommentátor úr"?
Tízből vajon hány barak-cikk dicséri az MKP-ét? Nulla?

Meztelen a király!

Ne feledd, barak! A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!

A gusztustalan írások királya lettél, barak!
A leked rajta!

Egyébként hogy van a kölyök? Bent van még a minisztériumban? Tanácsolnám, hogy kezdj el erősen hízelegni Robikának...(hátha akkor nem rúgják ki)

  • nem tetszik

barak, az a szerencséd, hogy van internet. Másképp, már rég megszűnt volna az Új Szó. Az írásod téged minősít nem az MKP-t. Te akkor sem tudná egy tisztességes cikket megírni, ha akarnál, mert nincs hozzá tehetséged. Egy tehetségtelen firkász vagy, nem újságíró. Csak addig fogsz írogatni, míg a Mostnak szüksége lesz az ilyen seggnyalókra mint te.

  • nem tetszik

nyitrai

"tudnál"bocs

  • nem tetszik

nyitrai

"Tízből vajon hány barak-cikk dicséri az MKP-ét? Nulla?" már miért kéne az mkp-t dícsérni? Az mkp elveszítette a szlovákiai magyarok bizalmát, megbuktattuk. Takarodjanak végre el, Hányszor mondjuk még el nektek, mkps bakák? Kétszer két év alatt nem elég? Mikor fogjátok fel, hogy vége? Hagyjatok már minket békén, takarodjatok orbániába! Nem mondom, hogy viszlát, mert soha ne gyertek vissza. Köszi. Szevasztok.

  • nem tetszik

az MKP nem vesztette el a szlovákiai magyarok bizalmát, még a hibáival együtt se. A magyarok rájuk szavaztak. A behódoltak, a megtévesztettek, meg az olyanok, mint te: a tál lencséért az anyjukat is eladók szavaztak a zsebpártra. Ha tudod egyáltalán, mi az: ti vagytok a gerinctelenek osztálya.

QXXUL

ujszosok, siralmasak vagytok

  • nem tetszik

Stilusodat tekintve te inkább Slotával v. Kotlebával parolázhatnál.
Ennyit a te liberalizmusodról.

  • nem tetszik

„Miért kéne az mkp-t dicsérni? – írja (i)gazság.
A válaszom: nem kell, sőt „néhány kommentátor” ilyen dicséretére nem is tartunk igényt. Azt viszont elvárjuk tőlük, hogy igaztalanul ne gyalázzák a magyar pártot!
Az alpári stílusodból ítélve te a nemzeti párt provokátora lehetsz. Így, vagy úgy mindenképpen nemzetáruló, kelevény a közösségünk testén. Az ilyen nemzetárulókat a középkorban karóba szokták húzni és csak néha-néha kegyelemből változtatták meg kivégzésüket pallos általi halálra!

  • nem tetszik