Vélemény és háttér

.comMENTEgyre kevesebb
1

Van egy régi, levakarhatatlannak tűnő viszketegségem, mely abban merül ki, hogy időről időre szükségét érzem, hogy elmélázzak az SaS nevű párt sorsának alakulásán. 

2
Gondolat- kísérletünkben igazodási pontként szerepeljen az Isz mint mértékegység. Egy Isz 450 ezer euró, a nemzetközileg és szakmailag komoly sikereket felmutató Ifjú Szivek Táncszínház körülbelüli éves költségvetésével egyenlő. 
12
Ma megint megpróbálják menteni a menthetetlent. Az euróövezet pénzügyminisztereinek találkozóján újra megpróbálják rávenni Athént, hogy ismételten hajtson végre megszorítást.
SAROKPONTÉdeshármas
2
Nincs nekem bajom a plázákkal, mert kerülöm őket. Nekem egyszerűen nem jött be ez a mindent egy helyen szisztéma, ami az én rendszerem szerint: alig valami, szanaszéjjel, messzire egymástól. 
19
A hét legjelentősebb magyarországi politikai eseménye a budapesti olimpiarendezési népszavazás aláírásgyűjtésének zárása.
3
A harangokat félreverők, vagy ahogy angolszász területen mondják, a sípfújók (whistleblower) általában nem árulók, hanem az intézményekben hívő, azok értékeit komolyan vevő emberek. 
.comMENTMegáll az ész
11
Olvasom, hogy csalók verik át az idős embereket. Hát nem csak őket. Mert többféle csaló van.
2
Veszett fejsze. Most tekintsünk el attól, hogy spekulatív módon relativizáljuk az igazság fogalmát, fogadjuk el azt, hogy adott körülmények között rá lehet találni. Viszont a hatalommal szemben mégiscsak nő a relativitásfaktor.
Korvin Mátyás „szlovák kötődéseivel” már foglalkoztunk korábban e hasábokon, amikor Somorján szobrot állítottak a királynak. 

Események

h k sz cs p sz v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

A nap mondata

Deutsch Tamás fideszes politikus a Facebookon közölte, szerinte a budapesti olimpiai pályázatot vissza kellene vonni