Vélemény és háttér

1

Különös napokat élünk. Először azt tudjuk meg, hogy a Smer hajlandó megszavazni a mečiari amnesztiák eltörlését, majd azt, hogy a rendőrség hivatalosan is meggyanúsította Ladislav Bašternák vállalkozót.

1
Bővül a repülőgépek fedélzetéről kitiltott tárgyak listája, most a laptopokat, fényképezőgépeket és a tableteket tiltották ki. 
.comMENTKömény világ
25
Ez egy igen-igen kemény, kemény világ, rikácsolja 1982-es lemezén az Európa Kiadó nevű, ma is létező magyar zenekar. Sajnos nekünk, szlovákiai magyaroknak néha ezt a szép dalt okunk van ö betűsen énekelni: mi ugyanis kömény világban élünk.
Ritkán ír nyílt levelet egy köztársasági elnök. A Čistý deň nevelőintézet ügyében Andrej Kiska megtette, hátha sikerül észhez térítenie Ján Richter szociális ügyi minisztert. 
1
Egy éve tudjuk, hogy a legnagyobb valószínűséggel maffiaállamban élünk, ahol a legfelsőbb (kormányzati) szintekről fedezik a szervezett áfacsalásokat, províziókért cserébe. Hogy mi változott azóta? Lényegében semmi, csak pár hajszálrepedést látni a rendszeren.
4
Mikor 2002-ben elkezdtem egyetemi tanulmányaimat, az egyik legaktuálisabb témának az tűnt, miként végződik a már akkor is másfél évtizede tartó török–uniós flört.
Szemtanúk állítják, hogy pozsonyi taxisok szervezett csoportja inzultálja az Uber nevű személyszállító szolgálat kötelékében személyeket szállító sofőröket. 
6
Sajnos mostanában újra zaklatják az embereket a tömegközlekedési eszközökön. A legismertebb egy szomáliai nő, Khadra Abdile esete, aki Fehér Holló díjat kapott azért, mert a nyilvánosság elé tárta a történetét. 
4
Ne írjuk le a miniszterelnököt! Nem levegőért kapkodó fuldokló, hanem vérprofi spíler, aki sarokba szorított helyzetből is képes gyilkos ellentámadást indítani. 

A nap mondata

Maroš Kramár színművész szerint egyszer majd készülhetne film Andrej Danko (SNS) parlamenti elnökről is. Kramár az Emberrablás című filmben Vladimír Mečiart alakítja.