Vélemény és háttér

Hogyan is jártak azok, akik együttműködtek, együtt kormányoztak a Smerrel? Mečiar és a HZDS, a Slota-féle SNS, Procházka meg a Sieť...

.comMENTAz SNS a régi
5
Ma letelik Andrej Danko szabadsága, amelyre saját bevallása szerint azzal vonult el, hogy átgondolja, marad-e a politikában. Múlt szerdai, „nagyívű” beszéde világosan megmutatta, milyen is a Szlovák Nemzeti Párt Danko-féle megújulása. 
Hát elment az oktatásügyi miniszterünk. Egy kis cirkusz után Peter Plavčan megtette, amit megtehetett volna rögtön, amikor felmerült a gyanú, hogy a kutatásra szánt EU-s pénzek kétes címekre kerültek.
SAROKPONTHoldórák
Az egyik koalíciós partnernek életében először ütött a holdórája. De ő nem akar felnőni – és most a teljes népesség az ő havibaját szívja. 
3
Habár a két terrorcselekmény helyszíne távol van egymástól és, látszólag az ideológiai okok is teljesen eltérőek, a végrehajtás módja mellett azonban van még néhány más egyezés is.
13
Áll a bál a mai pozsonyi Pride miatt. Sajnos nemcsak korlátolt kisemberek háborognak a Facebookon, hanem felelős politikusok is. 
2
Egy újságban megkérdeztek embereket, hogy hol nyaraltak. Azt mondja egy hölgy, hogy elvitte az unokáját a tengerhez, és már most sajnálja a gyereket, amiért majd szeptemberben szégyenkeznie kell az iskolában, hogy ő csak Horvátországba jutott el. 
1
A mostani koalíciós marakodásnak gyerekeink a legnagyobb vesztesei. Ebben a hangzavarban ugyanis háttérbe szorult a beharangozott oktatási reform, egyelőre csupán a téziseiről indult szakmai vita. 
1
Horalky: Szlovákiában az egyik legnépszerűbb nápolyi, és az utóbbi években a külföldi piacokat is próbálja meghódítani, ehhez viszont megváltoztatták nevét: Magyarországon például Moments néven kapható.

A nap mondata

Robert Fico kormányfő Richard Sulíkról, az SaS elnökéről, EP-képviselőről