Vélemény és háttér

Általában egy-két évente számokban kifejezve is szembesülünk azzal, hogy visszaszorul a magyar nyelv használata. 

3
Nézi az ember a szlovák parla- ment elnökét, és nem akarja elhinni. Danko az ország spirituális vezetőjének szerepében.
2
Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 
SAROKPONTIdőben
Nem szépítem a dolgot, elestem. A reggeli csizmahúzogatós kapkodásban nekiszédültem az ajtófélfának (vas!), majd, taccs, megfejeltem az előszoba kövezetét. Moccanni se mertem. Mintha szilánkokra tört volna a fejem, amit csak a fájdalom tart egybe. 
5
Történt egyszer a magyar időkben, hogy hősünk a király lapjában kinyilvánította: elérkezett az idő, amikor is a civilek megérdemelnek már egy tudományt, aminek a neve civilitika lészen. 
63
Interjú Bugár Bélával, a Híd elnökével: Riporter: Megszületett a döntés? Bugár Béla: Azt tudom mondani, hogy mi véleményeztünk, mint a Híd párt...
1
Gábor Zsazsa után, akit feltehetőleg nem kell bemutatni, elment egy másik nagy Öreg, Zygmunt Bauman, Angliában élő lengyel szociológus.
13
Karácsony előtt jelentette be a rendőrség: nem fogja vizsgálni, hogy Robert Kaliňák miként vásárolt tulajdonrészt Ladislav Bašternák egyik cégében. 
3
Emil Boleslav Lukáč szlovák költő az első bécsi döntés idején egy kulturális kiegyezést célzó írással szólt a revíziós lendületben és eufóriában élő akkori Magyarországhoz. Lukáč írásának végül nem volt komolyabb visszhangja.

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5