Vélemény és háttér

A másfél hete zajló koalíciós válsággal az a legnagyobb gond a médiák számára, hogy teljesen követhetetlen. Ami az egyik percben érvényes, az a következőben már nem igaz.

A mostani koalíciós marakodásnak gyerekeink a legnagyobb vesztesei. Ebben a hangzavarban ugyanis háttérbe szorult a beharangozott oktatási reform, egyelőre csupán a téziseiről indult szakmai vita. 
A kormánypártok elnökei aggodalmukat fejezik ki annak kapcsán, hogy a médiák egyre több hamis információt vagy féligazságot jelentetnek meg azzal a céllal, hogy mindenáron társadalmi feszültséget szítsanak.
Már csak homályosan emlékszem a szíriai polgárháború első éveire, akkoriban elég sok minden történt. Meghalt Oszama bin Láden – nagy durranás volt, még filmet is forgattak belőle. 
21
Az elmúlt napok történései megmutatták, nem szükségszerű, hogy a visegrádi négyek kivétel nélkül tartósan populista, autokrata banánköztársaságok legyenek.
Teljesült Robert Fico kérése, az oktatási miniszter tartott egy „rendes sajtótájékoztatót”, ám ez minden. Nem azzal kezdte: bocsánat, távozom. Innentől kezdve a koalíción, pontosabban a Smeren és a Hídon múlik, mit kezd a helyzettel. 
Egyik kedvenc elfoglaltságom azt figyelni, hol jelenik meg a magyar nyelv Pozsonyban. Nyáron nagyobb a mozgás a különféle nyilvános helyeken, és ezért úgy érzem, a magyar nyelvvel is gyakrabban találkozom.
A masszívan zabáló és ivó Kim Dzsong Un kommunista diktátor vezényletével Phenjan július elején sikeresen tesztelt egy olyan hatótávolságú interkontinentális ballisztikus rakétát, amelyre állítása szerint nukleáris töltet is szerelhető. 
1
Hazai kormányválság, atomkatasztrófa a láthatáron. Hát ez a hét is mozgalmas volt.