Vélemény és háttér

SAROKPONTBehaluskázva
1

Kálmussal álmodtam. Talán nem kellett volna éjszakára egy egész tál brindzás sztrapacskát betermelnem. Vagy pedig a Beszterce megyei ispán magyar támogatottságáról szóló cikket elolvasnom. Már nem is tudom, mi volt előbb: a haluska vagy Kotleba? 

1
A Legfelsőbb Bírósághoz fordult a főügyész, azt kérve, hogy a testület oszlassa fel a Kotleba – Mi Szlovákiánk Néppártot, mert a párt az összegyűjtött bizonyítékok alapján szélsőséges politikai alakulat, fasiszta irányvonallal.
13
A bevándorlás és civil társadalom kérdésében „Brüsszel” és „Visegrád” mintha nem hallaná egymást, mintha egy üvegfüggöny húzódna a vasfüggöny helyén, amiről pont az észérvek pattannak vissza.
11
Azért nem kell a teljes értékrelativizmus apátiájába esnünk. 
4
Azt azért tisztázzuk, hogy Méryről nem a magyarsága miatt állította a sajtó, hogy a Híd embere. 
Bohumil egy fiatal pozsonyi alagsori főzde alkotása, műfaját tekintve nyolcfokos.
Láss csodát, a vádlottak most mondják azt, amit már kilenc éve megírt a sajtó.
8
Utólag egyre többen próbálják az Kisebbségi Kulturális Alapot a kulturális autonómia megnyilvánulásaként értelmezni – miközben a gyakorlatban kevés köze van ahhoz.
1
Mi lesz, ha összekeverjük a totális őrültséget (Danko), a felelőtlen populizmust (Smer) és egy viszonylag észszerű gazdasági javaslatot (Híd)? Üdvözöljük a harmadik Fico-kormány gazdaságpolitikájában.