Vélemény és háttér

26

Orbán Viktornak nincsenek elszólásai. Nem az a rétor ő, aki ne tudná, mit mond. A kilencvenes évek eleji televíziós vitákban ő volt az, aki húszperces parttalan bevezetők után négy mondatban összefoglalta – ezért IS szerettük.

2
A jövőben attól függjön valakinek a nyugdíja, hogy szült-e, nevelt-e gyereket – ez a javaslat került vagy kerül a magyar kormány elé, és ahogy ezeket ismerem, el is fogják fogadni.
1
Szeretem böngészni az újságoknak azt a rovatát, amelyben megemlékeznek a híres emberek születésének vagy halálának évfordulójáról. Ám az utóbbi időben néha csodálkozom a szerkesztők válogatásán.
A vágsellyei Duslo vegyipari vállalat által igényelt adókedvezmény megadásával a gazdasági tárca arcul köpi a tisztességes adófizetőket – állítja Richard Sulík.
Végtelen sárdobálásnak tűnhet Radoslav Procházka és Igor Matovič pingpongozása a titokban feljátszott beszélgetés körül, tisztességes publicistának talán már foglalkoznia sem illene véle, lévén ez a bulvár dolga. Pedig nem így van. Erről az ügyről igenis kötelező írni! 
Pár héttel ezelőtt egy rádiós műsorban azt találtam mondani: a Sieťnek mért tizenvalahány százalék a reménynek szól. Ennyi szavazó reménykedik benne, hogy Radoslav Procházka csapata végre valami újat hoz. Ennek a reménynek lehet most vége.
Úgy tűnik, Igor Matovič nem nézte sokáig tétlenül, hogy Radoslav Procházka behálózza választói bázisát, hanem gyors ellentámadásba kezdett. Procházka bajban van. Pontosabban: bajban lehet. Hogy mekkorában, az rövid távon a következő pártpreferencia-felmérés, hosszú távon pedig a 2016-os választások után fog kiderülni. 
A múlt hétig sokan még azt gondolták, hogy ami Kelet-Ukrajnában történik, nem is igazi háború. A malajziai repülőgép lelövése viszont, melynek következtében majd háromszáz ártatlan áldozat veszett oda (többségükben uniós állampolgárok), nagyon is valós.
Telnek a nyári hónapok, és egyre többen fulladnak bele a pozsonyi tavakba. Az elmúlt napokban több tóból is holttest került elő, a Kuchajdából például kettő is.