Vélemény és háttér

Danko-kóros hírtévé és ezer óriásplakát. Ebben áll a nagy titok? Úgy látszik, történhet bármi, a Szlovák Nemzeti Párt a szlovák politika egyik biztos pontja marad.

Van egy visszatérő álmom. A régi házunkat látom. Az egyik ablak félig nyitva, a függöny mögött felsejlik anyám alakja. 
Végzetes kimenetelű gyermekbalesettel kezdődött a nyári szünet, a vakáció első napján egy teherautó halálra gázolt egy hétéves kisfiút.
Miből vásárolt pazar lakást Kassa legjobb részén Pavol Paška? Honnan szerzi „saját fejével“ a milliókat a Smer működésére Robert Fico? 
Önmagukban is súlyos, történelmi jelentőségű problémák szorítják minden oldalról az Európai Uniót. A Spanyolországban brutális méreteket öltő munkanélküliség, menekültáradat délről és keletről, a görög adósságválság, a brit kilépési szándék, az orosz agresszió a keleti határokon és az amerikaiakkal kötendő szabadkereskedelmi megállapodás. Hogy csak a nagyobb dolgokat említsük. 
1
Egy év haladék, semmi több. De mi lesz 2016-ban? A parlament kedden megszavazta, hogy az új minimális osztálylétszámok csak jövőre lesznek érvényesek, így körülbelül száz magyar intézmény oktatóinak és a tanulók szüleinek nem kell attól rettegniük, hogy mi lesz szeptembertől. Esetleg jövő januártól.
Hol vannak már azok a romantikus idők, amikor igaz volt a Keresd a nőt! jelszó. Ma már minden mögött – a nő mögött is – a csalást kell keresni. 
3
Valószínűleg kétkedve olvasta a többség azokat a híreket, amelyek az elmúlt hetekben a komáromi Cirill–Metód szoborcsoport kétnyelvűsítéséről szóltak. A Matica slovenská helyi vezetője egy magyar civil aktivistával magyar feliratot helyez el a szobor talapzatára? Ez tényleg nálunk történt? 
5
A kicsúcsosodó athéni tragikomédiában az orosz rulettet játszó görög kormány politikusainak kijelentéseinél és tetteinél csak az uniós vezetők reakciói megdöbbentőbbek. 

Programajánló

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2

A nap száma

állítólag a vasárnapra kiírt, 110 millió euróba kerülő népszavazásra sincs pénze a görög államnak