Vélemény és háttér

2

Egyre erősebben hallatják hangjukat azok, akik szerint az elmúlt pár hónap brutálisan nehéz problémái az Európai Unió bukásának előszelét jelentik. Véleményem szerint azonban nincs ok a pesszimizmusra (vagy optimizmusra, ízlés szerint…).

Az öregségi nyugdíj-takarékosság a nyugdíjrendszer 2. pillérében megvalósított spórolás, amelynek célja, hogy a Szociális Biztosítóban létesített nyugdíjbiztosítással együtt a nyugdíjkorhatár elérése után megfelelő bevételt biztosítsanak a takarékoskodó személy, illetve halál esetén a hozzátartozók számára. 
3
Az önmagát – többek között az angol tudása hiányával – szénné alázó Vida Ildikó helyére a közelmúltban kinevezték Tállai Andrást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) élére. 
1
Fogatlan oroszlánok sütkérezése a haló őszi nap sugaraiban.
6
Elhatároztam, hogy megpróbálok én is félni egy kicsit. Meg félteni. Magamat, a hozzátartozóimat, az ismerőseimet, az országot, a kontinenst, és hát az egész világot persze, bio-, lito- és atmoszférástul. Végiggondoltam tehát, ki lehetne az, aki jövőképemre a legnagyobb veszélyt jelentheti. 
9
Az egykori Szent Szövetség Európájának vezetői megint foroghattak picit a sírjukban. Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök New York-i megbeszélése megint csak azt mutatta, hogy a világon bárhol is van a probléma, azt Európa, az EU, a németek, britek és franciák nélkül meg lehet tárgyalni.
A parlament törvénygyárrá vált, ideje lenne lassítani és átláthatóbbá tenni a jogalkotási folyamatot – nyilatkozta a nyár elején Peter Pellegrini smeres házelnök. Öntsünk neki, jól beszél! 
4
Marcel Forai, az Általános Egészségbiztosító lemondott igazgatója ugyanúgy híressé tette a nagynénjét, mint annak idején Ján Ľupták az anyósát, Edit nénit, vagy Vladimír Mečiar a feleségét, Margita asszonyt.
Szlovákia bruttó hazai terméke idén 3,2 százalékkal nőhet, nagyjából annyival, amennyi az Európai Unió közös költségvetéséből érkező nettó támogatás összege lesz. 

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
14
24
34
43
53
63
73
82
92
11

A nap mondata

Ezt mondta az oregoni lövöldöző minden áldozatának