Vélemény és háttér

1

A jóisten már többször bizonyította, hogy szereti a szlovák jobboldalt. S bár az javíthatatlan tékozló fiúként rendre elherdálja az ölébe pottyant lehetőséget, a jóisten nem adja fel. Így küldte le az égből a Váhostav-botrányt.

Valószínűleg két dinasztia ütközhet meg azért, hogy újra bevegye a Fehér Házat: Hillary Rodham Clinton a demokraták, Jeb Bush pedig a republikánusok elnökjelöltje lehet.
1
Aki egy kicsit jobban figyel a politikusok trükkjeire, egy dolgot állapíthat meg: a parasztvakítás alapvető módszerei az elmúlt évszázadokban alig változtak. 
2
87 évesen meghalt Günter Grass, a Nobel-díjas német író. Egy olyan művész, aki aktuálpolitikai kérdésekben is gyakran megnyilvánult. Véleményére nemcsak Németország, hanem az egész világ odafigyelt. 
9
A populista antidemokratikus kormánypártot a saját terepén verte meg a még populistább szélsőjobb, miközben a demokratikus baloldal labdába se tudott rúgni.
1
Robert Fico tegnap önértékelést tartott, cirka egy órában foglalta össze, mennyire jól irányítja az országot, mennyire elégedett önmagával.
4
Andrej Kiska és Áder János egy tetszőleges határ menti településen – mondjuk Komáromban – közös rendezvényen emlékezik meg a lakosságcseréről, és biztosítják együttérzésükről a kitelepített és áttelepített családokat.
2
Úgy tűnik, feleslegesen reménykednek azok, akik azt hiszik, hogy a jövő tavasszal esedékes parlamenti választásokon kis szerencsével (vagy naggyal) jobboldali kormánykoalíció alakulhat.
2
Lehet, hogy valamelyik pártiroda asztalán már ott hever egy magyarok körében végzett felmérés arról, egy évvel a választások előtt mennyire óhajtja a 458 467 az együttműködést. 

Események

h k sz cs p sz v
14
24
34
43
53
63
73
83
93
1710
28
29
30
1
2
3

A nap száma

590
óránként 590 km-es sebességgel új gyorsasági rekordot állított fel a japán lebegő mágnesvasút