Vélemény és háttér

Vagy inkább az SDKÚ volt szavazóival. Mivel a reformkormányok korábbi vezető pártja kimúlt, a politikai spektrum jobb oldalán most az a kérdés, képes-e valaki a helyére lépni, illetve ki tudja az SDKÚ legtöbb (volt) támogatóját a táborába csábítani.

1
Hétvégén tartotta alakuló ülését a Szlovák Állampolgári Koalíció, a SKOK. Már a rövidítésén is látszik, hogy az egész pártot marketingszempontok alapján dobták össze.
A Szlovák Meteorológiai Intézet kimutatása szerint rekord meleg volt a tavalyi év. Ez önmagában nem lenne olyan nagy dolog, de az adatok alapján a szokásos ingadozásnál komolyabb a helyzet.
18
Ön mire gondolna, ha azt hallaná, hogy egy, a gyanú szerint 150 milliárd (!) forintnyi álkötvényt kibocsátó brókercég vezére egyszer csak úgy dönt: átadja a vezérigazgatói posztot egy nyolc osztályt végzett, büntetett előéletű, korábban közmunkásként dolgozó ismeretlennek?
Korábbi főnököm, az irodalomtudományban nagy koponya, esküdt ellensége a számítógépeknek. Amikor csaknem húsz évvel az első személyi számítógép megjelenése után a mi tanszékünk is kapott pécéket, ő duzzogott.
Képzeljünk el egy focimeccset, amelyen ötpercenként váltják egymást a bírók, s attól függően, hogy melyik csapat áll hozzájuk közelebb, pályára lépéskor az összes szabályt megváltoztatják, sőt, ha nem az elképzeléseik szerint alakul a mérkőzés, saját szabályaikat is módosítják.
Kedd délelőtt van, a szlovák parlament plénuma kong az ürességtől. Épp az emberi jogi biztos adja elő éves jelentését az emberi jogok hazai állapotáról. 
30
Van egy ügy, amely csendben aknákat telepít a legszűkebb magyarországi politikai elit közelébe, s az aknák bármikor robbanhatnak. 
„Meleg vagyok, és nem lehetnek gyerekeim. Úgy gondolom, hogy az embernek nem lehet meg mindene az életben... Az életnek van egy természetes folyása, és vannak dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni, az egyik ilyen a család.” Puff! 

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
14
24
34
43
53
63
73
83
93
28
29
30
1
2
3

A nap száma

38
Egy négytagú családnak idén kb. 38 eurót kell félretennie húsvét előtt az alapélelmiszerekre