Vélemény és háttér

A napokon belül lejáró földvásárlási moratórium és a mai kormányülésre ezzel kapcsolatban benyújtott törvényjavaslat újra rávilágít az Európai Unió egyik legnagyobb gyengéjére.

Ideális ellenségképük nyilván a magyar zsidó cigány lenne, aki néger. Maholnap tutira költenek egy ilyen rigmust is. 
A klasszikus vicc szerint nagy nap volt Magyarország életében a 2004-es uniós csatlakozás, mivel az országhoz fennállása óta még soha nem csatoltak ekkora területet. A küszöbön álló európai parlamenti választások abból a szempontból számítanak úttörőnek a magyar nemzetpolitikát tekintve, hogy feltűntek a határon túli, jobbára szimbolikus jelöltek – arra nem lehet panaszkodni, hogy ne lenne választék.
Az egész napos tanítás után feldobódva siettem egy találkozóra. A szép és fiatal nő azt akarta, adjak tanácsot új lakásuk berendezéséhez, amit több évnyi közös albérletezés után vásároltak az élettársával. 
3
A Fidesz a határon túli magyar választók körében elért 95%-os sikere egyebek mellett arra is jó volt, hogy leromboljon egy mítoszt: a Jobbik „hatalmas” határon túli támogatottságának legendáját. 
Csak perem ne legyen a magyar királyi ítélőtáblán! – kiált fel Jókai regényében Jenőy Kálmán nagymamája, hiszen Korcza ügyvéd révén pontosan tudja, évekig tartanak a perek és a végeredmény sokszor siralmas.
A gyökerek nem érzékelik fényt. A gyökerek arra valók, hogy mélyre ereszkedjenek és a lehető legtöbb nedvességet szívják magukba, ellátva a törzset, a virágot, a majdani gyümölcsöket. 
Belejövünk. Tavaly december 4-e után április utolsó napján ismét magyar tüntetés lesz Pozsonyban – igaz, tegyük hozzá gyorsan, a magyar szervezők szlovák résztvevőket is meg akarnak szólítani
Bankszámlánkon kutakodna a Szlovák Információs Szolgálat. Az információval a Sme napilap jött elő, az SIS-nek pedig órákig tartott, mire sikerült kiizzadnia egy olyan cáfolatot, amellyel inkább elbizonytalanította az embert, mint megnyugtatta.