Vélemény és háttér

6

A Híd e héten mutatta be, milyen gazdaságpolitikai lépésekre számíthatna Szlovákia, ha Bugár Béla pártja a jövő évi választásokat követően beleszólhatna az ország kormányzásába. 

1
Az elmúlt évben több mint 600 ezren kértek menekültstátust az Európai Unióban. A földközi-tengeri hajókatasztrófák áldozatainak óriási száma felébresztette Brüsszelt, és most gyors megoldást keres. Ebbe az embercsempészek elleni koalíciós támadástól a menekültek elosztásának uniós tagállamok közti kvótájáig minden beletartozik.
Szlovákia az utolsók között kullog az uniós pénzek felhasználásában. Az előző (2007 és 2013 közötti) költségvetési időszakból megmaradt összegeket az idei év végéig kellene lehívni, de erre semmi esély.
Pár napja jelentek meg az első olyan közvélemény-kutatások, amelyekben elvileg már meg kellene jelennie a Váhostav-botrány hatásainak is. Némi csökkenés már észlelhető a Smernél, mégsem egyértelmű, hogy ez minek tudható be.
1
Kevés téma van annyira a szem előtt manapság szlovákiai magyar viszonylatban, mint a kisiskolák sorsa és az oktatás minősége. 
1
Frontális támadás folyik a magánnyugdíjpénztárak ellen, feltehetően az eddigi legnagyobb sikerrel.
1
Aki a nappaliját egy átalakított AK-47-essel, vagy 58-as gépkarabéllyal szeretné dekorálni, még július 1-jéig rendelje meg a díszeket egy webshopból, utána ugyanis drákóian megszigorodnak a beszerzés feltételei. 
Bizony, alig merek visszatérni csütörtöki lapszámunk Digitália rovatának egyik híréhez, amely egy ostoba „játékról” szól, nehogy tippet adjak unatkozó tizenéveseknek. De mivel nem valószínű, hogy a tinik unalmukban ezt az oldalt olvassák, szüleiket viszont mindenképp szeretném éberségre sarkallni, megkockáztatom.
8
„A kisbabáknak kedvük támadt megszületni” – 2013-as országértékelését kezdte ezzel az örömhírrel Orbán Viktor. Most, bő két évvel később Lázár János jelentett be újabb demográfiai győzelmeket.

Programajánló

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1610
18
19
21
24
25
26
27
28
29
30
31

A nap száma

Szlovákia lakosságának 12,6 százaléka és a szegénységi küszöb alatt