Vélemény és háttér

2

A modern közgazdaságtan egyik legnagyobb alakja, John Maynard Keynes mintegy száz évvel ezelőtt brutálisan erőteljes vitairatban szállt szembe a versailles-i békerendszerrel, és állt ki az első világháború előtti Európa mellett. 

.comMENTOszolj!
Marián Kotleba egyik képviselője, Stanislav Mizík úgy „káderezte” az idei állami kitüntetetteket, hogy azt Alexander Mach, a Tiso-féle bábállam belügyminisztere se csinálta volna másképp 1939-ben.
1
Feldobjuk csavarhúzó, leesik traktor. Mi az? McGyver a háztetőn. Ez a régi találós kérdés jutott eszembe annak kapcsán, hogy idén ismét megyei választások lesznek Szlovákiában.
Általában egy-két évente számokban kifejezve is szembesülünk azzal, hogy visszaszorul a magyar nyelv használata. 
1
Az adóbevételek rekordmértékben nőnek, az uniós pénzek rekordmértékben ömlenek hozzánk, de a kormánynak nincs elég pénze autópályákra, ezért rekordmértékben megnövelné az államadósságot. 
1
Már nagyon vártuk, itt a Chuck Norris ásványvíz.
4
Nézi az ember a szlovák parla- ment elnökét, és nem akarja elhinni. Danko az ország spirituális vezetőjének szerepében.
2
Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 
SAROKPONTIdőben
Nem szépítem a dolgot, elestem. A reggeli csizmahúzogatós kapkodásban nekiszédültem az ajtófélfának (vas!), majd, taccs, megfejeltem az előszoba kövezetét. Moccanni se mertem. Mintha szilánkokra tört volna a fejem, amit csak a fájdalom tart egybe. 

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5

A nap mondata

Igor Matovič OĽaNO-elnök Andrej Danko századossá való előléptetéséről