Vélemény és háttér

Bár az amerikai demokrácia intézményrendszerével sok probléma van - nem utolsósorban az, hogy hagyományosan kétpárti kooperációra építő rendszer, amely az utóbbi évek polarizációja miatt egyre kevésbé működik úgy, ahogy azt az alapító atyák elképzelték. De van egy alrendszer, amely viszonylag jól el tudja látni a feladatát: ez pedig az előválasztás. 

19
Valaki Szlovéniában látta, hogy egy fiatal pár sziklát mászik a gyerekével. Odalent, a másik picire a nagyi vigyázott. Majd az anya lejött, a nagyi pedig felmászott. 
2
Oroszország egyre több hidat éget fel maga mögött nyugati irányban. Az ukrajnai harcok miatti szankciók, a sorra felmondott egyezmények, a beszakadó rubel mind gyengíti a Kreml pozícióit. Mégis egyre radikálisabb lépésekre szánják el magukat a vezető orosz döntéshozók ahelyett, hogy újraindítanák a kooperációt.
A szlovák miniszterelnök-helyettes fejet hajtott a kitelepített felvidéki magyarok emlékműve előtt. Ha ilyen hírt olvasnék, valószínűleg elsőként azon kezdenék gondolkodni, Robert Fico kormányfőtől melyik helyettese kapta ezt a kényelmetlen feladatot, Ľubomír Vážny, Robert Kaliňák, Peter Kažimír vagy Miroslav Lajčák.
Kis nyári abszurd. A trencséni kórház egyik főorvosát megkérdezik régi zenész barátai, hogy forgathatnának-e az intézetben egy videoklipet. Az orvos beleegyezik, majd pár héttel később mindezért kirúgják. Szlovákiában ennyi is elég a menesztéshez.
Miközben az öreg kontinensen a görög adósságválság elvonta a – hőségben amúgy is lanyhuló – figyelem nagy részét, addig Kínában összeomlottak a tőzsdék. 
Múlt héten volt egy éve, hogy az MH–17-es járat 298 utasa életét vesztette csak azért, mert rossz időben voltak rossz helyen. 
14
Három idézetre szeretném felhívni a figyelmet annak kapcsán, hogy érdemes-e tartani a terrorcselekményektől, vagy nem. Mert nem hogy naponta, de naponta többször értesülünk terrorcselekményekről. 
Az elmúlt hét híre, hogy egy újabb politikai párt van alakulóban, ezúttal a balközépen, melynek célja, hogy a többiekhez hasonlóan leváltsa a Smert. 

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
84
93
13
14
15
16
13
22