Vélemény és háttér

A közéleti szereplők kötelező vagyonbevallási nyilatkozata kapcsán múlt héten feltették Robert Kaliňáknak a kérdést, min keresett a legjobban a tavalyi évben.

Ez az én tesztem, mely értetek adatik - silány vigasz az uniótól.
.comMENTA több unió
20
A szlovákok nem érdemelnek kevesebb halat a halrudacskáikba – mondta Jean-Claude Juncker, és körülbelül ennyiben ki is merült az, amiben engedményt tett a kelet-európai tagállamok vezetőinek.
38
A hét legjelentősebb magyar vonatkozású híre az új ukrán nyelvtörvény elfogadása, amely meglehet, az oroszok ellen irányul, de a kárpátaljai százezres magyar kisebbséget ugyanúgy hátrányosan érinti.
4
Könnyen meglehet, hogy ennek a szennynek a kieresztője egyáltalán nem a kormánykoalíció környezetéből származik. 
Tizenöt perc van indulásig, és már egy ülőhely sincsen – jelentette be turista apu a vele szemben ülő turista anyunak, de olyan hangerővel, hogy az egész kocsi hallhatta a tátrai villamos csorbatói végállomásán.
2
Képzeld el, hogy nincsenek vallások, nincsenek nemzetek – írta Hunčík Péter pár napja a Vasárnapban. Rossz belegondolni: ez a felületesség, a tudatlanság, a McDonald's kultúrája lenne.
.comMENTYegor levelei
Yegor megint írt. Ezen a néven fut az az illető, aki a héten kétszer is bizalmas dokumentumokat szivárogtatott több hazai lap szerkesztőségének – az Új Szó címére is megérkeztek az iratok az ukrán e-mail címről.
.comMENTEgy akolból
34
Jó politikusból ugyan óriási hiány van errefelé, ám ezt a szakmát iskolapadban, gyakorlati és ideológiai képzés mellett sem lehet elsajátítani.