Vélemény és háttér

6

A vasárnapi veszprémi választási bukta ugyan nem vetíti még elő az Orbán-korszak végét, ám az biztos, hogy szimbolikus értelemben csúnya sebet ejtett a Fidesz arcán. A pofon annál fájóbb, hogy Veszprémben csattant, ami a Fidesz egyik legfőbb bástyájának számított. S ami még kellemetlenebb, összecseng a hónapok óta rohamosan zuhanó pártpreferenciákkal.

6
A közös európai pénz legnagyobb problémája, hogy kezdettől elsősorban politikai projekt volt és a gazdasági racionalitás gyakran háttérbe szorult. Máig ennek isszuk a levét a sokfelvonásos, végtelenségig nyúló görög drámában is. 
5
Már csak bő egy év van hátra a parlamenti választásokig, s annak ellenére, hogy a jobboldalon még van némi átrendeződés, teljesen nyilvánvaló, hogy a Smer jövőre megnyeri a választásokat. A kérdés csak az, hogy képes lesz-e egyedül kormányozni, vagy koalíciós partner után kell néznie.
Szlovákiai magyar körökben nehezen értelmezhető események történnek a napokban Szlovákia északkeleti csücskében, a felsővízközi járásbeli Bátorhegyen (Krajná Bystrá).
9
Ha én lennék az Atyaúristen, meghonosítanék egy fontos szabályt. Emlékművet csak olyan személy tiszteletére lehessen állítani, aki már legalább száz éve nincs köztünk. 
Szombaton ünnepelte fennállásának negyedszázadát a Kereszténydemokrata Mozgalom. Mivel a rendszerváltás óta ennyi idő telt el, idén még sok más szervezetnél is lesznek hasonló ünnepségek. 
24
Feléledt a magyar internetes közegben az elmúlt napokban egy huszonakárhány éves videó. Balatonszárszón készült, Farkasházy Tivadar ballib dzsemborijainak egyikén, a felvételen pedig György Péter esztéta kéri számon Orbán Viktoron a… mit is? 
Megint kampánytéma Görögország. Már meg is jelentek az első óriásplakátok: a tartósan az ötszázalékos küszöb alatt teljesítő SaS jelzi potenciális választóinak, kitart amellett, hogy „Görögországnak egy centet sem”. 
24
Számomra a hét híre Budapestről érkezett. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai belső körlevelet kaptak, amelyben azok a szavak sorakoznak, melyeket a dolgozók nem használhatnak az egymás közötti, illetve a külső kommunikáció során.

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
12
22
33
48
56
66
72
87
92
1410
2710
14

A nap száma

január végén 123 millió euróval tartoztak a kórházak a Szociális Biztosítónak