Vélemény és háttér

8

Újságíró ritkán válhat hőssé. Nem is ez a feladata. Szerkesztőségünk tagjai kedden simán hőssé válhattak volna néhány ember szemében. Csak be kellett volna jelentenünk: jön a Penta, mi megyünk. Jellemzően ezt olyanok várják el tőlünk, akik biztosan nem tennék meg a helyünkben, vagy akik profitálhatnának abból, ha az Új Szó eltűnne a piacról.

5
Az aktuális hatalom pontosan addig terjeszkedik, amíg el nem éri az őt kordában tartó határok valamelyikét. Ha itthon nem működnek, akkor külföldről jön az orron koppintás.
Az ősz is bővelkedik falunapokban, vásárokban, izgalmasabbnál izgalmasabb főzőversenyekben, borfesztiválokban. Szóval mindent a szemnek és a gyomornak. És ne felejtsük ki a fület sem, mert bizony hallgatnivaló is jár nekünk ilyenkor.
2
Néha úgy tűnik, mintha most épp Brüsszelben forgatnák a jól ismert Polip című olasz maffiafilm újabb részeit.
1
A közbeszerzések terén példátlannak látszó korrupcióról és kliensrendszerről árulkodik az a csehországi és szlovákiai hivatalnokok körében végzett felmérés, amelynek adatait a héten hozták nyilvánosságra.
Mivel kedden végre Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is előkerült, talán megállhatunk egy pillanatra, hogy áttekintsük az elmúlt napok eseményei közül azokat, amelyekre mint kultúrtörténeti mérföldkövekre tekint majd vissza az utókor.
1
Múlt héten a SME újságírója, Matúš Burčík kiderítette, hogy Renáta Ontkovičová ügyész leállította a büntetőeljárást a közlekedési minisztériumban meghamisított szakértői elemzés ügyében. Egy újabb döntés, amin csak ámulunk és bámulunk.
A különféle választások egyebek mellett arra is jók, hogy rádöbbenjünk, mennyi óriásplakáttal és más reklámhordozóval borítják be a közterületeket és környezetünket.
22
Az önkormányzati választások eredményei általában minden induló pártnak biztosítanak itt-ott némi sikert, így ilyenkor sosem szokás totális győzelemről beszélni.