Vélemény és háttér

54

Kotleba bejelentette, hogy szeptember elsején (csak megjegyzésként: a 2. világháború kitörésének évfordulója, valamint a szlovák alkotmány napja) iszlám- és bevándorlóellenes tüntetést szervez Bősön.

Fekete hétfő volt a sanghaji tőzsdén, és nyomában a világ több tőzsdéje is szabadesésben zuhant. Pirosan villogtak a nyugat-európai, amerikai és ázsiai monitorok.
2
Mi a fontosabb, a béke vagy a demokrácia? A 2011-es arab tavasz utózöngéit figyelve akár ezen is elgondolkodhatunk. Annál is inkább, mivel úgy tűnik, az arab tavasz csak előzöngéje volt azoknak az eseményeknek, amelyek a térséget, és most már a mi térségünket is sújtják.
Kína stabilizáló erőként működött a világgazdaságban a 2008-as globálissá terebélyesedő pénzügyi válságot követően. A problémáival küzdő Nyugatot, főleg Amerikát felváltva a világgazdaság fő motorjává vált. Most ennek vége, a kínai tőzsdepánikot világszerte árzuhanás követte a vezető tőzsdéken.
Amikor Igor Matovič anonim forrásra hivatkozva bejelentette, hogy Robert Ficónak és nejének titkos bankszámlái vannak Belizében, a kormányfő közölte: „Feleségemmel együtt az a meggyőződésünk, hogy Igor Matovič a hamis vád bűncselekményét követte el“. 
10
A legolvasottabb szlovák apróhirdetési portálra pár napja valaki feltett egy hirdetést, hogy a bősi menekülttáborba költöző migránsok lelövéséért fejenként 25 eurót fizet.
Bizonyos értelemben hiánypótló összegzést tett közzé a Statisztikai Hivatal és a Postabank: kicsit mélyebben is megvizsgálták a szlovákiai munkanélküliekre vonatkozójellemzőket.
1
Ki kellett várni a nyár végét, hogy amolyan igazi uborkaszezonos témák lepjék el a közéletet. S mit ád Isten, egy hétre mindjárt három jutott, és mind a három tartalmazza a populizmus és az ostobaság amolyan igazán hazai keverékét.
Hétvégén koalíciós szerződést kötött a Szlovákiai Roma Unió Pártja és a Roma Koalíció Pártja. A két párt közös nyilatkozatban azt állítja, tanultak a múlt hibáiból, és a jövőben közösen próbálnak fellépni, hogy javítsanak a Szlovákiában élő romák körülményein.

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
15
22
32
42
52
64
75
86
92
24
25
26
27
31
1
2
3
4
5
6

A nap mondata

Egy Twitter-felhasználó ezzel a szöveggel töltötte fel annak a teherautónak a fényképet, amelyben rengeteg menekült halt meg.