Vélemény és háttér

Ha nem tudja úgy hangolni a történéseket, hogy az amnesztiákat tényleg eltöröljék, és mindent megtegyenek a bűnösök megbüntetéséért, még azok is hátat fordíthatnak a kormánynak, akik eddig nem tartották ezt a kabinetet egy szánalmas ripacstársulatnak.

92
Európa jelenti a közös jövőnket – így végződik a 27 európai uniós vezető által aláírt római nyilatkozat. Lehet ezt blöffnek nevezni, de egyet tudnunk kell: nincs más alternatíva.
25
Egy jelentéktelen hír: a mečiari amnesztiák eltörlését mind a tizenhárom szlovákiai EP-képviselő támogatja. Hasonló helyzet állt be a szlovák parlamentben is.
Az utóbbi időben tobzódunk a legóval kapcsolatos hírekben. Mintha egy gigakampány kellős közepén élnénk, pedig csak az derült ki, hogy idén már több legófigura lesz a Földön, mint ember.
21
Hibrid fenyegetésnek hívják. És (dez)információs háborúnak. 
6
Annyira nem értek a pénzügyekhez, hogy azt már az égiek is megsokallták. 
2
Krími koncertje miatt nem léphet fel Kijevben az orosz énekesnő.
9
Mintha megmozdult volna az eddig tétlenkedő rendőrség a korrupciógyanús ügyekben. Előállították a dévényújfalui és a szemeti polgármestert, és meggyanúsították Ladislav Bašternákot.
.comMENTA siker felé
10
Itt a tavasz, és engem épp most, rügyfakadás idején kapott el egy vírus. Ezért most itthon ülök, meggyújtok egy illatgyertyát, beburkolózom a jövendő menyemtől kapott puha takaróba, és élvezem, hogy igazoltan és lelkiismeret-furdalás nélkül nem csinálok semmit (azért ne tartson ez sokáig). 

A nap mondata

Robert Fico válasza arra a kérdésre, nálunk miért nem vizsgálják ki a kormányzati körök korrupciós ügyeit