Vélemény és háttér

A kormány és a kormánypártok képviselői lefutották az első, kötelező kört, a parlament elfogadta a kormányprogramot, bizalmat szavazva ezzel a kabinetnek. 

2
Az ember tudatának mélyén azért mégiscsak ott sötétlik némi gyanakvás: tényleg vége minden bosszúságnak, és most már csak élveznünk kell ezt a fene nagy békét? 
Kedden, az esti órákban, az Éjjel-nappal Budapest/Hal a tortán (a nem kívánt törlendő) idején, amikor már csak az újságírók nézik a parlamenti közvetítést, hetvenkilenc szavazattal bizalmat kapott Robert Fico harmadik kormánya. 
34
Csehszlovákiában szocializálódott magyar ajkú egyén ugye a Májkából eleve a májra asszociál, így tettem én is. De a máj szlovákul nem máj, hanem pečeň. Honnan ered akkor hát a Májka elnevezés? Mitől Májka a Májka, ha nem a májtól? 
Felbőszítette a főügyészséget, hogy mi mindent mertek mondani és írni róla, miután megszüntette a vádemelési eljárást a pöstyéni CT-botrány ügyében, és a felzúdulást tendenciózus, manipulatív, politikai lejárató kampánynak tartja.
1
Kiszivárgott a Facebook háza tájáról, hogy a közösségi háló alkalmazottai Mark Zuckerberget szerették volna megkérdezni, mit fog tenni a vállalat az ellen, hogy Donald Trump nyerje az amerikai elnökválasztást.
A kínai CEFC holding nagy befektetéseket hajt végre Csehországban és Szlovákiában. Standard hír, sőt jó hír – vagy nem? Ez attól függ, mennyire igazak a CEFC kínai hadsereghez és titkosszolgálatokhoz való kötődéséről szóló információk. 
4
Richard Sulík szerint jelenleg az SaS az egyetlen jobb- oldali párt, amely stabil struktúrákkal rendelkezik és idővel átveheti a kormányzást a Smertől. 
1
A Smer háza tájáról kiszivárgott információk szerint a párton belül elkezdtek azzal foglalkozni, ki legyen a Smer arca a négy (négy?) év múlva soron következő választási kampányban. 

Események

h k sz cs p sz v
13
23
33
43
53
63
73
88
910
1510
11

A nap mondata

Bugár Béla (Híd) a parlamenti ülés vezetése közben