Vélemény és háttér

1

Eme városnak 80 ezer lakosa van. Ebből kettő bunkó, az jó arány. Sőt, elenyésző. De csak akkor, ha nem találkozunk velük.

19
A szlovákiai magyar politika körül az utóbbi hetekben a békülés és sértegetés hullámai bolygatták fel a közvéleményt, a konkrét események bemutatására az újság olvasóinak feltehetően nincs nagy szüksége. 
5
Az uralkodó társadalmi rendnek megfelel tizenötéveseink „profilja”. 
Bár az oktatási kérdések megvitatása volt a magyar–magyar párbeszéd fő célja, azóta mégis mindenki azt találgatja, hogy az MKP és a Híd hogyan működik együtt a későbbiekben. 
2
Fico nyilatkozatban hajlandó elítélni a mečiari amnesztiákat, eltörlésük szóba se jön a Smernél. 
Egyelőre sikerült feltartóztatni a populizmust, amely nem megállíthatatlan, de a politikai elitnek nagyobb figyelmet kell fordítania az emberek megválaszolatlan problémáira.
Külön öröm, hogy ma Mikulás napja van, mert egy fontos és kedves ismerősöm életpályamodellje előtt szeretnék tisztelegni néhány sor erejéig, segítségével, mentén.
1
Tizenegyedszer osztotta ki díjait Szlovákia Ifjúsági Tanácsa (Rada mládeže Slovenska). A díj elnevezése „Most”, vagyis Híd, de nincs köze a politikai párthoz, hiszen a díj régebbi, mint a párt. Mások is akarnak hidakat építeni, és nem csak a politikában.
68
Amikor az ember azt hinné, hogy nemcsak magyar–szlovák, hanem magyar–magyar szinten is olvad a jég, akkor jön Kövér László, és mindenkit kijózanít.

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
12
22
31
41
51
61
71
81
91
11

A nap mondata

Rétvári Bence magyar emberi erőforrás államtitkár