A pozsonyi döntetlennel is továbbjutottak Görbiczék

Pozsony |
Nem forgott veszélyben a magyar továbbjutás a Szlovákia–Magyarország női kézilabda vb-selejtező visszavágóján.
Somogyi Tibor felvételei
A magyar válogatott ugyan csak 24:24-es döntetlent ért el Pozsonyban, de mivel az első meccset kilenc góllal nyerte, simán kijutott németországi világbajnokságra.
 
Kaotikusan kezdődött a meccs, a magyarok csak 7 perc 44 másodperc után lőttek gólt, de a szlovákok is csak két találatig jutottak ezalatt, mert Bíró Blanka remekelt a kapuban. A vendégekről ez összességében nem volt elmondható, de a 15. percben már vezettek, és az előnyt tartották is, bár a nagy formában játszó Školková és Jakubisová nem engedte őket elhúzni. A szünetben 11-10-re vezetett a magyar válogatott.
 
 
Az erre a napra kézilabda-arénává alakított Ondrej Nepela Téli Stadion közönsége úgy biztatta a szlovákokat, mintha az egyenlítés máris továbbjutást érne, pedig az első meccsen Debrecenben kilenc góllal, 28:19-re nyertek a magyarok.
 
Most viszont nem igazán ment nekik a játék, a 40. percben 13:16-nál a négygólos vezetésért támadhattak, de a 45. percben már a hazaiak vezettek 17:16-ra. A szlovákok egyik leggólerősebb játékosa, Školková viszont a harmadik kiállítása után kipontozódott. 
 
Az 55. percben már három góllal, 23:20-ra vezettek a magyarok, a szlovákok mindent egy lapra tettek fel, hét a hat ellen támadtak, és végül két másodperccel a vége előtt Lucia Mikulčík góljával 24:24-re alakították az eredményt. 
 
Magyarország így is kijutott a vb-re, de a szlovákok önfeledten ünnepeltek, mert utoljára 21 évvel ezelőtt tudtak pontot szerezni a magyar válogatottal szemben.

Ajánló