László Csabát nem kereste az MLSZ

Bernd Storck szövetségi kapitányt csütörtökön hallgatja meg a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi ülése, de sokan már most biztosra veszik, hogy az Andorra elleni kudarc után nem maradhat. Megindultak a találgatások, László Csaba azonban cáfolja, hogy megkereste volna az MLSZ.

A magyar válogatott sorozatban négy vereséget szenvedett
Somogyi Tibor felvétele

Szövetségi kapitányt keres a Magyar Labdarúgó-szövetség – számolt be a Népszava, amely úgy értesült, László Csabát is megkereste az MLSZ. A lap szerint a szövetség keresi Bernd Storck utódját, s ennek kapcsán egyeztetett László Csabával, aki a legutóbbi szezonban a DAC vezetőedzője volt.

Felhívtuk a székelyudvarhelyi szakembert, aki cáfolta, hogy egyeztetett volna az MLSZ vezetőivel „Nem igaz, hogy megkerestek a szövetségből. Nem beszéltem senkivel. Én is csak nagyot néztem, amikor az újságban erről olvastam. Tisztelem a kollégáimat, és jelenleg van szövetségi kapitánya a válogatottnak. Igaz, Andorrában történelmi vereséget szenvedett a csapat, hogy mi lesz ennek a következménye az az MLSZ vezérkarán múlik” – mondta lapunknak László Csaba, aki hozzátette, nem foglalkozik a pletykákkal, csak a reális dolgokkal.

Kérdésünkre, túltette-e már magát a DAC-on, és mit csinál mostanában, így válaszolt: „Őszinte ember vagyok, a DAC-ot soha sem fogom lezárni, mert nagyon a szívemhez nőtt a klub. Felejthetetlen időszakot töltöttem a Csallóközben. Hogy mit csinálok? Munkát keresek. Legszívesebben már holnap dolgoznék, mert nagyon szeretem az edzősködést. Jelenleg Budapesten tartózkodom, majd meglátogatom az Erdélyben élő édesanyámat, utána pedig megyek a családhoz Skóciába.”

Az 53 éves László Csaba Magyarországon korábban a Ferencvárosnál és az MTK-nál dolgozott, de a skót Hearts és a belga Charleroi vezetőedzője is volt. Szövetségi kapitányként az ugandai és a litván válogatottat irányította.

Csányi Sándor MLSZ-elnök kezdeményezésére a csütörtöki elnökségi ülésen meghallgatják Bernd Storck beszámolóját, s a szövetség ezt követően dönt a német tréner sorsáról.

A Blikk információja szerint Bernd Storck mintegy 1,7 millió eurót keres évente, szövetségi kapitányként 1,2 millió eurót, sportigazgatóként 500 ezer eurót tesz zsebre. Ezzel a tavalyi Eb-n szereplő szövetségi kapitányok közül a portugálokat aranyéremig vezető Fernando Santossal holtversenyben a nyolcadik legjobban kereső szakvezető (ha hozzászámítjuk a sportigazgatói fizetését is, akkor a hetedik). Csak összehasonlításként, a szlovákokat irányító Ján Kozák évente 180 ezer eurót keres…

Ha az MLSZ meneszti posztjáról (vagy posztjairól) Bernd Storckot, forintban százmilliós nagyságrendű végkielégítésre számíthat.

Ajánló