Cseh győzelem a görögök ellen

Wroclaw |

A cseh válogatott kedden 2-1-re legyőzte a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában a görög csapatot, amely így nehéz helyzetből várja a folytatást.

SITA/AP-felvétel

 

Eredmény:

A csoport, 2. forduló:

Csehország-Görögország 2-1 (2-0)

-----------------------------------

Wroclaw, 41.106 néző, v.: Stéphane Lannoy (francia)

gólszerzők: Jiracek (3.), Pilar (6.), illetve Gekasz (53.)

sárga lap: Rosicky (27.), Jiracek (36.), Kolar (66.), illetve Toroszidisz (34.), K. Papadopulosz (56.), Szalpingidisz (57.)

 

Csehország:

Cech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limbersky - Hübschman, Plasil - Jiracek, Rosicky (Kolar a szünetben, Rajtoral 90.), Pilar - Baros (Pekhart, 64.)

Görögország:

Halkiasz (Szifakisz, 23.) - Toroszidisz, Kacuranisz, K. Papadopulosz, Holebasz - Fotakisz (Gekasz a szünetben), Maniatisz, Karagunisz - Szalpingidisz, Szamarasz, Fortunisz (Mitroglu 71.)

 

I. félidő:

3. perc: Jiracek lépett ki középen egy remek kiugratással, rávezette Halkiaszra, és a bal alsó sarokba lőtt, a labda a kapus kezét is érintette (1-0).

6. perc: Gebre Selassie futott el a jobb oldalon az alapvonalig, középre adását a görög kapus nem érte el, és az érkező Pilar közelről bevetődve a hálóba továbbított (2-0).

II. félidő:

53. perc: egy előreívelésre Cech jött ki a kapujából, gyengén belepaskolt a labdába, majd ütközött Sivokkal, Gekasz pedig az üres kapuba passzolt (2-1).

 

A első fordulóban az oroszoktól a nyitókörben kikapó - azaz "az életükért küzdő" - csehek óriási iramban kezdték a találkozót, a görögök pedig láthatóan nem voltak felkészülve a rohamokra, így Michal Bílek együttese már a hatodik percben két góllal vezetett. A visszafogott görög csapat - amelyben a súlyos sérülést szenvedett Avram Papadopuloszt és a kiállítása miatt eltiltott Szokratesz Papasztopuloszt kellett pótolni - 40 percen át kapura sem rúgott, és összesen egy lesgólra futotta erejéből az első félidőben.

Szünet után egy óriási védelmi hibát kihasználva szépítettek a görögök, a váratlan gól után pedig kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Fernando Santos tanítványai elszántan rohamoztak, és mezőnyfölényre tettek szert, de csak elvétve jelentettek veszélyt elöl, így nehéz helyzetből - két meccsen szerzett egy ponttal - várják a folytatást.

A három ponttal álló csehek legutóbb 1982 márciusában győzték le Görögországot.

 

Ajánló

Közlekedési baleset miatt le van zárva az út Keszegfalva és Gúta között, mivel egy kukoricát szállító kamion...

Az orosz bajnokságon erősebb a mezőny, mint az Eb-n, de az Eb-nek nagyobb a jelentősége, ezért mentálisan nehezebb...

A szlovák Lukáš Csölley és a magyar Lukács Ádám is olasz partnerrel az oldalán korcsolyázott a stockholmi...