Nyertek a magyarok a csehek ellen

Prága |

Csehország - Magyarország 1-2 (1-1)Dzsudzsák Balázs 6. és Gyurcsó Ádám 88. percben lőtt góljával nyert a magyar futballválogatott Csehország ellen a pénteki prágai barátságos mérkőzésen. Az Európa-bajnokságra utazó cseh válogatott egyetlen gólját Michal Kadlec szerezte tizenegyesből.

A csehek egyetlen gólját Kadlec szerezte tizenegyesből
(SITA/AP-felvétel)

A magyar válogatott hétfőn a szintén Európa-bajnoki résztvevő ír csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyarok ezt megelőzően legutóbb 1979-ben - Bene Ferenc utolsó válogatott mérkőzésén - nyertek Csehszlovákia ellen.

Eredmény:

Csehország-Magyarország 1-2 (1-1)

Prága, 16 ezer néző v.: Lee Probert (angol)

gólszerzők: Kadlec (24., 11-esből), illetve Dzsudzsák (6.), Gyurcsó (88.)

sárga lap: Pilar (72.), illetve Kormcsár (11.), Vanczák (76.)

Csehország:

Pet Čech – Theodor Gebre Selassie, Tomáš Sivok (Roman Hubník, a szünetben), Michael Kadlec, David Limberský - Jaroslav Plašil (David Lafata, 79.), Petr Jiráček (Tomas Hübschmann (79.) - Jan Rezek (František Rajtoral, 72.), Daniel Kolář (Vladimír Darida, 61.), Václav Pilař - Milan Baroš (Tomáš Pekhart, 61.)

Magyarország:

Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos (Halmosi Péter, 83.), Korcsmár Zsolt, Juhász Roland (Mészáros Norbert, 39.), Laczkó Zsolt - Koltai Tamás, (Gyurcsó Ádám, 64.) Varga József, Pintér Ádám, Dzsudzsák Balázs (Debreceni András, 92.) - Szakály Péter (Szabics Imre, 89.) - Szalai Ádám (Németh Krisztián, 90.)

I. félidő:

6. perc: A Vargával szemben elkövetett szabálytalanságért járó szabadrúgást Dzsudzsák gyorsan elvégezve tekerte a kapu jobb oldalába a labdát, amelybe a lövés pillanatában még a sorfalat állítgató Čech csak belekapni tudott (0-1).

24. perc: Baroš vett át a labdát a 16-oson belül, beforgatta Juhászt, az Anderlecht védője pedig - a játékvezető szerint - szabálytalanul szerelte. A büntetőt Kadlec laposan, a jó irányba vetődő Bogdán hasa alatt a kapu bal oldalába lőtte (1-1).

II. félidő:

88. perc: Dzsudzsák tökéletes keresztlabdáját Gyurcsó kezelte la az ötös jobb sarkánál, majd rendkívül pontosan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2).

Hiába birtokolta többet a labdát a cseh válogatott, a magyarok Dzsudzsák szemfüles szabadrúgásgóljával már a hatodik percben megszerezték a vezetést. A hazaiak fölényük ellenére egyetlen kivételtől eltekintve nem tudtak helyzeteket kialakítani, igaz Rezek gólját egy lökés miatt nem adta meg a játékvezető.

Ezt követően a csehek nagyobb tempóban kezdtek futballozni, és Baros harcosságának köszönhetően büntetőhöz jutottak, noha Juhász inkább a labdát találta el, mint a csatár lábát. A 11-est Kadlec értékesítette. A félidő hajrájában a csapatkapitányát vesztette el a magyar válogatott, ugyanis Juhászt sérülés miatt le kellett cserélni, Egervári Sándor Mészáros személyében - akárcsak Szakállyal a kezdőben - újoncot avatott.

A fordulást követően mindkét csapat lendülete alábbhagyott, így a szövetségi kapitányok cserékkel próbálták felrázni tanítványaikat. Egervári Sándor Gyurcsó Ádám pályára küldésével már a harmadik újoncot avatta az este. A folytatásban is a csehek uralták az összecsapást, Bogdán Ádám azonban remekül védett.

A hajrában úgy tűnt, már mindkét gárda a "megváltó" hármas sípszót várja, ám Gyurcsó Dzsudzsák remek labdáját értékesítve eldöntötte az összecsapást.

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
"Külön öröm, hogy ilyen okosan futballozott a csapat. Szerettünk volna többet a támadó harmadban lenni, de az ellenfél nagyon ránk erőltette az akaratát. Jó teljesítményt nyújtottak a debreceni futballisták, Gyurcsó pedig eldöntötte a találkozót, de örülök, hogy Dzsudzsák Balázs góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez. Remélem, hogy hétfőn az írek elleni összecsapást megfelelő állapotban tudjuk majd kezdeni".

(MTI, ú)

 

 

 

 

Ajánló

November első hetében tartják meg az idei Ars Nova 2014 zenei fesztivált, több világhírű előadó is fellép. 

Hozzászólások

Nézunk el a szellemes Dzsudzsák góljától és a szerencsés Gyurcsó góloktól.Ez minden.Itt-ott-amott egy kis felvillanás,semmi tobb.A magyarok úgy játékban,gyorsaságban, alárendelt szerepet játszottak a Csehekkel szemben.Remélem hasonló szempontok szemszogébol fogják értékelni a játékot a szakemberek.A csehek minden tekintetben lépéselonyben voltak,úgy gyorsaságban, és egyáltalán a játék tekintetében.Egy hasonló meccset végignézni,végig szurkolni kész gyotrelem,mert semmit sem mutatott a csapat.Egy budos szó nem esett osszehasonlításképpen a két csapat kozotti kulombségrol a szakemberek értékelésében bizonyos mozzanatok,játétfelfogás,lassúság,modernség felfogása szempontjából.A csehek mindig lépéselonyben voltak a magyarokkal szemben,mint mindeg hasonló erosségu csapat.Mert,ha néha szerencsésen megnyerunk egy meccset,már a fellegekben járunk.Ez a hozzáállás azt is mutatja,hogy a magyar szakemberek,értékelésében hiányzik az objektivitás,kritika a játékosok felé a játék szakmai ellemzésénél, osszehasonlítva a fejlett világgal szemben.Sokszor úgy tunik,ha látunk hasonló játékot,hogy nincs meg a kello eronlét,akarat, fegyelem,vagy talán a megfelelo taktikai érettség.Remélem eljon az ido,amikor a magyar csapat hasonló tulajdonságokat mutat,mint mondjuk azt látjuk pl.a németeknél,vagy más csapatoknál.

  • nem tetszik

A futballt gólra játsszák, nem meddő mezőfölényre. A Barcelona is BL döntőben meddő mezőfölényben volt a Chelsea ellen mégis a Chelsea nyert. Ha történetesen a magyar válogatott a legjobb összeállításában játszik szerintem a nagyképű, felkészületlen cseheket leverik egy 4:1-re oszt jónapot...
A ruszkik ellen megmutathatják a csekók hogy mit tudnak de ha így játszanak mint most, akkor kiadós vereség lesz belőle.

  • nem tetszik