Tenisz Roland Garros: Roger Federer átírta a Grand Slam-örökranglistát

Megtört Serena sorozata

Párizs |

Két fontos bejegyzést kellett megejteniük a krónikásoknak a párizsi nyílt teniszbajnokság utóbbi játéknapjain: az amerikai Serena Williams pályafutása során először kapott ki egy GS-torna 1. fordulójában, a svájci Roger Federer pedig győzelmével átvette a vezetést az örökranglistán.

A Roland Garros első fordulójában óriási meglepetésre búcsúzott a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső Serena Williams. Az amerikai teniszező ugyan az első játszmát még megnyerte a francia Virginie Razzano ellen, a másodikat azonban rövidítésben elbukta, a döntőben pedig a hazai versenyző már 5:0-ra is vezetett, s végül 8. meccslabdáját értékesítve megnyerte a több mint 3 órás találkozót.

Így megtörtént az, ami még sosem: Serena kiesett egy Grand Slam-torna első fordulójában. A 30 éves teniszező korábban 46-szor abszolválta sikeresen az első kört, így érthetően nehezen viselte a vereséget. A mérkőzés folyamán többször is megfenyegette a bírót, akiről csak annyit mondott: „Nem tartozik a kedvenceim közé.“

A svájci Roger Federernek sem a párizsi a legkedveltebb tornája a nagy négyesből, mégis a salakborításon érkezett el egy újabb mérföldkőhöz pályafutásában: a 2. fordulóban négyszettes mérkőzésen nyert a román Adrian Ungur ellen, ezzel pedig a korábbi világelső 234. győzelmét aratta Grand Slam-tornákon, amivel már egyedül vezeti az open érára vonatkozó örökrangsort, megelőzve az amerikai Jimmy Connorst (233). A képzeletbeli dobogó harmadik fokán egy újabb amerikai foglal helyet, Andre Agassi (224).

Dominika Cibulková nagyon simán, 6:0, 6:2-re verte Vania Kinget a 2. fordulóban, így visszavágott az amerikainak a tavalyi Roland Garros-on elszenvedett vereségért. „Nagyszerűen teljesítettem. Kinget szinte lemostam a pályáról“ -örömködött Cibulková, akire a spanyol Maria Jose MartinezSanchez vár a következő körben. (SITA, ns)

Ajánló

El lehet pakolni a fürdőruhát, a napokban lehűlés várható, hétfőn pedig akár talaj menti fagyok is lehetnek –...

Botrányba fulladt az újonc bényiek barti vendégszereplése az érsekújvári területi bajnokság II. osztályának...

Irakban öngyilkos merénylők szombaton megöltek legalább 35 embert, vélhetően válaszul arra, hogy síita terroristák...