Szlovákia vereséggel kezdett Helsinkiben

Helsinki |

Vereséggel kezdtek Kanada ellen Vladimír Vůjtek edző védencei a finn fővárosban zajló 76. Jégkorong-világbajnokságon.

Következő mérkőzésüket a hazaiak ellen játsszák, vasárnap, 16.15-kor.

Kanada – Szlovákia 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Gólütők: 15. Benn (Getzlaf, Keith), 33. Eberle (Kane), 36. Ladd (OďReilly, Purcell) - 22. Tatar (Mikúš), 43. Bartovič (Bližňák, Haščák)
Játékvezetők: Brüggeman, Jablukov (mindkettő német) - Dahmen
(svéd), Selnin (orosz).

Csapatok

Kanada: Ward - Phaneuf, Vlasic, Murray, Keith, Schenn, Bouwmeester - Sharp, Tavares, Skinner - Eberle, Nugent-Hopkins, Burrows - Perry, Getzlaf, Benn - OďReilly, Ladd, Kane - Purcell

Szlovákia
Hamerlík - Sekera, Baranka, Graňák, Chára, Starosta, Vydarený, Kudroč, Sersen - Radivojevič, Kopecký, Hossa - Šatan, Surový, Hudáček - Miklík, Mikúš, Tatar - Haščák, Bližňák, Bartovič.

A szlovák csapat bátran kezdett a győzelemre esélyesebb ellenféllel szemben, de a kanadaiak a szlovák helyzeteknél erélyesen léptek fel, és rendre megszerezték a korongot, így a szlovákok jobbára védekezni kényszerültek. Az első gólt az első harmad 15. percében gyűjtötték be, Benn talált a kapuba.

A második harmadban Tatar jóvoltából sikerült egyenlíteni, de a kanadai fölény tartós volt, a második harmadot 2:1-re vitte az észak-amerikai együttes. A harmadik harmad elején Bartovič ütött gólt, de egyenlíteni nem sikerült a szlovák együttesnek.

Visszhangok
Zdeno Chára, csapatkapitány: Jobb eredmény is kijöhetett volna. Többet kell kapura támadnunk, és nyomást gyakorolni az ellenfél kapusára.

Miroslav Šatan, a csapatkapitány asszisztense: Sok jó helyzet volt, mely bizakodásra ad okot a bajnokság további részében. Először játszottunk ebben a felállásban, és éppen Kanadával, aki a legerősebb ellenfelek egyike.

Tomáš Tatar, az első hazai gól szerzője: Ez volt az első meccs, semmi sincs veszve. Szomorúak vagyunk, hogy egy pontot sem szereztünk, de ez motiválni fog a továbbiakban, Kanadával 3:2-t játszani nagy motivációs erő.

Milan Bartovič, a második szlovák gól szerzője: Ez volt az első meccs, és mindjárt az egyik legerősebb ellenféllel. Tele voltunk várakozással. Véleményem szerint kiegyenlített mérkőzés volt. Jó teljesítményt nyújtottunk. (SITA, TASR)

Ajánló

A román válogatott megpróbál jó minőségű futballt játszani Budapesten, és mindent elkövet egy pozitív eredményért,...

Veronika Franz és Severin Fiala számos fesztiválon sikert aratott Ich seh Ich seh című horrorját nevezte Ausztria a...