Ma a B1-döntős győriek bokszolnak Galántán

Kid győzelemre éhes srácai

Galánta |

A sorozat 2010-es győztese és a legutóbbi döntős csap össze ma (19.00) a mátyusföldi város sportcsarnokában. A BoxingONE Championship közép-európai ökölvívó csapatbajnokság (B1) újabb mérkőzésén a Galanta Kids a győri Patent Gladiatorsot fogadja.

Tavaly fiatalokkal szerepelt a bajnokságban Kovács Tamás vezetőedző. Galántai és környékbeli tehetségeknek adott bizalmat. Ma milyen csapatot küld ringbe? „A sajátomat – mondta határozottan a szakember, aki még maga is püföli ellenfeleit a profi ringben. – Nagyon örülök, hogy klubom, a galántai KO tinijeit szerepeltethetem. Persze soraikba tartoznak erősítéseink is, de velük együtt a legidősebb két bokszolónk is csak huszonkét éves.”

Eddig egyszer találkozott a két csapat a B1-ben: a 2010-es szezon elődöntőjében a galántaiak nyertek. „Az nem jelent semmit, hogy a győriek legutóbb döntősök voltak, nekünk meg gyengébbre sikerült a szezon – tér ki az esélyekre a mátyusföldiek vezetőedzője. – Az a csapat lesz sikeres, amelyikben több az elszántság, az akarat. Együtt edzünk egész héten, s azt mondhatom, csak a győzelmet tudjuk elképzelni. Fiatal együttesem van, de mindegyik bunyós nagyon nyerni akar.”

Lesz még egy párhuzama a találkozónak: Nagy Zoltán, a Gladiator szakvezetője irányításával lett profi világbajnok Kovács Tamás, most meg vezetőedzőként állnak egymással szemben. Ráadásul a két klub évekig egy csapatot indított a B1-ben. Rányomhatja ez a bélyegét az összecsapásra? „Aligha – válaszolja az egykori tanítvány. – Nem mi bokszolunk a ringben, hanem a srácaink. Az viszont igaz, hogy akárcsak ők, úgy mi is éhesek vagyunk a sikerre.” (jmk)

Ajánló

A szeptemberben induló iskolaévet a hétvégéken és a nyári vakáció időszakán kívül 25 nap iskolai szünet tarkítja...

Hosszú Katinka újabb világcsúcsot ért el az úszók dubaji rövidpályás világkupaversenyén, ezúttal 100 méter vegyesen...

Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna lerohanásával fenyegetőzött az Európai Bizottság elnökével, José Manuel...