Ma a B1-döntős győriek bokszolnak Galántán

Kid győzelemre éhes srácai

Galánta |

A sorozat 2010-es győztese és a legutóbbi döntős csap össze ma (19.00) a mátyusföldi város sportcsarnokában. A BoxingONE Championship közép-európai ökölvívó csapatbajnokság (B1) újabb mérkőzésén a Galanta Kids a győri Patent Gladiatorsot fogadja.

Tavaly fiatalokkal szerepelt a bajnokságban Kovács Tamás vezetőedző. Galántai és környékbeli tehetségeknek adott bizalmat. Ma milyen csapatot küld ringbe? „A sajátomat – mondta határozottan a szakember, aki még maga is püföli ellenfeleit a profi ringben. – Nagyon örülök, hogy klubom, a galántai KO tinijeit szerepeltethetem. Persze soraikba tartoznak erősítéseink is, de velük együtt a legidősebb két bokszolónk is csak huszonkét éves.”

Eddig egyszer találkozott a két csapat a B1-ben: a 2010-es szezon elődöntőjében a galántaiak nyertek. „Az nem jelent semmit, hogy a győriek legutóbb döntősök voltak, nekünk meg gyengébbre sikerült a szezon – tér ki az esélyekre a mátyusföldiek vezetőedzője. – Az a csapat lesz sikeres, amelyikben több az elszántság, az akarat. Együtt edzünk egész héten, s azt mondhatom, csak a győzelmet tudjuk elképzelni. Fiatal együttesem van, de mindegyik bunyós nagyon nyerni akar.”

Lesz még egy párhuzama a találkozónak: Nagy Zoltán, a Gladiator szakvezetője irányításával lett profi világbajnok Kovács Tamás, most meg vezetőedzőként állnak egymással szemben. Ráadásul a két klub évekig egy csapatot indított a B1-ben. Rányomhatja ez a bélyegét az összecsapásra? „Aligha – válaszolja az egykori tanítvány. – Nem mi bokszolunk a ringben, hanem a srácaink. Az viszont igaz, hogy akárcsak ők, úgy mi is éhesek vagyunk a sikerre.” (jmk)

Ajánló

Migránsokkal teli furgont tartóztatott fel a rendőrség ma reggel fél hét tájban Komáromban, az Erzsébet-híd északi...

Matej Tóth az a sportoló, akinek az ember tiszta szívből kívánja a sikert. Céltudatos, de nem nagyképű, kőkeményen...

Szlovák–magyar nemzetiségi fórumot tartottak Kassán, a résztvevők az észak-kelet magyarországi és a kelet-...