Doky emlékére

„Szia, drága, megnyertem a Szlovák Poharat!” – Tóth László Doky számtalanszor köszönt így be a telefonba, mert számtalanszor megnyerte a Szlovák „Poharat”. S nemcsak a Szlovák Kupát, hanem a szlovák bajnokságot is, érmeket szerzett Világkupa-versenyeken, Eb-ken, vb-ken.

Képarchívum

Órákon át tudott beszélni a kickboxról. A választások előtt annak kapcsán, megy-e szavazni, hosszú filozófiai okfejtésbe kezdett a fair-play fontosságáról a sportpályákon kívül is. Akár klisének is hangozhatott volna, amit mond, mégsem így volt, akkora meggyőződéssel beszélt. Meggyőződéssel tudott beszélni tanítványairól is, s hogy mindig igyekszik emlékeztetni őket az álmaikra. Mint mondta, először ő is csak a spárgát akarta tudni, aztán egy meccset nyerni, aztán eljutni a szlovák bajnokságra és így tovább. Aztán azt is mondta, hogy senkit sem aszerint kell megítélni, milyen magasra jutott, hanem aszerint, milyen mélyről indult.

Ő maga volt nagyon mélyen is. Volt egy balesete, ami után amputálni akarták a lábát. „De nem hagytam!” – nevetett, és nem akarta részletezni a dolgot. Elütötte azzal, hogy „dokiként” az orvosok is adtak a szakvéleményére. Elmesélte, közvetlenül a visszatérése után félt belemenni a párharcokba, aztán rádöbbent, így nincs sok értelme. „Csak az aranyért érdemes csinálni” – hangoztatta, s elszántsága nagyon gyorsan átragadt másokra is. ´

Boldog volt, amikor tavaly a válogatott vezetőedzője lett, de a visszavonuláson még nem gondolkodott. „Egyre kevesebb versenyen fogok indulni, nem akarom hirtelen befejezni, fokozatosan akarom hozzászoktatni magam” – magyarázta. Közben tervezgetett: rendszeres edzőtáborokat akar szervezni a válogatott keretnek, nyáron a Szepsi Napokon is népszerűsíteni fogja a sportágát, ősszel meg kadett-világbajnokság lesz Pozsonyban… Millió terve volt.

Tavaly ezüstérmes lett a világbajnokságon. Ez volt a második vb-ezüstje, s először emiatt is elég csalódott volt. Néhány nappal később viszont már azon járt az esze, hogy a következő vb Rióban lesz, ha meg másképp nem megy, akkor rendeznek öregfiúknak is világbajnokságot…

Arra a vb-aranyra nagyon vágyott. De a gyűjtemény most már sosem lesz teljes.

Nyugodj békében, Doky!

Ajánló

Migránsokkal teli furgont tartóztatott fel a rendőrség ma reggel fél hét tájban Komáromban, az Erzsébet-híd északi...

Matej Tóth az a sportoló, akinek az ember tiszta szívből kívánja a sikert. Céltudatos, de nem nagyképű, kőkeményen...

Egy Budapesten készült, Merkel és Putyin által támogatott forgatókönyv áll az eddig  hatvan halálos áldozatot...

Hozzászólások

ez nem hir amit onok csinalnak az uj szoban.Ki nem megy az ujsagiro a helyszinre .nem kerdez meg senkit. csak le masol .En ezert az ujsagirt egy centetse adnek.Olyan az onok ujsagiroik mint aki a MTV1 kerdezte Schmit Palt.
A szinvonal nula. Az emberek fejlodnek csak a z UJ szoban irn ak ugy mint valamikor 50 evel ezelot.

  • nem tetszik