Sport

Madrid |
Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője szerint nem érdemeltek vereséget a Barcelona elleni csúcsrangadón.
Döntés született a galántai területi bajnokság I. osztálya 16. fordulójában lejátszott Košúty–Čierny Brod (2:2) bajnoki párharc hajrájában történt bíróbántalmazás, valamint a mérkőzés lefújása után zajló rendbontás ügyében.
Auckland | Százegy évesen nyert aranyérmet az indiai Man Kaur száz méteren hétfőn az aucklandi World Masters Games elnevezésű sportversenyen.
Besztercebánya | Zsinórban harmadszor a besztercebányai jégcsarnokban fejeződött be a Tipsport Liga idénye, az előző kettővel ellentétben ezúttal – a klubtörténet során először – a hazaiak ünnepeltek.
Madrid | Hiába egyenlített a hajrában a Real Madrid, Lionel Messi utolsó másodpercekben szerzett góljával az FC Barcelona nyerte meg 3-2-re vasárnap este a spanyol labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóját, az El Clásicót.
Budapest | A MOL-Pick Szeged házigazdaként 30-27-re kikapott a francia Paris Saint-Germain csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének vasárnapi első mérkőzésén.
Öt fordulóval a labdarúgó Fortuna Liga vége előtt már biztosan bajnokok a zsolnaiak, akik a 28. forduló rangadóján a pozsonyi Pasienky-stadionban 1:0-ra nyertek a második helyezett Slovan ellen, és behozhatatlan, 13 pontos előnyre tett szert (mivel a pozsonyiak már csak négy meccset játszanak). 
Nem jutottak fel a Fed-kupa I. Világcsoportjába a szlovák női teniszezők, miután Cibulková nélkül hazai pályán kikaptak Hollandiától. Az összecsapás már a négy egyes után eldőlt.
Burnley | A Manchester United 2-0-ra nyert a Burnley otthonábn az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 34. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A nap mondata

Plakátfelirat a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombati Békemenetén