Sport

Dunaszerdahely |

Mindenben megállapodott a dunaszerdahelyi önkormányzat a DAC futballklub vezetőivel, így hamarosan tizenöt esztendőre szóló együttműködési szerződést  kötnek. A város évente 400 ezer euróval  támogatja az egyesületet. December végéig eldől, hogy 13 800 vagy 12 200 néző befogadására lesz-e alkalmas az új stadion.

A fekete lyukak új típusát azonosították finn, amerikai és mexikói csillagászok.
Komárom | Tíz kilométeres táv megtétele vár azokra, akik részt vesznek vasárnap az Achilles napján: Fut Komárom nevű rendezvényen. 
New York | A New Jersey Devils 18 vesztes büntetőpárbaj után szétlövésben legyőzte a vendég Winnipeg Jets csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján.
Miami | Nem sikerült fényesen a Miamival két aranygyűrűt nyert LeBron James visszatérése Clevelandbe, csapata ugyanis otthon szenvedett ötpontos vereséget a New York Knickstől.
Pozsony | Ki hibázott, hogy botrányba fulladt a múlt csütörtöki Slovan–Sparta labdarúgó Európa Liga-csoportmérkőzés? A pozsonyi klub tegnapi sajtótájékoztatóján végig azt hangsúlyozta, hogy mindent megtett, amit tehetett, hogy bebiztosítsa a mérkőzést, még többet is, amit a törvény előír.
Pretoria | Két hét kóma után elhunyt Phindile Mwelase dél-afrikai női ökölvívó, aki október 10-i mérkőzését követően került a pretoriai kórházba.
Hat világbajnok és a tavalyi győztes Cristiano Ronaldo is szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa díjának jelöltjei között.
A játéknap előtt még sereghajtó Queens Park Rangers Charlie Austin két góljával nyert a vendég Aston Villa ellen az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén.

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok