Sport

Pozsony |

Botrányba fulladt a Slovan-Sparta "föderális derbi" a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 3. fordulójában. A 42. percben gól nélküli állásnál szurkolói rendbontás miatt félbe kellett szakítani a meccset, 40 percen át állt a játék. A Sparta végül sima 3:0-s győzelmet aratott.

A magyar válogatott négy helyet javítva az 50. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb, csütörtökön nyilvánosságra hozott világranglistáján, melyet továbbra is a világbajnok német válogatott vezet Argentína és Kolumbia előtt.
Budapest | Számos rekord megdőlt kedden a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a szurkolók többek között a sorozat történetének legnagyobb gólátlagú meccsnapját követhették végig.
Johannesburg | Oscar Pistorius a 2012-es londoni olimpián lett világszerte csodált sportoló, amikor első mozgássérültként az épek mezőnyében állt rajthoz a 400 méteres síkfutásban és a 4x400-as váltóban.
Idénybeli első győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyetlen hétfői mérkőzésén az Edmonton Oilers, amely hazai jégen diadalmaskodott a Tampa Bay Lightning felett.
Nyon | Több klubot megbüntetett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában történt rendbontások miatt.
Róma | Egy londoni-szingapúri cég nyert az olasz labdarúgó-bajnokság televíziós közvetítési jogainak nemzetközi értékesítésére kiírt pályázaton: az MP & Silva a következő három évre összesen 557 millió eurót fizet.
Rekorddöntő kísérletbe kezdett hétfőn Chloe McCardel ausztrál hosszútávúszó: 48 óra alatt akar átúszni a Bahamák egyik szigetéről egy másikra.
Luís Suárez kevesebb mint egy héttel barcelonai bemutatkozása előtt bevallotta, hogy néhány hónappal ezelőtt attól félt, az FC Barcelona nem fogja szerződtetni őt. Mi több, úgy érezte,  karrierje is véget érhet, amiért a júniusi labdarúgó-világbajnokságon megharapta Giorgio Chiellinit.

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok