Illegálisan tartott fegyverrel végzett áldozataival a városi rendőr

Két óra tárgyalás után megadta magát az ógyallai elkövető - képekkel

Ógyalla |

„Illegálisan tartott lőfegyverrel követte el a hármas gyilkosságot az 51 éves Milan J., további két személyt pedig megsebesített” – mondta Robert Kaliňák belügyminiszter, aki Ógyallán tartott rendkívüli sajtótájékoztatót. A áldozatok (apa, fia és veje), valamint a sebesültek (az elhunyt apa másik fia és annak felesége) romák, és egy családhoz tartoztak. A rendőr szolgálaton kívül volt.

A rendőrség számára nem ismeretlenek, ötük közül négy büntetett előéletű. Nem hivatalos értesülés szerint autókkal kereskedtek és színesfémlopás is van a rovásukon.


Az eddigi információk szerint az 51 éves, szentpéteri illetőségű J. Milan délelőtt 10 óra tájban fegyverrel a kezében bement a Komáromi utca 6-os számú ház udvarába, ahol agyonlőtt három férfit, egy férfit és egy nőt pedig megsebesített. Ezt követően Margita Zemková polgármester házához hajtott – állítólag neki akarta elmondani, hogy mit tett –, és fegyverét fejéhez szegezve öngyilkossággal fenyegetőzött. A polgármester abban az időben nem tartózkodott otthon, éppen egy városi rendezvényt nyitott meg. A rendőrség különleges egységei és túsztárgyaló is a helyszínre érkeztek, de az elkövető csak a helyi, illetve a komáromi rendőrség tagjaival akart beszélni. Két órás tárgyalást követően megadta magát. „Tettének indítéka egyelőre ismeretlen” – mondta a belügyminiszter. Aki szerint nem kell rasszista indítékot keresni, mivel mind az elkövető, mind az áldozatok magyar nemzetiségűek voltak. Kaliňák külön köszönetet mondott a tettessel tárgyaló rendőröknek.

A sebesültek közül a tüdőlövést kapott férfi állapota válságos, a comblövést kapott nő állapota stabil.

J. Milan közel 20 évig volt városi rendőr Ógyallán, majd két évig Marcelházán szolgált, és tavaly jött vissza Ógyallára. Margita Zemková szerint tapasztalt rendőr volt, aki jól végezte munkáját. Magyarázatot nem talál a történtekre.

Olyan információk is szárnyra kaptak, hogy a család bosszút forral, Kaliňák ígérete szerint a rendőrök biztosítják a közrendet Ógyallán és más helyszínen is.

Szentpéteren rendőrök őrzik J. Milan házát, hogy elejét vegyék a romák esetleges bosszújának. Amint Jobbágy Józseftől, Szentpéter polgármesterétől megtudtuk, a községben több önkéntes és gépkocsi is járja az utcákat és monitorozzák a helyzetet. A polgármester J. Milánt kiegyensúlyozott személynek ismerte, mint mondta, a héten is beszélt vele, és semmi furcsát nem tapasztalt viselkedésében.(A szerző felvételei)

Címkék 

Ajánló

Hozzászólások

.

 • nem tetszik

"...nem kell rasszista indítékot keresni, mivel mind az elkövető, mind az áldozatok magyar nemzetiségűek voltak."

Hat ez meg mi a turot jelent??

Az aldozatok romak voltak, tehat a rasszista inditek egyaltalan nem zarhato ki meg akkor sem, ha tortenetesen magyarnak vallottak magukat a nepszamlalaskor.
Persze, nem feltetlenul kell, hogy rasszizmus legyen a hatterben, lehetett uzleti problema vagy barmi mas. De az a lenyeg, hogy Kalinak hulyeseget beszel. Hogy azok a romak magyar nezmetisegu romak voltak, az meg onmagaban nem zarja ki a rasszista inditekot.

Ma mar Angliaban nagyon sok masod vagy harmadgeneracios fekete angolnak tartja magat. Megis ha a boruk szine miatt megtamadjak oket, akkor azt rasszista tamadaskent kezeli a rendorseg. Nem mondanak olyan baromsagot, hogy nem lehet rasszista inditek, mert az aldozat is angol volt. Attol meg megtamadhattak a borszine miatt.

Nagyon erdekes vetulete a dolognak, hogy a szlovak politika Gasparoviccal az elen nagyon szivesen hivatkozik arra, hogy itt nincs is annyi magyar, mert sokan kozuluk romak, de ha ilyen dolog tortenik, akkor Kalinak mindjart azzal simitana az ugyet, hogy hiszen azok a romak is magyarok!! Ilyenkor nem kell romasitani a magyarokat!

 • nem tetszik

Abban az esetben lehet kizarni a rasszista inditekot, illetve annak valoszinuseget a minimalisra csokkenteni, ha az elkoveto is roma, de ezt a cikkbol nem tudjuk meg.

Egyelore van egy elkoveto, feltehetoen nem roma szarmazasu ogyallai magyar es egy roma csalad tagjai, mint aldozatok. A rasszista inditek felteheto, nincs kizarva, mint ahogy azt Kalinak mondja.
Persze, ki kell vizsgalni az ugyet es feny derul az inditekra is!

 • nem tetszik

O ezt igy ertette es o ezt igy akarja bevesni a szlovakok agyaba.
Nemetul erre azt mondanak: Na denn leck mich am Arsch.

 • nem tetszik

Megneztem a Sme oldalan, ott azert egy kicsit arnyaltabban jon le a dolog.

"Rovnako ako mestský policajt sa všetci hlásili k maďarskej národnosti.
Hoci išlo o Rómov, polícia rasový motív nepredpokladá. Obeť i útočník sa poznali. Ak by útočník prišiel vraždiť z rasových dôvodov, mohol zabiť viac ľudí."
http://www.sme.sk/c/6421301/rasovy-motiv-utoku-v-hurbanove-policia-nepre...

Ez nem egeszen ugyanaz, minthogy:
"nem kell rasszista indítékot keresni, mivel mind az elkövető, mind az áldozatok magyar nemzetiségűek voltak"

Nem a magyar nemzetiseguk miatt zarjak ki a rasszista inditekot, hanem mert ismertek egymast es csak annal a csaladnal gyilkolt az elkoveto.

Meg igy is lehetseges a rasszista inditek, de igy maskepp hangzik a dolog.

 • nem tetszik

"Rovnako ako mestský policajt sa všetci hlásili k maďarskej národnosti."

Kiváncsi vagyok, hogy ezt hogyan derítették ki a Sme újságírói ilyen villámgyorsan. De mindenképpen érdekes, hogy ebben az ügyben ez az információ ilyen fontos helyet kapott a szlovák médiákban, melyet a külföldi sajtó is már átvett. Ugyanígy kezelik az egyéb kisebbségekhez tartozó elkövetőkről szoló tudósításaikat is? (a többségről nem is beszélve). Már régen hallottam rutén bűnözésről...

 • nem tetszik

nezabil,ani keby on sam nepatril k tej istej narodnosti.
A ze mal to naplnov je stiez iste.

 • nem tetszik

csak abban az esetben kerülhetne szóba, aminnyeben az elkövető tettét csupán nemzetiségi okokból követte volna el. Sokkal valószínűbb azonban, hogy az elkövetés indítéka, inkább a cigány etnikumra oly jellemző, "példásan parazita" életmódban keresendő.
Természetesen ez csak feltételezés a részemről, ugyanis sem az elkövetőt, sem az áldozatokat nem ismertem, hozzászólásom csupán általános tapasztalataim tükrében született.

 • nem tetszik

hany fajilag szintiszta magyar es szlovak el szintiszta parazita eletmodot?
Es azert,hogy nekem sok penzemet eltuntettek magyarorszagi szintiszta magyarok,akkor en azokat agyonlohetnem,sot meg a csaladjukat is????

 • nem tetszik

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kérem, MOST AZONNAL sietve jegyezze fel az alábbiakat, mert csak korlátozott ideig kaptunk engedélyt rá, hogy a parameter.sk oldalon közölhessük. Ezután Önnek kell az ismerőseinek továbbítania ezeket az információkat.

Tudta Ön, hogy a parameter.sk híroldal MAGYARORSZÁGI ÁLLAMI PÉNZBŐL LÉTESÜLT?

Az oldalt MAGYAR ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL indították el, majd pedig a magyar nemzet ellen forduló, gyalázkodó hangot vett fel, és mellőzte az objektív tájékoztatást. Az ellene indított perről itt olvashat:

http://ujszo.com/napilap/kozelet/2012/03/02/pert-nyert-a-parametersk-a-m...

Tudta Ön, hogy a parameter.sk oldalon megjelenő, a magyar nemzetet és a magyar kormányt gyalázó írásokkal Önt és környezetét félrevezetik, félretájékoztatják?

Nagyon sok támogatást, amit Ön úgy gondol, a Híd párttól és Bugár Bélától kapott, valójában a magyar állam pénzéből hoztak létre. Olvassa el az alábbiakat, és meg érti.

A következő személyek tulajdonában áll a parameter.sk üzemeltetője, a DARCUS Kft.:

László Barak
Mónika Barak
Ladislav Gyurovszky
Roman Kotiers
Eva Vörösová
Bálint Barak

Ezek a publikus cégjegyzékben található, törvényesen elérhető adatok. A DARCUS Kft neve pedig a korábban említett perből ismert.

A Bugár Béla tulajdonában lévő intézmények, amik Önt és családját, rokonait segíthették, szintén magyarországi pénzekből létesültek, részben a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) nevű magyarországi vállalat támogatásával. Elektronikus cím: http://www.tvk.hu/hu/

A Tiszai Vegyi Kombinát korábbi igazgatója Gyurovszky László.

Tehát a magyar nemzet ellen fellépő Bugár Béla valójában MAGYARORSZÁGRÓL hozza Önnek a pénzt.

KÉREM JEGYEZZE FEL EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT, MERT CSAK KORLÁTOLT IDEIG LEHETNEK ITT AZ OLDALON.

 • nem tetszik

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kérem, MOST AZONNAL sietve jegyezze fel az alábbiakat, mert csak korlátozott ideig kaptunk engedélyt rá, hogy a parameter.sk oldalon közölhessük. Ezután Önnek kell az ismerőseinek továbbítania ezeket az információkat.

Tudta Ön

Semmi hasonlót nem állítottam. Mindössze azt jegyeztem meg, hogy az elkövetett gyilkosság csupán abban az esetben lehetne rasszista indítékú, amennyiben az, az áldozatok etnikai hovatartozása miatt lett volna elkövetve. Mivel adott esetben az elkövetés háttere valószínűleg más jellegű, tehát ezért a rasszista indíték is kizárható, vagyis nem minden cigány ellen elkövetett bűntény, rasszista jellegű, mégha az érintett etnikum ezt nagy előszeretettel próbálja is így beállítani.

 • nem tetszik

Kóbor Lélek | 2012. június 17. vasárnap 14:14

Egyetertunk! Erdekes, hogy ezt fontos volt mindjart az elsok kozott megemliteni. Miert fontos az, hogy az elkoveto es az aldozatok is magyar nemzetisugenek vallottak magukat?

A multkori pozsonyi geppisztolyos amokfuto eseteben is megjegyeztek, hogy az elkoveto es a panelhazban lako romak is szlovak nemzetiseguek voltak?

 • nem tetszik

egyszerűen bűnözők közti leszámolásról van szó, a korrupt rendőr nem kapta meg a zsét, intézkedett, nem kell túlzsizsegni, volt már ilyen leszámolás 1998 Dunaszerdahely, tudtommal világrekord a 10 halott, mind magyar volt, mégsem beszélünk rasszista támadásról.

 • nem tetszik