Régió

A hidegfront és a viharok után fokozatosan visszatér a jó idő, sőt nyári meleg várható. A jövő hét elején a hőmérő higanyszála akár 30 fok fölé is kúszhat.

Dunaszerdahely | A péntek esti órákban a dunaszerdahelyi tűzoltókat a Therma hotelhez riasztották, ahol fél kilenc körül kezdtek terjedni a lángok.
Zsolna | A tragédia az egyik zsolnai lakótelepen történt. A szemtanúk szerint a férfi az ötödik emeletről vetette magát a mélybe, az esést nem élte túl.
Káposztafalva | Áramvezetéknek ütközött és ezt követően kigyulladt egy hőlégballon Káposztafalva (Hrabušice) község mellett, az Iglói járásban.
Nagyrőce | Fokozottan ellenőrzik a közúti forgalmat szombaton a Nagyrőcei járásban a rendőrök. A rendőrök az objektív felelősség elvét fogják alkalmazni.
Tavaly szeptemberben két szlovákiai magyar könyvtáros is elnyerte az Országgyűlés elnöke által meghirdetett „Könyvtár, ami összeköt” nevű ösztöndíj pályázatot. A pályázat idén is kihirdetésre került, így ennek kapcsán kérdeztük a résztvevőket, a Selye János Egyetem Egyetemi Könyvtárának dolgozóit (Egyházi Dóra a könyvtár igazgatója, Reicher Erika könyvtáros).
Dunaszerdahely | Rendőrök oltottak tüzet Dunaszedahelyen. Szerdáról csütörtökre virradóra kigyulladt egy üzlet tetőszerkezete, ennek oltásához kérték a segítségüket a helyiek. 
A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri a 15 éves füleki Rácz Patrik keresésében, aki a rimaráhói (Hrachovo) gyermekotthonból tűnt el.
Galánta | Peter Paška polgármester augusztus végéig bízta meg az ügyvezető igazgatót, erről azonban nem tájékoztatta a testületet.