Tablók viadala: peredi és komáromi győzelem

Lezárult a Tablók viadala 2017-es kiírása. A közönségszavazáson és a szakmai zsűri értékelésén is más-más tabló került ki győztesen. Kattintás után mutatjuk a nyerteseket.
 
Összesen 26 pályaművet küldtek be az iskolák, amelyekre egy héten keresztül lehetett szavazni. Összesen 6205 szavazat érkezett a tablókra. A közönségszavazás győztese pedig a komáromi Ipari Szakközépiskola 4. G osztálya lett, amely a szavazatok 17%-át gyűjtötte be, így az ő markukat üti a 200 euró. Íme az első három helyezett:
 
1. Komáromi Ipari Szakközépiskola 4. G 17%, 1076 szavazat
 
2. Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Pered 13%, 782 szavazat
 
3. Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnázium, Dunaszerdahely IV.A 8%, 515 szavazat
 
A szakmai zsűri is meghozta a döntését a Tablók viadala idei kiírásában. A fő szempont az volt, hogy egyedi és ötletes tablót válasszunk győztesnek. Sajnos a legtöbb tabló egysíkúra sikeredett, ám akadt néhány igazán formás darab is. Ebben a kategóriában a legjobb a Peredi Alapiskola végzőseinek tablója lett.
 
A peredi tabló letisztult, modern, játékos és kreatív. Minden kép más, és mégis hasonló. Egy apró megjegyzés: azt a filmszalagot a bal alsó sarokban nem igazán értjük, de behunytuk az egyik szemünket, mert a tabló anélkül felettébb mutatós.
 
A második helyezett ógyallai tabló letisztultsága, színvilága és egyszerű, de nem elcsépelt szimbóluma fogta meg a zsűrit. A harmadik helyen végzett gútai tabló első pillantásra inkább egy temetkezési vállalkozás sikeres hétvégéjének reklámja, de mégis, esztétikus és külön értékeltük a huszadik század eleji gyógyszertári betűtípust.
 
Itt is mutatjuk az első három helyezettet:
 
1. Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Pered
 
2. Feszty Árpád Alapiskola és Óvoda, Ógyalla
 
3. Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Gúta
 
 
A győzteseknek ezúton is gratulálunk, hamarosan felvesszük velük a kapcsolatot és küldjük a 200-200 eurót.
 
Van egy olyan sanda gyanúnk, hogy ezt a 200 eurót egy hatalmas bulira költik el a nyertes osztályok. Ezért megkérjük őket, hogy erről a buliról küldjenek egy (vállalható) fényképet, amit majd megjelentetünk az Új Szó Facebook-oldalán.
 
Még egyszer gratulálunk, a bulihoz pedig jó szórakozást kívánunk! 
 
Alább pedig megnézhetik az összes beérkező pályamunkát.

 

Ajánló