II. Erzsébet 86 éves lett, bensőséges körben ünnepel

London |

Bensőséges körben, családtagjaival készült 86. születésnapja ünneplésére szombaton II. Erzsébet brit királynő, aki alattvalóival a szokásoknak megfelelően melegebb időben, nyáron ünnepel majd.

A királynő 1926. április 21-én született, hivatalosan azonban mindig júniusban, idén 16-án tartja nagyszabású születésnapi ünnepségét lovas parádéval.

Szombaton a BBC brit közszolgálati adó a királynő előtt tisztelegve a himnusszal, a God Save The Queen dallamaival köszöntötte az uralkodót, míg a Hyde Parknál és a Towernél ágyúlövésekkel - összesen 41-el - köszöntötték II. Erzsébet születésnapját.

A Buckingham-palota közölte, hogy a királynő családjával tölti születésnapját és szűk körben, bensőséges hangulatban ünnepel Windsorban, ahol rendszerint a hétvégéket tölti.

Az uralkodó, aki kiváló egészségnek örvend, pénteken Newburyben volt, ahol két lova is versenyzett. Erzsébet még mindig nagy rajongója a lósportnak, csakúgy mint lánya, Anna hercegnő és unokája, Zara.

A királynő idén ünnepségről ünnepségre jár, a Nemzetközösség ugyanis idén emlékezik meg trónra lépésének gyémánt - azaz 60 éves - jubileumáról, Londonban pedig hamarosan megkezdődnek a nyári olimpiai játékok.

 

Ajánló

Szombaton Kassán I. Róbert néven a romák királyává koronázták Róbert Botoš vállalkozót. Az ünneplő tömegben azonban...

Két hónapja, hogy Zsák Malina Hedvig családjával együtt Győrbe költözött. Azóta új otthont teremtett gyermekeinek,...

Elmaradt szociális juttatásaikat követelve sztrájkolnak hétfő óta több ezren egy dél-kínai cipőgyárban, a...