II. Erzsébet 86 éves lett, bensőséges körben ünnepel

London |

Bensőséges körben, családtagjaival készült 86. születésnapja ünneplésére szombaton II. Erzsébet brit királynő, aki alattvalóival a szokásoknak megfelelően melegebb időben, nyáron ünnepel majd.

A királynő 1926. április 21-én született, hivatalosan azonban mindig júniusban, idén 16-án tartja nagyszabású születésnapi ünnepségét lovas parádéval.

Szombaton a BBC brit közszolgálati adó a királynő előtt tisztelegve a himnusszal, a God Save The Queen dallamaival köszöntötte az uralkodót, míg a Hyde Parknál és a Towernél ágyúlövésekkel - összesen 41-el - köszöntötték II. Erzsébet születésnapját.

A Buckingham-palota közölte, hogy a királynő családjával tölti születésnapját és szűk körben, bensőséges hangulatban ünnepel Windsorban, ahol rendszerint a hétvégéket tölti.

Az uralkodó, aki kiváló egészségnek örvend, pénteken Newburyben volt, ahol két lova is versenyzett. Erzsébet még mindig nagy rajongója a lósportnak, csakúgy mint lánya, Anna hercegnő és unokája, Zara.

A királynő idén ünnepségről ünnepségre jár, a Nemzetközösség ugyanis idén emlékezik meg trónra lépésének gyémánt - azaz 60 éves - jubileumáról, Londonban pedig hamarosan megkezdődnek a nyári olimpiai játékok.

 

Ajánló

Olyan jelenet játszódott le a nagymihályi járásbeli Nagykaposon szerdán, amilyent eddig csak a Terminátorban...

Ha ön a Halak jegyében született, tudja, hogy szeretteire minden körülmény között számíthat, s ez most sincs...

A rendőrség a mai napig 492 személyt tart nyilván, akik a letöltendő szabadságvesztésük elől menekülnek.