Felesége portréját kapja születésnapjára Vilmos herceg

London |

Felesége portréját kapja ajándékba közelgő 30. születésnapjára Vilmos herceg.

Vilmos - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - június 21-én tölti be 30. életévét. Hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő - polgári nevén Kate Middleton - a The Sun pénteki beszámolója szerint úgy döntött, hogy a jeles alkalomra elkészítteti saját portréját, és ezt ajándékozza férjének.
Katalin a legnagyobb brit bulvárlap bennfentes forrásai szerint négyszer ült modellt titokban az alkotáshoz a kortárs angol portréművészet elismert alkotója, Nicola "Nicky" Philipps londoni műtermében. A hercegnő azt a hat hetet használta ki a portré elkészíttetésére, amikor Vilmos - a brit királyi légierő helikopterpilótája - a brit partokról 13 ezer kilométerre, a dél-atlanti Falkland-szigeteken teljesített szolgálatot.
Ez egyben az első portré, amely Kate Middletonról a királyi család tagjaként készült.
A The Sun jól értesült forrásai szerint a mű elkészítésének 25 ezer fontos (csaknem 9 millió forintos) költségét Katalin hercegnő apósa, Károly trónörökös állta.
Nicky Philipps már készített portrékat a királyi család tagjairól; egyik leghíresebb alkotásán Vilmos és öccse, Harry herceg látható katonai díszegyenruhában, kötetlen beszélgetés közben.
A művész a brit lap beszámolója szerint azonban felfedte, hogy pályafutása egyik legnagyobb kihívása volt Katalin portréjának elkészítése, mivel a hercegnő "túl gyönyörű".

Ajánló

Ha ön a Skorpió jegyében született, párja az állandó féltékenykedésével egy másik kapcsolatba hajszolhatja....

Hamarosan indul a Tablók viadala 2015 szavazása, aki nevezni és nyerni szeretne, még egy napig megteheti. Elég...

A Houston Rockets három vereség után legyőzte hétfőn a vendég Golden State Warriorst, így 3-1-re szépített az észak...