Panoráma

Moszkva |

Joszif Sztálint nevezték meg a világtörténelem legjelentősebb személyiségeként az oroszok, akit megítélésük szerint holtversenyben Alekszandr Puskin és Vlagyimir Putyin követ a fontossági sorrendben.

Bevallom, soha nem értettem azokat a szülőket, akik pár hónapos babákkal indulnak tengerparti nyaralásra. 
London | Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt ér a Nagy-korallzátony, és kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában - állapították meg szakértők.
Los Angeles | Több mint 700 ezer dollárért cserélt gazdát Walt Disney első, 1953-ban rajzolt Disneyland-térképe vasárnap, egy Disney-emléktárgyakat felvonultató Los Angeles-i aukción.
1
Ötven ország leghíresebb épületeinek, helyeinek és sztárjainak miniatűr másával lehet találkozni a New York új turistalátványosságaként beharangozott Gulliver’s Gate-ben.
A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy még a nagy melegben sem szabad a kisbabákat, csecsemőket közvetlenül a klíma fújási irányába tenni.
Budapest | Feltehetően egy 100 kilogrammos bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál, az épületeket kiürítik.
Földcsuszamlás zúdult egy falura Kínában szombat reggel, a legfrissebb adatok szerint 141 ember rekedt a föld alatt. 
Zola, a dallasi állatkert gorillája imád a medencéjében pancsolni, valósággal pörög-forog a vízben. 

A nap mondata

Donald Trump amerikai elnök arról, hogy újabban napkollektoros falat építene a mexikói határra