Panoráma

České Budějovice |
Heves szélvihar, járhatatlan utak, áramszünet – április végén ítéletidő uralkodik Dél-Csehországban.
Kairó | Kétnapos látogatásra érkezett Egyiptomba pénteken Ferenc pápa a keresztény és a muzulmán vallás közötti párbeszéd jegyében. A katolikus egyházfő az al-Azhar egyetemen  mondott beszédében a terrorizmus és erőszak elleni közös küzdelemre szólította fel a felekezeteket. 
Megéri-e tanulni?A kérdés, amely napjainkban leggyakrabban kerül feltevésre, és amelyre az általános iskolát, középiskolát, főiskolát befejező diákok, de a gyakorlatban lévő emberek és a szülők is egyformán keresik a választ. Egy olyan össztársadalmi témáról van szó, amely közvetlenül összefügg az iskolák színvonalával, az egyes gazdasági ágazatok fejlődésével és feltételeivel...
Már néhány hónapon belül elkerülhetnék a hiányzó időszakos műszaki vizsgáért (STK) és az emissziós vizsgáért (EK) járó bírságokat a kis utánfutók vagy traktorok tulajdonosai. 
Pescara | Azért haltak meg a szálloda vendégei, mert az oda vezető utakról nem volt eltakarítva a hó.
Boston | Csaknem 720 ezer dollárért (206 millió forintért) kelt el szerdán egy árverésen John F. Kennedy második világháború után vezetett naplója, amelyben Hitlerrel és az ENSZ-szel kapcsolatos feljegyzések is szerepelnek.
Róma | Egy Rembrandt- és egy Renoir-képet loptak el Észak-Olaszországban egy műkereskedőtől. A festmények értéke mintegy 27 millió euró (8,4 milliárd forint) - közölte szerdán az olasz média.
New York | A United Airlines amerikai légitársaság csütörtökön jelentős változásokat jelentett be, miután az elmúlt hetekben a cég amiatt híresült el, hogy egy utast erővel vonszoltak le a cég egyik járatáról.
Súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak a levegőben szálló, például a járművek által kibocsátott szennyező nanorészecskék: belélegezve a tüdőbe és a vérkeringésbe jutnak, ahol növelik a szívroham és a szélütés kialakulásának kockázatát - közölték brit kutatók csütörtökön.

A nap mondata

Donald Trump összegezte elnökségének első száz napját