Panoráma

Chicago |

Az egyik közösségi oldalon élőben közvetített csoportos nemi erőszak áldozata lett egy 15 éves lány Chicagóban.

Oslo | Újabb rekordot döntött meg az északi-sarki téli tengeri jég kiterjedése, az adatok feljegyzésének kezdete óta 2017 februárjában mérték a legkisebb téli maximumot.
Eger | A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a gulyáslevest és a tiszai halászlét. 
Soha nem látott jelenséget figyelt meg a Rosetta: egy hegyomlást a 67P/Csurjumov-Geraszimenko-üstökösön, ahol az omlás következtében feltárult az üstökösmag belső anyaga.
George Clooney meglepte egy brit idősotthonban élő rajongóját, egy csokor virággal köszöntötte fel a 87. születésnapján - számolt be róla a BBC News.
Kuala Lumpur | Kuvaitban négy nap után levették a műsorról a filmet a mozik, és már nem is fogják játszani.
Tokió | Idén hozzávetőleg öt nappal korábban jelentették be a cseresznyefa-virágzás kezdetét a szokásosnál. A virágzás március végén, április elején lesz megcsodálható teljes pompájában.
A szerdai Új Szóban részletesen foglalkozzunk azzal, hogy a rendőrség több hónapos nyomozás után hivatalosan is adócsalással gyanúsította meg Ladislav Bašternák vállalkozót, s utánajártunk annak is, elköltözik-e Robert Fico kormányfő a Bašternák tulajdonában levő lakásból, vagy sem. 
Ütős klippel jelentkezett a komáromi Spliff 447. Mint arról korábban beszámoltunk, a fiúk idén szintlépésre készülnek, a videó láttán pedig elmondhatjuk: jó úton haladnak.

A nap mondata

Robert Fico arról, hogy kiköltözik-e a Bonaparte luxuslakóházból