Panoráma

Varsó |

Több mint tucatnyi embert meztelenre vetkőzött, leölt egy birkát, majd odaláncolta magát pénteken az egykori auschwitzi náci haláltábor "A munka szabaddá tesz" feliratot viselő kapujához.

Az Új Szó szombati számában interjút közlünk Michal Serbin egykori ügyésszel, aki elkészítette az Ivan Lexa elleni vádiratot ifj. Michal Kováč elrablásának ügyében. 
Világméretű vizsgálat erősítette meg, hogy a rákhoz vezető génmutációk nagyjából kétharmadáért a biológiai balszerencse a felelős, és a kialakulásuk zöme nem a környezethez vagy az életstílushoz kapcsolható.
Los Angeles | Hősként ünneplik Kaliforniában azokat a tűzoltókat, akik 20 percen át tartó szájon keresztüli lélegeztetéssel élesztették újra azt a kutyát, amelyet egy égő lakásból mentettek ki.
Budapest | Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal engedély nélküli felhasználása miatt.
Washington | Elárverezik a néhai John Fitzgerald Kennedy fiatalkori  naplóját, amelyben a meggyilkolt amerikai elnök - még ifjú  laptudósítóként -  Adolf Hitlerről is írt. 
New York | Rekordösszeget, 38,6 milliárd dollárt ért el tavaly a globális mozibevétel: az amerikai jegybevételek nőttek, de a nemzetközi jegyeladások stagnáltak - közölte szerdán az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA).
Párkányból, Vágpattáról, Légből vagy esetleg Felsőszeliből való? Érdekli a futball? Akkor ezen a hétvégén a saját csapatára is fogadhat, és ezzel bekapcsolódhat a „Kaszáljon a focival” nevű egyedülálló akcióba.
The Woodlands | A tizenegy évvel ezelőtt bolygó mivoltától megfosztott Pluto rehabilitálásáért indítottak kampányt a héten amerikai tudósok.

A nap mondata

Maroš Kramár színművész szerint egyszer majd készülhetne film Andrej Danko (SNS) parlamenti elnökről is. Kramár az Emberrablás című filmben Vladimír Mečiart alakítja.