Panoráma

Vatikánváros |

A Facebook társalapítóját és elnök-vezérigazgatóját hétfőn feleségével együtt magánaudiencián fogadta Ferenc pápa.

Townsville | Hatalmas, kör alakú mészkődombokkal borított mezőt rejt maga mögött az ausztrál Nagy-korallzátony - jelentették be a kutatók.
London | Egyre több brit kereskedő szeretne visszatérni a régi, "birodalmi" mértékegységek - többek között a font, az uncia, a pint, a láb vagy a hüvelyk - kizárólagos használatához.
Megérkezett a Vasárnap legújabb, 36. száma, mint mindig, változatos témákkal.
Washington | New York állam illetékes hatósága kilencedszer is elutasította John Lennon gyilkosa, a 61 éves Mark Chapman kérelmét, hogy feltételesen szabadlábra helyezzék.
Bécs | Egy ritka mamutfajtától származó két gigantikus agyarat és más maradványokat tártak fel a bécsi Természettudományi Múzeum régészei egy útépítésen.
New Haven (Connecticut) | A Tejútrendszer "sötét rokonát" fedezte fel egy nemzetközi kutatócsoport: a Bereniké haja (Coma Berenices) csillagképben lévő Dragonfly 44 (szitakötő) nevű galaxisban szinte alig van csillag. Ez az eddig felfedezett legnagyobb galaxis, amely szinte teljesen sötét anyagból áll.
Amszterdam | A diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban - figyelmeztetnek a helyi szakemberek.
Két fia közül az egyik, a filmrendező meséli: „Anyám nem tud főzni, rajzolni, de még egy egyenes vonalat húzni sem, nem ért a technikához, a számítógéphez, és a táncot sem neki találták ki. Csak fényképezni tud, remek kommunikációs készséggel.” 

Események

h k sz cs p sz v
11
21
31
45
58
64
72
81
91
29
30
31
1
2
3
4

A nap mondata

Robert Mugabe zimbabwei elnök elrendelte az ország teljes olimpiai csapatának letartóztatását, mert nem szereztek érmet Rióban