Panoráma

Canberra |

Rekordszámú, több mint félmillió karácsonyi LED-égővel díszített fel egy 21 méteres fenyőfát egy ausztrál jogász, és ezzel már harmadszor kerülhet be a Guinness Rekordok könyvébe.

Melbourne | Több tízezren vettek részt vasárnap Ausztrália-szerte a párizsi klímavédelmi értekezlet alkalmából megrendezett demonstrációkon, az emberi tevékenység okozta éghajlati változások elleni fokozottabb fellépésre szólítva fel kormányukat.
Bangui | Afrikai útjának utolsó és egyben legveszélyesebb állomására, a vallási konfliktus dúlta Közép-afrikai Köztársaságba érkezett vasárnap Ferenc pápa. 
Biloxi | Egy pincérnő megkérte Johnny Max Mountot, hogy ne dohányozzon az étteremben, erre a férfi pisztolyt rántott és hidegvérrel fejbe lőtte a nőt.
Jobb lesz az idei karácsonyi foglaltság a budapesti és a vidéki szállodákban is, mint tavaly, szilveszterkor pedig országszerte teltházra számítanak - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére pénteken.
 Folytatódik az egészségügyi nővérek felmondása. Az Új Szó összeállításában megkérdezünk egy érsekújvári nővért is a kialakult helyzetről.
Krakkó | A lengyel államügyészség nem nyújt be fellebbezést a krakkói körzeti bíróság korábbi határozata ellen és így nem adja ki Roman Polanski filmrendezőt az Egyesült Államoknak - közölte pénteken a hatóság.
Firenze | Rendkívüli esküvőre kerül sor pénteken Firenzében, ahol egy indiai milliomos pár mondja ki az igent. A toszkán város önkormányzata egyedül azt nem engedélyezte, hogy a házastársak elefánttal vonuljanak végig az utcákon. 
Sydney | A tervek szerint két év múlva, 2017 októberében kerül a mozikba a legendás Alien-filmsorozat új része, amelynek forgatási munkálatai 2016 márciusában kezdődnek Ausztráliában.

Események

h k sz cs p sz v
11
21
34
44
55
612
714
83
93
1110
2512
11
21
31
41
51
61

A nap mondata

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnapi csúcstalálkozója előtt