Panoráma

Graham egy művész, egy traumatológiai sebész és egy közútbiztonsági mérnök közös "gyeremeke". A koncepció az volt, hogy megnézzék, hogyan nézne ki az emberi szervezet, ha a balesetek túlélésére lenne kitalálva.

Az év legforróbb napját jegyezték az iraki Baszrában, ahol 53,9 Celsius-fok meleget mértek - közölte szombaton az iraki meteorológiai ügynökség. A pénteki forróságban a dél-iraki város utcái szinte teljesen kiürültek, a lakosság egy része a Satt-el-Arab folyó partján keresett menedéket.
Columbus | 67 ezer dollárért kelt el egy Los Angeles-i árverésen az a parancslista, amelyet John Glenn amerikai űrhajós 1962-es történelmi jelentőségű utazásán követett. 
Az élő csirkék szaga távol tarthatja a maláriát okozó szúnyogokat etióp és svéd kutatók kísérletei szerint. Az Addisz-abebai Egyetem és a Svéd Mezőgazdasági Tudományegyetem kutatói Etiópia nyugati részén végeztek kutatásokat.
Brazil tudósok bejelentették, hogy találtak egy másik szúnyogfajt is, amely terjesztheti a zikavírust. A Fiocruz intézet kutatói hozzátették, hogy további kutatásokra van szükség annak meghatározására, milyen szerepet játszhat az általánosan elterjedt Culex quinquefasciatus (ötsávos darázsszúnyog) a zikajárványban.
Bécs | Ítéletidő tombolt Alsó-Ausztriában, Stájerországban és Karintiában csütörtök késő este, orkánerejű szél, jégeső és heves esőzések okoztak károkat.
Bogota | A kolumbiai hatóságok 1119 kilogramm kokaint foglaltak le a Csendes-óceánon, a kábítószert az Öböl Klánja nevű drogkartell Közép-Amerikába és az Egyesült Államokba akarta eljuttatni.
London | Valóra vált egy 93 éves háborús veterán álma: Emil Boček dandártábornok, az egykor a Brit Királyi Légierőnél (RAF) szolgáló utolsó cseh pilóták egyike egy Spitfire vadászgéppel szállt fel csütörtökön a londoni Biggin Hill-i Repülőtérről.
Budapest | A nándorfehérvári csata 560. évfordulója alkalmából Belgrádban magyar-szerb közös megemlékezést tartanak.

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
1610
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

A nap mondata

Paul Ryan republikánus házelnök az amerikai elnökválasztás tétjéről