Panoráma

Csütörtökön ünneplik az Egyesült Államokban a hálaadás napját, amely a karácsony mellett a legjelentősebb amerikai családi ünnep. A majd' négy évszázados hagyomány mai vonatkozásaival kapcsolatban érdekes számadatokat közölt az amerikai népszámlálási hivatal (USCB).

Moszkva | A világ legnagyobb műjégpályája nyílik meg pénteken az orosz fővárosban a nemzetgazdasági kiállítási központ (VDNH) területén.
Omaha | Ritka fehér oroszlánkölyök született az omahai Henry Doorly állatkertben - jelentették be az állatkert munkatársai.
A KENO 10 csütörtöki, 6 709. sorsolásának nyerőszámai a következők:
Az ingyenes vonatozás után 2016-tól jöhet a gáztámogatás. A kormány közvetlenül a választások előtt kezdene osztogatni. 
Ha a lézerről esik szó, legtöbbünknek Darth Vader kardja, jobb esetben az űrtechnológia, a precíziós műszerek és alkatrészek gyártása „villan be”. Pedig ennél hétköznapibb dolgokra is használható – például kreatív vagy kézműves termékek vágására, gravírozására. 
A KENO 10 szerdai, 6 708. sorsolásának nyerőszámai a következők:
Megtanultak a szlovákok tüntetni? Egyre többen vonulnak utcára a korrupció elleni tiltakozásokon. Andrej Kiska először mondott beszédet a parlamentben. Részletek a csütörtöki Új Szóban.
Ha Ön a Vízöntő jegyében született, ha tétovázik, elszalaszthat tartós barátságokat, de akár egy új szerelmi kapcsolatot is. Horoszkóp szerdára.

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok