Thália nyomában – színházi vetélkedő diákoknak

Komárom | A Komáromi Jókai Színház megalakulásának 60. évfordulója alkalmából színházi vetélkedőt hirdet középiskolás diákok számára Thália nyomában címmel.
Linkajánló

A vetélkedő, mely nagyobb részt a színház ünnepi évadában kerül megrendezésre és lebonyolításra, három fordulóból áll. Három tagú középiskolás diákokból álló csoportok jelentkezését várjuk.

Egy iskolából több csoport is jelentkezhet.

A vetélkedő első része írásos formában történik, két hetente a Szabad Újság hasábjain olvashatják a csapatok a kérdéseket. A válaszokat, a feladatok megoldását postai úton kell beküldeniük a színház címére, minden kérdéskör után, tehát kéthetente. A kérdéskörök a színház 60 évét érintik majd, első körben a színháztörténetre koncentrálódnak a kérdések, később a második, harmadik fordulóban a színház jelene, jövője kerül terítékre.

Az írásbeli feladatok kiértékelése után hívjuk meg a legjobb teljesítményt nyújtó csapatokat a második elődöntőbe, mely valószínűleg a Komáromi Jókai Színházban és a Kassai Thália Színházban kerül megrendezésre.

Az elődöntők legjobb csapatait hívjuk meg a verseny döntőjére, mely része a jubileumi rendezvénysorozatnak és 2013 januárjában lesz a Komáromi Jókai Színházban.

A győztes csapatok értékes tárgyi és könyvjutalomban részesülnek. Ajánlott olvasmány: Tóth László: Déryné nyomában című színháztörténeti könyve.

Nevezésként a kérdésekkel együtt megjelenő kérdőívet, és a feladatok megoldásait kell a Jókai Színház címére küldeni, a borítékon legyen rajta a Thália nyomában jelige, és a csapatok választott neve.

Ajánló

Harmadfokú árvízvédelmi készültség van a Liptószentmiklósi járásban az utóbbi napokban lezúdult, nagy mennyiségű...

Ötven tehenet, 70 juhot és 30 kecskét kínált Barack Obama amerikai elnök 16 éves lánya, Malia kezéért egy kenyai...

Öt évvel ezelőtt, egy csehországi vállalkozó ötlete alapján kezdték meg az érsekújvári járásbeli Tardoskedden a...